Hoşgeldiniz!

Konuşan Papağan

Konuşan Sultan Papağanı 05:00
Konuşan Sultan Papağanı 142.601 izlenme - 11 yıl önce
Konuşan Papağan 02:14
Konuşan Papağan 65.795 izlenme - 11 yıl önce Tıklanma Rekoru Kıran Konuşan Papağan :)
Mükemmel Konuşan Papağan 00:45
Mükemmel Konuşan Papağan 40.203 izlenme - 10 yıl önce Kelime Hafızası bir çok hayvandan fazla olan papağanlar familyasının Türk sahipli Efe papağanı tanışın. Gayet düzgün telafuz edebilen Efe papağan sizleri çok şaşırtıcak.
Konuşan Sultan Papağanı Çiko SATILIK ( 0545 365 49 57 ) 03:24
Konuşan Sultan Papağanı Çiko SATILIK ( 0545 365 49 57 ) 26.280 izlenme - 11 yıl önce Babacım Aşkım Cicikuş Piskus Babişko Cabuk Eve Gel Ciko Cango Gel Oğlum Gel Re Re Re Ra Ra Ra Gs Gs Cimbombom Dabi Dabi Dabi:) Öpücük Fıstık Tak Tak Tak Kimo :)
Jako Papağanın En İyi Konuşması 01:46
Jako Papağanın En İyi Konuşması 16.261 izlenme - 8 yıl önce Gri papağanın tekbir getirmesi ve başbakanın ismini söylemesi.Bu papağan Ecz. Hulusi Ay'a aittir.Adı George dur. Papağan; Papağangiller (Psittacidae) familyasından, çok renkli tüyleri olan tırmanıcı kuşlara verilen addır. Tropikal bölgelerde (Asya ve Afrika’da az Güney Amerika ve Okyanus’ya da çokça) yaşarlar. Papağanın kıvrık ve kalın gagası, kısa bacakları vardır. Ayaklarında iki önde ikisi arkada olmak üzere dört parmak bulunur. Başlıca özelliği, insan sesini bilerek konuşuyormuşcasına taklit edebilmesidir. Söylediği sözcükler birkaç sözcüğü geçmese de uzun cümleleri şaşırmadan tekrarlayan türleri vardır. Papağanların parlak, göz alıcı, uzun ve güzel tüyleri vardır. Kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan çok daha güzel gösterir. Renkleri ve konuşmaları taklit edebilme yeteneklerinden ötürü yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulurlar. Doğal olarak ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Pek iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarına kaya yarıklarına yaparlar. Yılda 2-3 yumurta yapan büyüklerin yanı sıra küçük türler daha çok yumurta yaparlar. Üzüm ve benzeri yumuşak meyveler ya da tane tohum gibi yiyecek maddelerini yerler. Sert meyveleri (fındık, ceviz vb) sevmezler. Papağanların 500 den fazla çeşidi vardır. Başlıca türleri: Jakolar, amazonlar, loriler, aralar, kakadular. Amazon papağanı Amerika’da yaşar, yaklaşık 55 cm uzunluğunda, uçamayan bir türdür. Yeni Zelanda koca papağanı en büyük türlerdendir. Tüyleri mavi, kırmızı; kuyruğu mavi sarıdır. Yaklaşık 50 cm’dir. Yeni Zelanda’da yaşar, eti yenir. Papağangiller, (Lat. Psittacidae). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının, Papağanlar alt takımına giren bir familyadır. Tropikal bölge kuşlarıdır. Dilleri düzdür ve konuşmaları taklit edebilirler. Başlıca türleri: Başkuşpapağanı, serçepapağanı, jako, Amazon papağanı, miğferli kakadu, muhabbet kuşu. Papağanlar, (Lat. Psittaci Psittaciformes). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının bir alt takımıdır. Tropikal bölge hayvanlarıdır. Ayakları tırmanmaya uygun, canlı renkli ve konuşmaya alıştırılabilen kuşları içerir. Üst gagalarının ucu çengel gibi kıvrıktır. Papağangiller ve Fırçadilligiller olmak üzere iki familyası vardır.
