Hoşgeldiniz!

alman

Kıyamet Gününde Yaşanacak Olaylar 04:25
Kıyamet Gününde Yaşanacak Olaylar 3.618 izlenme - 11 yıl önce Kıyamet Gününde Yaşanacak Olayları Anlatan Güzel Bir Video
Mussolini'nin Alman Kılığında Kaçarken Partizanlara Yakalanması 03:24
Mussolini'nin Alman Kılığında Kaçarken Partizanlara Yakalanması 2.112 izlenme - 4 yıl önce 1974 yapımı "Mussolini ultimo atto" (Mussolini Ölüme Giderken) filminde Mussolini'nin Alman kılığında kaçarken İtalyan partizanlarca yakalandığı sahne.
Hadra Sufi - Kazakistan 02:15
Hadra Sufi - Kazakistan 1.603 izlenme - 9 yıl önce Bir alman sunucunun kazakistandaki etkileyici zikri tanımak için katıldığı zikrdir.
Değiştirilmiş Kutsal Kitap Kuran - National Geographic 10:50
Değiştirilmiş Kutsal Kitap Kuran - National Geographic 3.378 izlenme - 9 yıl önce Birbirinin sırtını sıvazlarcasına, somut araştırmalara dayanmayan "Kuran değişmemiştir" savıyla ortalarda dolaşan inananlar sadece kendileri çalıp kendilerinin oynadığını kanıtlayan belgeselimizi izliyoruz efem. Ama siz yinede araştırmayın sorgulamayın. Sadece itaat edin.
Berlin'in Düşüşü, Doğu Cephesindeki Son Savaş (1945) 03:41
Berlin'in Düşüşü, Doğu Cephesindeki Son Savaş (1945) 3.119 izlenme - 9 yıl önce 16 Nisan 1945 tarihinde başlayan kuşatma 2 Mayıs 1945 tarihinde Alman komutanlarının şartsız teslim olmasıyla son bulmuştur. Anlamlı bir şekilde şehir Hitlerin doğum günü olan 20 Nisan'da topçu ateşi ile bombalanmaya başlanmış ve kuşatma boyunca müttefiklerin tüm savaş boyunca hava saldırısı ile Berlin'e attığı bombalardan daha yüksek ölçekte top mermi atılmıştır. 30 Nisan'da Hitler Eva Braun ile birlikte sığınağında intihar eder. Şehir 2 Mayıs'da teslim olur, Hitler'in çılgınca imparatorluk fantazilerinden geriye bombalardan dümdüz olmuş ve kana bulanmış bir Avrupa ve Almanya, açlık ve sefalet ile yüzyüze çoğu kadın, yaşlı ve çocuklardan oluşan bir topluluk kalmıştır.
Boy7 (2015) Fragman 01:50
Boy7 (2015) Fragman 1.592 izlenme - 9 yıl önce Boy7 - David Kross ve Emilia Schüle 'nin başrollerini paylaştığı 2015 yapımı Almanya filmidir.
Alman Disiplini, Mühendisliği ve Teknolojisi ile Duvar Örme Sanatı 18:00
Alman Disiplini, Mühendisliği ve Teknolojisi ile Duvar Örme Sanatı 2.621 izlenme - 9 yıl önce Hipnoz etkilidir,abimizin performansı müthiş,"gavur yapıyo" demekten başka birşey bulamadım şahsen.
Alman Çocuğunu Döven Türk Çocuğu 04:31
Alman Çocuğunu Döven Türk Çocuğu 2.547 izlenme - 11 yıl önce Alman Çocuğunu Döven Zalım Gurbetçi Çocuk
Barbarossa Harekatı (1941) 05:35
Barbarossa Harekatı (1941) 2.566 izlenme - 9 yıl önce Dünyanın en büyük kara harekatına ait görüntüleri içeren videoyu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Türk gibi başla, alman gibi bitir sözünün de aslında ne kadar yanlış olduğunu anlıyoruz, zira almanlar kısa süre içerisinde moskova kapılarına dayanıp, Guderian'ın top atışları ile biraz daldığı ama Hitler'in karşı çıkması sonucu , önce kievi alalım, buğdayımız olur yeriz kışın demesi sonucunda, uzayan ikmal yolları, azalan hammadde, ingiliz-amerikan desteği sonucu kaybedilen bir harekat. Hele 6.ordunun o hüzünlü hikayesi yok mu, o da başka zamana.
Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Augustus Gloop 00:53
Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Augustus Gloop 2.364 izlenme - 8 yıl önce Augustus Gloop, İngiliz yazar Roald Dahl'ın Charlie'nin Çikolata Fabrikası adlı kitabında adı geçen kurgusal bir karakterdir. O, altın bileti kazanan beş kişiden biridir ve bir Alman'dır; aç, kötü ve çok şişman bir çocuktur. Dengeli beslenme alışkanlıkları bulunmayan ve bir kasap ile evli olan annesi, Augustus'a bir fil kadar büyük olana değin yemek yedirir. Augustus'un hobileri hindi, sığır, domuz, tavuk, sosis ve şeker yemektir. Hikayede Çikolata Nehri'ne düşerek yarışmadan elenmiştir. 1971 yapımı Willy Wonka & the Chocolate Factory filminde Augustus Gloop karakterini Michael Bollner, 2005 yapımı Charlie'nin Çikolata Fabrikası adlı filmde ise Augustus Gloop karakterini Philip Wiegratz oynamıştır.
2. Dünya Savaşı - Alman Vahşeti Manipülasyonu 03:02
2. Dünya Savaşı - Alman Vahşeti Manipülasyonu 2.856 izlenme - 9 yıl önce 2. Dünya Savaşı'nda bir çok konu önem kazandığı gibi propagandacılık da önem kazanmıştır. Müttefikler savaşa olan desteği artırmak adına propagandalarında manipülasyonlar yaratmaktan hiç çekinmemişlerdir. Bu fotoğraflar da bunlar bir kaç ispatından birileridir. Müttefiklerin de yaptığı katliamlar ortada olsa da ne de olsa tarihi kazananlar yazmaktadır. İzliyoruz...
Tarihin Emanetleri; Karslı Almanlar / TRT Belgesel 30:05
Tarihin Emanetleri; Karslı Almanlar / TRT Belgesel 1.372 izlenme - 7 yıl önce Kars iline Rus egemenliği sırasında yerleştirilen, kökleri Estonya'ya dayanan, Kars merkez, Karacaören köyü Almanları ile ilgili olarak TRT Belgesel programını izliyoruz.
Waffen SS - Nisan 1945 (Nadir Görüntüler) 04:46
Waffen SS - Nisan 1945 (Nadir Görüntüler) 2.773 izlenme - 9 yıl önce Waffen-SS Nazi Almanyası'nda SS'in sonradan kurulma iki askeri kolundan biridir. Diğeri Allgemeine SS'dir. Sadece Alman ordusunun ağır silahlara sahip olmasının herşeye sahip olma hırsıyla çeliştiğini fark eden Heinrich Himmler'in İkinci Dünya Savaşı başlamadan önce NSDAP'ni koruma görevi olan 3 birliğin birleştirmesiyle oluşmuştur. Waffen-SS'e bağlı olan Tümenlerin hemen hemen hepsinin savaş suçlarına işledikleri ve iştirak ettikleri yönünde iddialar mevcuttur ve bunların bir kısmı Nürnberg Mahkemelerinde kanıtlanmıştır.
On Parmağında On Marifet Alman Hatun 01:15
On Parmağında On Marifet Alman Hatun 1.512 izlenme - 9 yıl önce Kadın biçerdöver gibi başlı başına bir ölüm makinesi. Böyle kadınlara ayrı bir sempati besliyorum.
Tuvalete Çişini Yapan Köpek 00:26
Tuvalete Çişini Yapan Köpek 1.499 izlenme - 9 yıl önce Baron isimli bu Alman Kurdu cinsi köpek, klozeti bir çok insandan daha iyi kullanıyor. İşini yapmadan önce klozetin kapağını kaldırıp ayakta çişini yapıyor. Daha sonra kapatıp sifonu çeken Baron'un bu davranışını diğer evcil köpeklerimizden de bekliyoruz.
Kızıl Ordu - Wehrmacht - Renkli Görüntüler 01:25
Kızıl Ordu - Wehrmacht - Renkli Görüntüler 2.341 izlenme - 9 yıl önce İkinci Dünya Savaşı sırasında Rus ve Alman güçlerini gösteren kısa klip.
