Hoşgeldiniz!

gebelik

Gebelikte Şeker Yüklemesi Nasıl Yapılır? 01:14
Gebelikte Şeker Yüklemesi Nasıl Yapılır? 5.016 izlenme - 9 yıl önce Gebelikte seker testi ve seker yuklemesinin nasil yapildigini Opr.Dr. Özlem Gültekin'in anlatımıyla izleyebilirsiniz. Gebelikte şeker hastalığı hakkında detaylı bilgi almak için http://www.gebelikveannelik.com/hamilelik-donemi-seker-hastaligi
Kürtaj İçin Anestezi Gerekir Mi? 01:37
Kürtaj İçin Anestezi Gerekir Mi? 2.859 izlenme - 7 yıl önce Kürtaj veya daha doğru tabiriyle "küretaj", genel anlamda rahim içinde istenmeyen bir gebeliğin tahliyesi anlamına gelmektedir. Tıbbi literatürde gebelik terminasyonu, gebelik sonlandırılması veya dilatasyon-küretaj olarak da geçer. Halk arasında küretaj (kürtaj); kurtaj, kürtaş, kurtaş gibi isimlerle de telaffuz edilmektedir. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: "Kürtaj hiçbir zaman bir aile planlaması yöntemi değildir". İstenmeyen gebelikleri önleyebilmek için öncelikle modern aile planlaması yöntemleri etkin bir şekilde uygulanmalı ve her şeye rağmen istenmeyen bir gebelik ortaya çıkmışsa son çare olarak kürtaja başvurulmalıdır. Kürtaj, gebelik sonlandırılması için yapılabileceği gibi düşük yapan kişilerde rahim içinde eğer bebeğe ait parçalar kaldıysa, yani gebeliğe bağlı rahim içi materyal tam olarak atılamadıysa bunları temizlemek için de yapılabilir. Bu işlemin adı "Retansiyone küretaj" olarak anılır. Küretaj, aslında bir anlamda tüm rahim içinin temizlenmesidir. Örneğin gebe olmayıp uzun süreli ve fazla adet gören kadınlara da küretaj yani rahim içi temizliği gerekebilir. Buradaki işlemin adı tanısal amaçlı yani "Probe Küretaj" dır. Yapılan küretaj sonrası kanama kesilir ve alınan rahim içi dokusu patolojiye gönderilerek kanamanın nedeni araştırılır. Yani yapılan işlem ile hem tanı hem de tedavi bir arada yapılmış olur. Günümüzde ailelerin sosyoekonomik durumlarının düşmesi istenmeyen gebeliklerin sınırlandırılması gereksinimini doğurmuştur. Ancak istenilen sayıda çocuk sahibi olmak kürtaj ile değil etkin aile planlaması yöntemleriyle gerçekleştirilmelidir.
Hamile Olduğunu Öğrenen Kadının Mutluluğu 00:57
Hamile Olduğunu Öğrenen Kadının Mutluluğu 46 izlenme - 2 ay önce Yıllardır çocuk sahibi olamayan kadın çokta ümitli olmadan tuvalette bir test yapmış. Kadın test sonucunun pozitif olduğunu görünce mutluluktan havalara uçmuş.
Anne karnındaki bebekler ağlarlar mı ve ağlama sesleri duyulur mu? 02:25
Anne karnındaki bebekler ağlarlar mı ve ağlama sesleri duyulur mu? 2.307 izlenme - 7 yıl önce Bebeklerin doğduklarında ilk yaptıkları iş ağlamak olduğuna göre bebeğin bu davranışı rahim içinde öğrenmiş olarak dünyaya gelmesi gerekir. Peki bebek üzüldüğü için mi ağlıyor?
Kolay Hamile Kalmak İçin Neler Yapılmalı 01:28
Kolay Hamile Kalmak İçin Neler Yapılmalı 1.892 izlenme - 7 yıl önce Normal olarak kabul edilen, adet sıklığı 28 gün olan bir kadının, 14.günde gebe kalacağı varsayılır. Adet kanamasının başladığı gün 1.gün olmak üzere; 12, 14 ve 16.günlerde gebelik ihtimali en yüksektir. Hamile kalmaya karar verildiğinde multivitaminler kullanılmaya başlanmalı ve bu folik asitle desteklenmelidir. Son yıllarda bazı hastalar, yapay olduğu için folik asit hapı tercih etmek istemeyebiliyor. Fakat bebeğin kaybına yol açabilen, Spina Bifida adı verilen nörolojik bir sistem hastalığına karşı kandaki folik asit seviyesi çok önemlidir. Folik asit kullanmak istemeyen anne adayının kanındaki vitamin seviyesi kontrol edilmeli ve doğal yollarla takviye yapılmalıdır. Multivitamin ve folik asit desteğinin ardından, uygun tarihlerde gerçekleşen ilişki gebelik ihtimalini artıracaktır.