çok konuşan jako papağanı cesur 01:08
çok konuşan jako papağanı cesur 24.671 izlenme - 13 yıl önce gel gel alçak babacım yakup kimse yok mu be yakup ne oldu kuşum yakup biliyomusun? kaça gidiyorum ben yakup benimle varmısın artist
Dua Okuyan Papağan 04:14
Dua Okuyan Papağan 20.514 izlenme - 11 yıl önce Dua Okuyan Papağan Papağan kendisine öğretildiği şekilde dua okuyor. Dua okuyan kuş
La İlahe İllallah Diyen Papağan 02:05
La İlahe İllallah Diyen Papağan 5.666 izlenme - 7 yıl önce Bu papağan görenleri hayrete düşürüyor. Papağanın söylediklerinin net ve anlaşılır olması izleyenleri şaşırtırken papağan 'La ilahe illallah, Subhanallah, Elhamdülillah, Allahuekber, Bismillahirrahmanirrahim' diyebiliyor.
Geveze Ve Oyuncu Papağan Abbas 10:07
Geveze Ve Oyuncu Papağan Abbas 5.429 izlenme - 15 yıl önce çok geveze kerata
İnsan Gibi Konuşan Papağan 02:06
İnsan Gibi Konuşan Papağan 2.177 izlenme - 8 yıl önce Papağan; Papağangiller (Psittacidae) familyasından, çok renkli tüyleri olan tırmanıcı kuşlara verilen addır. Tropikal bölgelerde (Asya ve Afrika’da az Güney Amerika ve Okyanus’ya da çokça) yaşarlar. Papağanın kıvrık ve kalın gagası, kısa bacakları vardır. Ayaklarında iki önde ikisi arkada olmak üzere dört parmak bulunur. Başlıca özelliği, insan sesini bilerek konuşuyormuşcasına taklit edebilmesidir. Söylediği sözcükler birkaç sözcüğü geçmese de uzun cümleleri şaşırmadan tekrarlayan türleri vardır. Papağanların parlak, göz alıcı, uzun ve güzel tüyleri vardır. Kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan çok daha güzel gösterir. Renkleri ve konuşmaları taklit edebilme yeteneklerinden ötürü yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulurlar. Doğal olarak ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Pek iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarına kaya yarıklarına yaparlar. Yılda 2-3 yumurta yapan büyüklerin yanı sıra küçük türler daha çok yumurta yaparlar. Üzüm ve benzeri yumuşak meyveler ya da tane tohum gibi yiyecek maddelerini yerler. Sert meyveleri (fındık, ceviz vb) sevmezler. Papağanların 500 den fazla çeşidi vardır. Başlıca türleri: Jakolar, amazonlar, loriler, aralar, kakadular. Amazon papağanı Amerika’da yaşar, yaklaşık 55 cm uzunluğunda, uçamayan bir türdür. Yeni Zelanda koca papağanı en büyük türlerdendir. Tüyleri mavi, kırmızı; kuyruğu mavi sarıdır. Yaklaşık 50 cm’dir. Yeni Zelanda’da yaşar, eti yenir. Papağangiller, (Lat. Psittacidae). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının, Papağanlar alt takımına giren bir familyadır. Tropikal bölge kuşlarıdır. Dilleri düzdür ve konuşmaları taklit edebilirler. Başlıca türleri: Başkuşpapağanı, serçepapağanı, jako, Amazon papağanı, miğferli kakadu, muhabbet kuşu. Papağanlar, (Lat. Psittaci Psittaciformes). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının bir alt takımıdır. Tropikal bölge hayvanlarıdır. Ayakları tırmanmaya uygun, canlı renkli ve konuşmaya alıştırılabilen kuşları içerir. Üst gagalarının ucu çengel gibi kıvrıktır. Papağangiller ve Fırçadilligiller olmak üzere iki familyası vardır.