Batı Cephesi - Almanya - Renkli Görüntüler 05:24
Batı Cephesi - Almanya - Renkli Görüntüler 2.325 izlenme - 9 yıl önce Batı Cephesi, Almanya'nın işgal ettiği Belçika, Hollanda ve Fransa'da Müttefikler ile geçen savaşlar dizisine verilen addır. Cephe iki evreden oluşur. Birinci evre 1940'ta Fransa Seferi ile Fransa'nın Almanlar tarafından işgal edilişi, ikinci evre ise 1944'te Normandiya Çıkarması ile daha çok ABD, Birleşik Krallık ve Kanada'dan oluşan Müttefik Birleşik Ordusu'nun Fransa'yı Almanlardan geri almasıdır.
Pascal'm 00:20
Pascal'm 1.571 izlenme - 15 yıl önce alman kurdu
Kafası Güzel Kezban Alman Kızı 00:26
Kafası Güzel Kezban Alman Kızı 1.020 izlenme - 10 yıl önce Kezban diye nitelendirdiğimiz kızların sadece Türklere özgü olmadığını gördüm, nedensizce sevindim. Dil atan Alman kızı ile sizi yüzleştiriyorum. Belki Alman değildir, maruz görün.
Alman Tarım Uzmanı Hans Wilybrand Atatürk'le olan anılarını anlatıyor 29:27
Alman Tarım Uzmanı Hans Wilybrand Atatürk'le olan anılarını anlatıyor 1.159 izlenme - 6 yıl önce Atatürk'ten anıların bu bölümünde, Nazilerin elinden kaçıp, Türkiye'ye gelmiş, ziraat mühendisliği profesörü Hans Wilybrand konuşuyor. TRT, profesörle konuşabilmek için Batı Almanya'nın (o zamanki Federal Almanya), o zamanki başkenti Bonn'a gitmiş.
Doğu Cephesi - Korsun - Şevçenkovski Taarruzu Renkli Görüntüler 02:01
Doğu Cephesi - Korsun - Şevçenkovski Taarruzu Renkli Görüntüler 2.160 izlenme - 9 yıl önce Korsun - Şevçenkovski taarruzu, 24 Ocak - 16 Şubat 1944 tarihleri arasında yer alan ve Korsun - Çerkassi Kuşatması'na yol açan bir muharebedir. Taarruz, Dinyeper-Karpatlar Taarruzu'nun bir parçasıdır. Bu harekât sırasında Nikolay Vatutin'in komutasındaki 1. Ukrayna Cephesi ve Ivan Konev komutasındaki 2. Ukrayna Cephesi kuvvetleri, Alman Güney Ordular Grubu'na bağlı bazı birlikleri Dinyeper Nehri kıyılarında tuzağa düşürüp kuşattılar. Haftalar boyunca süren çatışmalarda Kızıl Ordu kuvvetleri kuşatma altındaki Alman kuvvetlerini imha etmeye çalıştılar. Kuşatma altındaki Alman birlikleri dışardan yardıma gelen başka Alman birlikleriyle işbirliği halinde kuşatmayı yarıp kaçmayı başardı. Bu kuvvetlerin yaklaşık üçte ikisi kurtulmayı başarmıştır. Bölge, derin vadilerin ve akarsuların böldüğü, tepelik, büyük ölçüde bataklık ve ormaklık bir arazidir. Arazinin yapısı ve bitki örtüsü dolayısıyla görüş mesafesi çoğu kez 5 - 10 km.yi geçmemektedir. Harekât boyunca ince ince kar yağışı, aralıklarla da olsa hemen hemen her gün oldu. Isı, geceleri eksi değerlere düşmekle birlikte gündüzleri çoğunlukla -4 derece dolayındadır. Alman kuvvetleri için harekâtın en kritik günlerinden biri olan 5 Şubat'ta, ısı birden bire - 8 dereceye kadar düşmüştür. Ocak ayının son günlerine kadar bölge, genellikle karla kaplıdır. Şubat ayı başında karlar erimeye başladı. Bu durum, paletli araçlar için pek sorun olmasa da, her iki tarafın tekerlekli araçları için ciddi sorun yarattı. Ayrıca 24 - 28 Ocak ve 5 - 9 Şubat günlerinde, sabahları ve öğleden sonraları yoğun bir sis tabakası bölgeyi kaplamış, görüş mesafesini yer yer 200 metreye kadar düşürmüştür Sonuç : Sovyet Zaferi
Kuzey Afrika Cephesi - Alman Afrika Kolordusu Renkli Görüntüler 04:11