Konuşan Sultan Papağanı 00:38
Konuşan Sultan Papağanı 2.075 izlenme - 8 yıl önce Papağan insan sesini taklit edebilen birçok türü bulunan güzel tüylü bir kuştur. Genel olarak sıcak ülkelerdeki ormanlarda yaşarlarsa da yakalanıp getirildikleri evde kafeste hatta açıkta da yaşamaya kolay alışırlar. Papağanın gagasının uçları aşağıya çevriktir, üst gaganın kenarı da çoğunlukla diş diştir. Dil kalın, etlidir. Ayakları tırmanıcıdır, iki parmak önde, iki parmak da arkadadır. Papağan bitkisel besinlerle beslenir. Papağanın başlıca özellikleri insan sesini, adeta bilerek konuşuyormuşçasına taklit edebilmesidir. Bundan dolayı değerli bir kuş sayılır, birçok evlerde kafeslerde beslenir. Hayvanın taklit ettiği sözler çoklukla birkaç kelimeyi geçmezse de uzunca cümleleri bile şaşırmadan tekrarlayanları vardır. Papağanların parlak, göz alıcı renkte, uzun, güzel tüyleri vardır, kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan daha da güzel gösterir. Bütün bu özelliklerinden ötürü, Orta Amerika’da, Afrika’da, Okyanusya adalarında tutulan papağanlar Avrupa’da çok yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulur. Papağanlar doğal halde ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Yalnız, iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarında, kaya yarıklarında yaparlar. Büyük çeşitlerinin dişileri bir yılda 2-3, küçükleri daha çok sayıda yumurta yumurtlar. Papağanlar ya üzüm ve benzeri gibi yumuşak meyveler ya da tane, tohum gibi yiyecek maddelerinden yiyerek beslenirler. Genel olarak fındık, ceviz gibi sert meyvalar yemezler. Papağanların 560’tan fazla çeşidi vardır. Kuzey Yarımküresi’nde Yengeç Dönencesi’ne, Güney Yarımküresi’nde de daha güney bölgelere kadar uzanan yerlerde yaşarlar. Güney Amerika’da, özellikle Brezilya ormanlarında yaşayan pek çok papağan çeşidi vardır. Başlıcaları ise şunlardır: Kakatua : Amerika’da yaşar. Kuyruğu kısa, geniştir, başının üzerinde tüyler vardır. Ara : Uzun kuyruğu, parlak, güzel renkli, süslü tüyleri vardır. Yeni Zelanda’da yaşayan bir cinsi gündüzleri saklanıp geceleri çıkar. Hepsinin en zekisi Afrika’da yaşayan bir cins aradır. Bu kuş duyduklarını büyük bir kolaylıkla, üstelik, aslına uygun bir şekilde tekrar etmesiyle tanınmıştır.
Ege Şivesiyle Konuşan Papağan Paşa 02:43
Ege Şivesiyle Konuşan Papağan Paşa 1.006 izlenme - 5 yıl önce Kütahya'nın Simav ilçesinde sahibi tarafından beslenen paşa isimli papağan Simav şivesi ile konuşmayı öğrenince Ege şivesi ile herkesi karşılamaya başlamış.