Kuzey Afrika Cephesi - Alman Afrika Kolordusu Renkli Görüntüler 1.613 izlenme - 9 yıl önce Kuzey Afrika Cephesi, Libya,Mısır,Cezayir,Tunus ve Fas'ta Müttefik Devletler ve Mihver Devletler arasında geçen savaşlar dizisidir. Cephedeki savaşlar daha çok Almanya ve Birleşik Krallık arasında geçmiştir. Kuzey Afrika çöllerinde yapılan tank savaşları II. Dünya Savaşı'nın kaderini değiştirmiştir. Video görülen general,Erwin Johannes Eugen Rommel II.Dünya Savaşı sırasında Alman Afrika Kolordusu komutanlığını da yapmış olan sıradışı general. Kuzey Afrika'da İngiliz birliklerine karşı kazandığı başarılar nedeniyle "Çöl Tilkisi" (Wüstenfuchs) lakabıyla anıldı.Sadece askeri başarılarıyla değil rakiplerine karşı olan şövalyevari tutmuyla da hatırlanır.
Torqeedo Cruise 4.0 R Tekneyatshop.com'da 03:13
Torqeedo Cruise 4.0 R Tekneyatshop.com'da 1.787 izlenme - 13 yıl önce tam bir alman teknolojisi.cruise serisinin en büyük modeli olan cruise 4.0 r max.ağırlığı 3500 kg olan küçük tekne veya şişme botlar için uygundur.harici 48v akü ile 9.9 ps güce sahiptir.harici dümen sistemi ile kullanılır.şaft boyu 71 cm.toplam ağırlığı 171 kg'dır.3.0 deniz mili sürat ile 6 saatlik kullanım sağlar.51v 200 ah llityum akü kullanım değeriağırlıkhava koşulu ve kullanımdan dolayı menzil değişiklik gösterebilir.paket içeriğini tekneyatshop.com 'dan görebilirsiniz.
Atlas Okyanusu Cephesi - U Bot - Renkli Görüntüler 01:57
Atlas Okyanusu Cephesi - U Bot - Renkli Görüntüler 1.640 izlenme - 9 yıl önce Almancada denizaltı anlamına gelen, ancak diğer bazı dillerde Alman deniz kuvvetlerince kullanılan denizaltıları ifade eder. I. Dünya ve II. Dünya savaşları sırasında kullanılmışlardır. II. Dünya Savaşı'nın başında denizaltı filosu komutanı olan Karl Donitz'in geliştirdiği kurt kapanı taktiği ile bu denizaltılar özellikle savaşın ilk 2-3 yılında müttefik konvoylarına ağır kayıplar verdirmiş, ikmallerini aksatmışlardır.
1. Dünya Savaşı - Büyük Siper Savaşları (Batı Cephesi) 03:30
1. Dünya Savaşı - Büyük Siper Savaşları (Batı Cephesi) 1.435 izlenme - 9 yıl önce 1. ve 2. Dünya Savaşları arasındaki en büyük farklardan biri siper savaşlarıdır. 1. Dünya Savaş'ının büyük çoğunluğu siperler arasında kanlı çatışmalarla geçmiştir. Askerlerin yüzde 10 gibi bir kısmı da bu siperlerde hayatlarına veda etmişlerdir. Siper savaşları özellikle batı cephelerinde (Çanakkale cephesi de dahil) en korkunç boyutlarına ulaşmıştır. Milyonların hayatlarına mal olan bu siperler sayesinde iki taraf yıllarca birbirine üstünlük kuramazken, savaşı kilitlenme noktasına getirmiştir. Öyle ki, ön taraftaki savunma hatlarının gerisinde de tahkimatlar yapılıyor ve siper sayısı peşi sıra artırılıyordu. Taraflardan biri düşman hattını yardığında, ilerleyemeden, gerideki savunma siperleri tarafından geri püskürtülüyordu. Bu yüzden daha sonraları (2. Dünya Savaş'ında) bir Alman savaş doktrini olan Yıldırım Savaşları denilen hareketli savunmaya dayalı bir sisteme geçilmiştir. Bu sistem cephe hattında direk taarruzu gerektiren iyi arazi, iyi hava desteği, iyi lojistik ve iyi eşgüdüm koşullarını temel alır. Bu taktik ile ilk başarısızlık 2. Dünya Savaş'ında Sovyetler karşısında alınmıştır.
Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri - Uçak Mücadeleleri 02:01
Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri - Uçak Mücadeleleri 1.351 izlenme - 9 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Hava Kuvvetleri 1941'den 1947'ye kadar ABD'nin hava kuvvetleriydi.United States Army Air Forces 20 Temmuz 1941'de Birleşik Devletleri Hava Kolorduları'ndan oluştu. II. Dünya Savaşı'nda Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Hava Kuvvetleri Batılı Müttefiklerin kazanmasında büyük bir etki yarattı. 26 Haziran 1947'de Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri (United States Army Air Forces)'nden Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri (USAF) oluştu.
Hitler Gençliği Savaşta - Vaterland Savunması - Oder Neisse Taarruzu 02:41
Hitler Gençliği Savaşta - Vaterland Savunması - Oder Neisse Taarruzu 1.297 izlenme - 9 yıl önce Videodaki askerlerin çoğu çocuktur,kameraman Gerarth Garms dahil çoğu hayatını kaybetmiştir. Oder-Neisse Taarruzu, II. Dünya Savaşı'nın son yılında Kızıl Ordu tarafından gerçekleştirilen Merkezi Avrupa Seferi içinde yer alan son iki stratejik taarruzdan birinin ilk evresine Alman kaynaklarında verilen addır. İlk taarruz evresinde dört gün süren çatışmalar, Berlin Muharebesi'nin daha geniş çerçevesi içinde ele alınır. Sovyet askeri plancıları, Berlin Stratejik Taarruz Harekâtı'nı üç cephe taarruz harekâtı ve bir kıskaç harekâtı olarak dört bölüm olarak planladılar. Sonuç Sovyet zaferi ; Alman doğu cephesi hattı, Seelow civarı Frankfurt'un kuzeyi ve Frost'un güneyinde, 19 Nisan 1945 itibariyle var olmaktan çıkmıştır. Bu bölgelerdeki Kızıl Ordu yarmaları, Sovyet kuvvetlerinin Alman 9. Ordu'sunu ve 4. Panzer Ordusu'nu Frankfurt'un 37 km. doğusunda geniş bir bölgede kuşatmalarına olanak sağladı. Ayrıca Oder-Spree Kanalı üzerinden Berlin'e ilerlemenin yolu da açılmış oldu. Alman 9. Ordu'sunun batı yönünde kuşatmadan çıkma girişimi, Halbe Muharebesi'ne yol açtı.Fakat bu başarıların Kızıl Ordu'ya maliyeti oldukça yüksektir. Kızıl Ordu birliklerinin 1 Nisan - 19 Nisan tarihleri arasındaki kayıpları 2.807 tanktır. Aynı tarihlerde batıdaki İngiliz ve Amerikan kuvvetlerinin tank kayıpları 1.079'dur.