İnsan Gibi Kahkaha Atan Papağan 01:13
İnsan Gibi Kahkaha Atan Papağan 1.203 izlenme - 8 yıl önce Papağan insan sesini taklit edebilen birçok türü bulunan güzel tüylü bir kuştur. Genel olarak sıcak ülkelerdeki ormanlarda yaşarlarsa da yakalanıp getirildikleri evde kafeste hatta açıkta da yaşamaya kolay alışırlar. Papağanın gagasının uçları aşağıya çevriktir, üst gaganın kenarı da çoğunlukla diş diştir. Dil kalın, etlidir. Ayakları tırmanıcıdır, iki parmak önde, iki parmak da arkadadır. Papağan bitkisel besinlerle beslenir. Papağanın başlıca özellikleri insan sesini, adeta bilerek konuşuyormuşçasına taklit edebilmesidir. Bundan dolayı değerli bir kuş sayılır, birçok evlerde kafeslerde beslenir. Hayvanın taklit ettiği sözler çoklukla birkaç kelimeyi geçmezse de uzunca cümleleri bile şaşırmadan tekrarlayanları vardır. Papağanların parlak, göz alıcı renkte, uzun, güzel tüyleri vardır, kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan daha da güzel gösterir. Bütün bu özelliklerinden ötürü, Orta Amerika’da, Afrika’da, Okyanusya adalarında tutulan papağanlar Avrupa’da çok yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulur. Papağanlar doğal halde ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Yalnız, iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarında, kaya yarıklarında yaparlar. Büyük çeşitlerinin dişileri bir yılda 2-3, küçükleri daha çok sayıda yumurta yumurtlar. Papağanlar ya üzüm ve benzeri gibi yumuşak meyveler ya da tane, tohum gibi yiyecek maddelerinden yiyerek beslenirler. Genel olarak fındık, ceviz gibi sert meyvalar yemezler. Papağanların 560’tan fazla çeşidi vardır. Kuzey Yarımküresi’nde Yengeç Dönencesi’ne, Güney Yarımküresi’nde de daha güney bölgelere kadar uzanan yerlerde yaşarlar. Güney Amerika’da, özellikle Brezilya ormanlarında yaşayan pek çok papağan çeşidi vardır. Başlıcaları ise şunlardır: Kakatua : Amerika’da yaşar. Kuyruğu kısa, geniştir, başının üzerinde tüyler vardır. Ara : Uzun kuyruğu, parlak, güzel renkli, süslü tüyleri vardır. Yeni Zelanda’da yaşayan bir cinsi gündüzleri saklanıp geceleri çıkar. Hepsinin en zekisi Afrika’da yaşayan bir cins aradır. Bu kuş duyduklarını büyük bir kolaylıkla, üstelik, aslına uygun bir şekilde tekrar etmesiyle tanınmıştır.
Konuşan Sultan Papağanı 02:13
Konuşan Sultan Papağanı 1.040 izlenme - 8 yıl önce Papağan; Papağangiller (Psittacidae) familyasından, çok renkli tüyleri olan tırmanıcı kuşlara verilen addır. Tropikal bölgelerde (Asya ve Afrika’da az Güney Amerika ve Okyanus’ya da çokça) yaşarlar. Papağanın kıvrık ve kalın gagası, kısa bacakları vardır. Ayaklarında iki önde ikisi arkada olmak üzere dört parmak bulunur. Başlıca özelliği, insan sesini bilerek konuşuyormuşcasına taklit edebilmesidir. Söylediği sözcükler birkaç sözcüğü geçmese de uzun cümleleri şaşırmadan tekrarlayan türleri vardır. Papağanların parlak, göz alıcı, uzun ve güzel tüyleri vardır. Kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan çok daha güzel gösterir. Renkleri ve konuşmaları taklit edebilme yeteneklerinden ötürü yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulurlar. Doğal olarak ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Pek iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarına kaya yarıklarına yaparlar. Yılda 2-3 yumurta yapan büyüklerin yanı sıra küçük türler daha çok yumurta yaparlar. Üzüm ve benzeri yumuşak meyveler ya da tane tohum gibi yiyecek maddelerini yerler. Sert meyveleri (fındık, ceviz vb) sevmezler. Papağanların 500 den fazla çeşidi vardır. Başlıca türleri: Jakolar, amazonlar, loriler, aralar, kakadular. Amazon papağanı Amerika’da yaşar, yaklaşık 55 cm uzunluğunda, uçamayan bir türdür. Yeni Zelanda koca papağanı en büyük türlerdendir. Tüyleri mavi, kırmızı; kuyruğu mavi sarıdır. Yaklaşık 50 cm’dir. Yeni Zelanda’da yaşar, eti yenir. Papağangiller, (Lat. Psittacidae). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının, Papağanlar alt takımına giren bir familyadır. Tropikal bölge kuşlarıdır. Dilleri düzdür ve konuşmaları taklit edebilirler. Başlıca türleri: Başkuşpapağanı, serçepapağanı, jako, Amazon papağanı, miğferli kakadu, muhabbet kuşu. Papağanlar, (Lat. Psittaci Psittaciformes). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının bir alt takımıdır. Tropikal bölge hayvanlarıdır. Ayakları tırmanmaya uygun, canlı renkli ve konuşmaya alıştırılabilen kuşları içerir. Üst gagalarının ucu çengel gibi kıvrıktır. Papağangiller ve Fırçadilligiller olmak üzere iki familyası vardır.
Ölü Taklidi Yapan Papağan 00:47
Ölü Taklidi Yapan Papağan 954 izlenme - 8 yıl önce Papağan insan sesini taklit edebilen birçok türü bulunan güzel tüylü bir kuştur. Genel olarak sıcak ülkelerdeki ormanlarda yaşarlarsa da yakalanıp getirildikleri evde kafeste hatta açıkta da yaşamaya kolay alışırlar. Papağanın gagasının uçları aşağıya çevriktir, üst gaganın kenarı da çoğunlukla diş diştir. Dil kalın, etlidir. Ayakları tırmanıcıdır, iki parmak önde, iki parmak da arkadadır. Papağan bitkisel besinlerle beslenir. Papağanın başlıca özellikleri insan sesini, adeta bilerek konuşuyormuşçasına taklit edebilmesidir. Bundan dolayı değerli bir kuş sayılır, birçok evlerde kafeslerde beslenir. Hayvanın taklit ettiği sözler çoklukla birkaç kelimeyi geçmezse de uzunca cümleleri bile şaşırmadan tekrarlayanları vardır. Papağanların parlak, göz alıcı renkte, uzun, güzel tüyleri vardır, kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan daha da güzel gösterir. Bütün bu özelliklerinden ötürü, Orta Amerika’da, Afrika’da, Okyanusya adalarında tutulan papağanlar Avrupa’da çok yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulur. Papağanlar doğal halde ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Yalnız, iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarında, kaya yarıklarında yaparlar. Büyük çeşitlerinin dişileri bir yılda 2-3, küçükleri daha çok sayıda yumurta yumurtlar. Papağanlar ya üzüm ve benzeri gibi yumuşak meyveler ya da tane, tohum gibi yiyecek maddelerinden yiyerek beslenirler. Genel olarak fındık, ceviz gibi sert meyvalar yemezler. Papağanların 560’tan fazla çeşidi vardır. Kuzey Yarımküresi’nde Yengeç Dönencesi’ne, Güney Yarımküresi’nde de daha güney bölgelere kadar uzanan yerlerde yaşarlar. Güney Amerika’da, özellikle Brezilya ormanlarında yaşayan pek çok papağan çeşidi vardır. Başlıcaları ise şunlardır: Kakatua : Amerika’da yaşar. Kuyruğu kısa, geniştir, başının üzerinde tüyler vardır. Ara : Uzun kuyruğu, parlak, güzel renkli, süslü tüyleri vardır. Yeni Zelanda’da yaşayan bir cinsi gündüzleri saklanıp geceleri çıkar. Hepsinin en zekisi Afrika’da yaşayan bir cins aradır. Bu kuş duyduklarını büyük bir kolaylıkla, üstelik, aslına uygun bir şekilde tekrar etmesiyle tanınmıştır.