İkinci Dünya Savaşı Mücadeleleri 04:47
İkinci Dünya Savaşı Mücadeleleri 1.693 izlenme - 9 yıl önce II. Dünya Savaşı, 20. yüzyılda dünya çapında yapılan iki savaştan ikincisi olup dünya milletlerinin çoğunun yer aldığı 1939'dan 1945'e kadar süren küresel bir askeri çatışmadır. Savaşa dönemin tüm büyük güçleri olan Birleşik Krallık, Sovyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa; Müttefik Devletler olarak, Almanya, İtalya ve Japonya; Mihver Devletler olarak katılmıştır. 100 milyondan fazla askeri personelin dâhil olduğu savaş, dünya tarihindeki en büyük savaştır. Savaşın önemli katılımcıları tüm ekonomik, endüstriyel ve bilimsel güçlerini, sivil ya da askeri kaynak farklılığı gözetmeksizin, bu savaş için kullanmıştır. Nükleer silahların kullanıldığı tek savaş olan ve Yahudi Soykırımı gibi kitlesel sivil ölümlerin gerçekleştirildiği II. Dünya Savaşı, insanlık tarihindeki en kanlı savaştır. Savaş boyunca 50 ila 70 milyon insan hayatını kaybetmiştir. Savaşın başladığı tarih olarak genellikle, Almanya'nın Polonya'yı işgal ettiği 1 Eylül 1939 kabul görür. Polonya'nın işgali ile birlikte Fransa ve Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Milletler Topluluğu’na dâhil olan çoğu ülke Almanya'ya savaş ilan etti. Almanya, Avrupa'da büyük bir imparatorluk kurmayı amaçlıyordu. Almanya, 1939'un sonundan 1941'in başına kadar bir dizi muharebe ve antlaşma ile Avrupa topraklarının çoğunu ele geçirdi ya da bastırdı. Alman-Sovyet Antlaşması sürerken, sözde tarafsız Sovyetler Birliği, 6 komşu ülkesinin topraklarını tamamen ya da kısmen işgal etti ya da topraklarına kattı. Britanya ve İngiliz Milletler Topluluğu Kuzey Afrika'da ve genişleyen deniz savaşlarında Mihver Devletler'e karşı savaşı sürdüren tek büyük güç olarak kaldı. 1941 Haziran'ında Avrupalı Mihver Devletler, Sovyetler Birliği'ni işgal etmeye başladılar. Tarihteki en büyük kara savaş sahnesini başlatan bu işgal sonrası Mihver Kuvvetler askeri gücünün önemli bir bölümü bu savaş için ayırdı. 1941 Aralık ayında, 1937'den beri Çin'le savaşan ve Asya'ya hükmetmeye çalışan Japonya, Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Pasifik Okyanusu'ndaki Avrupalı devletlerin topraklarına saldırdı ve kısa sürede bölgenin büyük bir bölümüne hâkim oldu. Japonya'nın Pasifik Cephesi'ndeki bir dizi yenilgisi ve Avrupalı Mihver ordularının Kuzey Afrika ve Stalingrad'daki yenilgileriyle birlikte Mihver Devletlerin ilerlemesi 1942 yılında durduruldu. 1943 yılında Doğu Avrupa'daki Alman yenilgileri, İtalya'nın Müttefik Kuvvetleri’nce işgal edilmesi ve Pasifik'teki Amerikan zaferleriyle birlikte Mihver Devletler savaştaki kontrolü kaybetti ve tüm cephelerde geri çekilmek zorunda kaldı. 1944'de Batılı İttifak Kuvvetleri Fransa'yı işgal etti, Sovyetler Birliği kaybettiği bölgeleri geri alıp Almanya’yı ve müttefiklerini işgal etti. Sovyetler Birliği ve Polonya kuvvetlerinin Berlin’i ele geçirmesini takip eden Almanya'nın 8 Mayıs 1945'de koşulsuz teslimiyetiyle birlikte Avrupa’da savaş sona erdi. Japon orduları Birleşik Devletler tarafından yenilgiye uğratıldı. Bunu takiben Japon Adaları işgal edildi. Asya'da savaş, 15 Ağustos 1945 tarihinde Japonya’nın teslim olmayı kabul etmesiyle sona erdi. Savaş, 1945 yılında Müttefik Devletler'in Almanya ve Japonya'ya karşı kesin zaferiyle sonuçlandı. İkinci Dünya Savaşı dünyanın politik düzenini ve sosyal yapısını derinden etkiledi. Sonraki yıllarda oluşabilecek çatışmaların önüne geçmek ve uluslararası dayanışmayı sağlamak için Birleşmiş Milletler (BM) kuruldu. Savaş sonrasında Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği gibi