Konuşan Papağan 04:16
Konuşan Papağan 768 izlenme - 8 yıl önce Papağan; Papağangiller (Psittacidae) familyasından, çok renkli tüyleri olan tırmanıcı kuşlara verilen addır. Tropikal bölgelerde (Asya ve Afrika’da az Güney Amerika ve Okyanus’ya da çokça) yaşarlar. Papağanın kıvrık ve kalın gagası, kısa bacakları vardır. Ayaklarında iki önde ikisi arkada olmak üzere dört parmak bulunur. Başlıca özelliği, insan sesini bilerek konuşuyormuşcasına taklit edebilmesidir. Söylediği sözcükler birkaç sözcüğü geçmese de uzun cümleleri şaşırmadan tekrarlayan türleri vardır. Papağanların parlak, göz alıcı, uzun ve güzel tüyleri vardır. Kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan çok daha güzel gösterir. Renkleri ve konuşmaları taklit edebilme yeteneklerinden ötürü yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulurlar. Doğal olarak ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Pek iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarına kaya yarıklarına yaparlar. Yılda 2-3 yumurta yapan büyüklerin yanı sıra küçük türler daha çok yumurta yaparlar. Üzüm ve benzeri yumuşak meyveler ya da tane tohum gibi yiyecek maddelerini yerler. Sert meyveleri (fındık, ceviz vb) sevmezler. Papağanların 500 den fazla çeşidi vardır. Başlıca türleri: Jakolar, amazonlar, loriler, aralar, kakadular. Amazon papağanı Amerika’da yaşar, yaklaşık 55 cm uzunluğunda, uçamayan bir türdür. Yeni Zelanda koca papağanı en büyük türlerdendir. Tüyleri mavi, kırmızı; kuyruğu mavi sarıdır. Yaklaşık 50 cm’dir. Yeni Zelanda’da yaşar, eti yenir. Papağangiller, (Lat. Psittacidae). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının, Papağanlar alt takımına giren bir familyadır. Tropikal bölge kuşlarıdır. Dilleri düzdür ve konuşmaları taklit edebilirler. Başlıca türleri: Başkuşpapağanı, serçepapağanı, jako, Amazon papağanı, miğferli kakadu, muhabbet kuşu. Papağanlar, (Lat. Psittaci Psittaciformes). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının bir alt takımıdır. Tropikal bölge hayvanlarıdır. Ayakları tırmanmaya uygun, canlı renkli ve konuşmaya alıştırılabilen kuşları içerir. Üst gagalarının ucu çengel gibi kıvrıktır. Papağangiller ve Fırçadilligiller olmak üzere iki familyası vardır.
Papağan İle Muhabbet Kuşunun Muhabbeti 08:17
Papağan İle Muhabbet Kuşunun Muhabbeti 602 izlenme - 8 yıl önce Papağan; Papağangiller (Psittacidae) familyasından, çok renkli tüyleri olan tırmanıcı kuşlara verilen addır. Tropikal bölgelerde (Asya ve Afrika’da az Güney Amerika ve Okyanus’ya da çokça) yaşarlar. Papağanın kıvrık ve kalın gagası, kısa bacakları vardır. Ayaklarında iki önde ikisi arkada olmak üzere dört parmak bulunur. Başlıca özelliği, insan sesini bilerek konuşuyormuşcasına taklit edebilmesidir. Söylediği sözcükler birkaç sözcüğü geçmese de uzun cümleleri şaşırmadan tekrarlayan türleri vardır. Papağanların parlak, göz alıcı, uzun ve güzel tüyleri vardır. Kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan çok daha güzel gösterir. Renkleri ve konuşmaları taklit edebilme yeteneklerinden ötürü yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulurlar. Doğal olarak ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Pek iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarına kaya yarıklarına yaparlar. Yılda 2-3 yumurta yapan büyüklerin yanı sıra küçük türler daha çok yumurta yaparlar. Üzüm ve benzeri yumuşak meyveler ya da tane tohum gibi yiyecek maddelerini yerler. Sert meyveleri (fındık, ceviz vb) sevmezler. Papağanların 500 den fazla çeşidi vardır. Başlıca türleri: Jakolar, amazonlar, loriler, aralar, kakadular. Amazon papağanı Amerika’da yaşar, yaklaşık 55 cm uzunluğunda, uçamayan bir türdür. Yeni Zelanda koca papağanı en büyük türlerdendir. Tüyleri mavi, kırmızı; kuyruğu mavi sarıdır. Yaklaşık 50 cm’dir. Yeni Zelanda’da yaşar, eti yenir. Papağangiller, (Lat. Psittacidae). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının, Papağanlar alt takımına giren bir familyadır. Tropikal bölge kuşlarıdır. Dilleri düzdür ve konuşmaları taklit edebilirler. Başlıca türleri: Başkuşpapağanı, serçepapağanı, jako, Amazon papağanı, miğferli kakadu, muhabbet kuşu. Papağanlar, (Lat. Psittaci Psittaciformes). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının bir alt takımıdır. Tropikal bölge hayvanlarıdır. Ayakları tırmanmaya uygun, canlı renkli ve konuşmaya alıştırılabilen kuşları içerir. Üst gagalarının ucu çengel gibi kıvrıktır. Papağangiller ve Fırçadilligiller olmak üzere iki familyası vardır.
İhlas Suresini Okuyan Papağan 01:45
İhlas Suresini Okuyan Papağan 406 izlenme - 8 yıl önce Euzü besmele çekerek İhlas suresini eksiksiz ve düzgün okuyan papağan Papağan; Papağangiller (Psittacidae) familyasından, çok renkli tüyleri olan tırmanıcı kuşlara verilen addır. Tropikal bölgelerde (Asya ve Afrika’da az Güney Amerika ve Okyanus’ya da çokça) yaşarlar. Papağanın kıvrık ve kalın gagası, kısa bacakları vardır. Ayaklarında iki önde ikisi arkada olmak üzere dört parmak bulunur. Başlıca özelliği, insan sesini bilerek konuşuyormuşcasına taklit edebilmesidir. Söylediği sözcükler birkaç sözcüğü geçmese de uzun cümleleri şaşırmadan tekrarlayan türleri vardır. Papağanların parlak, göz alıcı, uzun ve güzel tüyleri vardır. Kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi parlak renkli tüyler kuşu olduğundan çok daha güzel gösterir. Renkleri ve konuşmaları taklit edebilme yeteneklerinden ötürü yüksek fiyatlar karşılığında alıcı bulurlar. Doğal olarak ağaçlarda yaşayan tırmanıcı kuşlardır. Pek iyi uçamazlar. Yuvalarını ağaç kovuklarına kaya yarıklarına yaparlar. Yılda 2-3 yumurta yapan büyüklerin yanı sıra küçük türler daha çok yumurta yaparlar. Üzüm ve benzeri yumuşak meyveler ya da tane tohum gibi yiyecek maddelerini yerler. Sert meyveleri (fındık, ceviz vb) sevmezler. Papağanların 500 den fazla çeşidi vardır. Başlıca türleri: Jakolar, amazonlar, loriler, aralar, kakadular. Amazon papağanı Amerika’da yaşar, yaklaşık 55 cm uzunluğunda, uçamayan bir türdür. Yeni Zelanda koca papağanı en büyük türlerdendir. Tüyleri mavi, kırmızı; kuyruğu mavi sarıdır. Yaklaşık 50 cm’dir. Yeni Zelanda’da yaşar, eti yenir. Papağangiller, (Lat. Psittacidae). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının, Papağanlar alt takımına giren bir familyadır. Tropikal bölge kuşlarıdır. Dilleri düzdür ve konuşmaları taklit edebilirler. Başlıca türleri: Başkuşpapağanı, serçepapağanı, jako, Amazon papağanı, miğferli kakadu, muhabbet kuşu. Papağanlar, (Lat. Psittaci Psittaciformes). Omurgalı hayvanlardan Kuşlar sınıfının, Guguksular takımının bir alt takımıdır. Tropikal bölge hayvanlarıdır. Ayakları tırmanmaya uygun, canlı renkli ve konuşmaya alıştırılabilen kuşları içerir. Üst gagalarının ucu çengel gibi kıvrıktır. Papağangiller ve Fırçadilligiller olmak üzere iki familyası vardır.