süpergüçler olarak ortaya çıktı. Bu durum süpergüçler arasında 46 yıl boyunca sürecek olan bir Soğuk Savaş dönemini başlattı. Bu dönemde Avrupalı büyük güçlerin etkisi azalmaya başladı ve Asya ve Afrika'daki sömürgeler bağımsızlıklarını kazanmaya başladı. Savaş süresince endüstrisi hasar gören birçok ülke ekonomisini tekrar yapılandırma dönemine girişti. Politik bütünleşme, savaş sonrası ilişkileri düzenlemek amacıyla, özellikle de Avrupa'da, önem kazanmıştır. Müttefikler; SSCB (1941-45) ABD (1941-45) Birleşik Krallık Çin (1937-45) Fransa Polonya Yugoslavya (1941-45) Kanada Avustralya Yeni Zelanda Yunanistan (1940-45) Çekoslovakya Güney Afrika Norveç (1940-45) Hollanda (1940-45) Belçika (1940-45) Çekoslovakya Brezilya (1942-45) Mihverler; Nazi Almanyası Japon İmparatorluğu Japonya (1937-45) İtalya (1940-43) Macaristan (1940-45) Romanya (1941-44) Bulgaristan (1941-44) Kayıplar; Mihver Devletler : Toplam Kayıp: 12.000.000 Müttefik Devletler: Toplam Kayıp: 61.000.000
Messerschmitt Me 262 - Alman Jet Motorlu Avcı Uçağı 03:47
Messerschmitt Me 262 - Alman Jet Motorlu Avcı Uçağı 1.185 izlenme - 9 yıl önce Messerschmitt Me 262 Schwalbe (Kırlangıç) II. Dünya Savaşının sonlarına doğru üretilmiş ve savaşta aktif görev almış çift jet motorlu alman savaş uçağıdır. Üretime geçilmiş ve aktif olarak hava savaşlarında kullanılmış ilk jet olarak bilinir. Savaşın son zamanlarında Almanlar'ın umut bağladığı üstün silahlardan biri olarak bilinse de ilk tasarım yaklaşımları 1939 yılında başlamıştır. Havacılık ve savaş bakanlığında taktik yaklaşım ve doktrin üreten subayların savaşı kazanmak için dönemin geleneksel piston motorlu, pervane itişli uçakları yeterli görmesi üzerine, bu projeye savaşın ilk yıllarında kaynak aktarımı yapılmamıştır. Willy Messerschmitt'in uçaklarda yüksek hızlarda oluşan mukavemet ve direnç sorunları için uçak gövdesine açılı şekilde monte edilmiş kanatlar üzerinde çalışmaları 1935 yılına dayanır. Me 262'de de ilk başta 18,5 derece açılı kanatlar kullanılmıştır. İlk prototipleri kuyruktan iniş takımlı olarak üretilmiştir fakat, jet motor itkisinin yer yüzeyine eğik açılarda etkimesi ve Hücum açısını gerektiği zaman yükseltmek için kanatlarının önlerinde bulunan stabilizer'lerin taksi esnasında etkisiz kalması üzerine iniş takımları burun ve kanat altlarına yerleştirilmiştir. Motorlar ve gövdenin yere paralel bir duruma getirilmesiyle, son şeklini almamış prototipler üzerinde görülen bu sorunlar etkili biçimde çözülmüştür. Mart ayı süresince ise, Me 262'ler tarafından müttefik bombardıman birliklerine büyük ölçekli saldırılar başlamıştır. 18 Mart, 1945'te JG7'nin 37 uçağı, 1221 bombardıman 632 eskorttan oluşan müttefik armadasına saldırıda bulunmuş 4 kayba karşılık 12 bombardıman, 1 eskort uçağı düşürülmüştür. Bu, Almanların yakaladığı en yüksek oran olsa da savaşın gidişatı üzerine bir etkide bulunulamamıştır. Az sayıdaki çift kişilik "Me 262 b" modelleri ise radar takılarak gece avcısı olarak kullanılmış, Berlin üzerindeki İngiliz bombardıman birliklerine kayıplar verilmişdir. Eksikliklerine rağmen Me 262 piston motorlu savaş uçağı devrinin kapanışının sinyalini vermiştir. 800 km/s saat hıza ulaşan bu uçaklar avrupa savaşında kullanışmış en hızlı müttefik uçağından 150 km/s daha fazla bir sürate sahipti.
Altay - Türk Milli Ana Muharebe Tankı 02:02
Altay - Türk Milli Ana Muharebe Tankı 987 izlenme - 9 yıl önce Cumhuriyet tarihimizin en önemli projelerinden olan Altay milli tank projesinin tanıtım filmini izleyeceksiniz. Modernliğiyle dikkat çeken Altay milletimize hayırlı olsun efenim. Milli olsun bizim olsun efenim.