Sezaryen sonrası normal doğum (SSVD) - Dr. Kağan Kocatepe 02:05
Sezaryen sonrası normal doğum (SSVD) - Dr. Kağan Kocatepe 1.758 izlenme - 7 yıl önce ssvd yani sezeryan sonrası vajinal doğum terimi son zamanlarda çokça anılır olmuştur. mümkün olmakla beraber...
Düşük nasıl belirti verir - Dr. Kağan Kocatepe 01:44
Düşük nasıl belirti verir - Dr. Kağan Kocatepe 2.107 izlenme - 7 yıl önce Düşük mutlaka belirti verir. Bu belirti kanama ve ağrıdır. Olmazsa olmaz belirti ise kanamadır. İlk günlerde gebeliğin devam etmemesi gibi durumlarda belirti olmayabilir. Kanama ve karın ağrısı şikayeti olan hamilelerin düşük riskine karşı doktora başvurması gerekir. Kanamaların tek nedeni düşük değildir. Bir tanesi rahim içine yerleşme kanamasıdır. Bu çok sık görülür. Herhangi bir gebelik haftasında - 20. haftadan önce - annenin kanaması varsa sanki düşük yapacakmış gibi anne için çeşitli önlemler alınır. Bu durum düşük tehdidinin söz konusu olmasıdır. İstirahat, ilişkiden uzak durma, ilaç kullanımı gibi önlemler alınır. Tüm kanamalarda bu söz konusu olabilir. Düşük olacakmış gibi önlemler almak çok önemlidir. Kanamaların hepsi düşük tehdidi anlamına gelmez. Düşük klasik tanımıyla tarif edilecek olursa, 20. gebelik haftasından önce gebeliğin sonlanmasıdır. Gebeliğin bu şekilde sonlanması bazen doktor tarafından yapılacağı gibi, düşük de gerçekleşebilir. Tıpta buna abortus denilir.
Kürtaj Sonrası 02:34
Kürtaj Sonrası 1.959 izlenme - 7 yıl önce Kürtaj veya daha doğru tabiriyle "küretaj", genel anlamda rahim içinde istenmeyen bir gebeliğin tahliyesi anlamına gelmektedir. Tıbbi literatürde gebelik terminasyonu, gebelik sonlandırılması veya dilatasyon-küretaj olarak da geçer. Halk arasında küretaj (kürtaj); kurtaj, kürtaş, kurtaş gibi isimlerle de telaffuz edilmektedir. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: "Kürtaj hiçbir zaman bir aile planlaması yöntemi değildir". İstenmeyen gebelikleri önleyebilmek için öncelikle modern aile planlaması yöntemleri etkin bir şekilde uygulanmalı ve her şeye rağmen istenmeyen bir gebelik ortaya çıkmışsa son çare olarak kürtaja başvurulmalıdır. Kürtaj, gebelik sonlandırılması için yapılabileceği gibi düşük yapan kişilerde rahim içinde eğer bebeğe ait parçalar kaldıysa, yani gebeliğe bağlı rahim içi materyal tam olarak atılamadıysa bunları temizlemek için de yapılabilir. Bu işlemin adı "Retansiyone küretaj" olarak anılır. Küretaj, aslında bir anlamda tüm rahim içinin temizlenmesidir. Örneğin gebe olmayıp uzun süreli ve fazla adet gören kadınlara da küretaj yani rahim içi temizliği gerekebilir. Buradaki işlemin adı tanısal amaçlı yani "Probe Küretaj" dır. Yapılan küretaj sonrası kanama kesilir ve alınan rahim içi dokusu patolojiye gönderilerek kanamanın nedeni araştırılır. Yani yapılan işlem ile hem tanı hem de tedavi bir arada yapılmış olur. Günümüzde ailelerin sosyoekonomik durumlarının düşmesi istenmeyen gebeliklerin sınırlandırılması gereksinimini doğurmuştur. Ancak istenilen sayıda çocuk sahibi olmak kürtaj ile değil etkin aile planlaması yöntemleriyle gerçekleştirilmelidir.
36 Haftalık Bebek Ultrason Goruntusu 01:37
36 Haftalık Bebek Ultrason Goruntusu 2.021 izlenme - 9 yıl önce Hafta hafta gebelik rehberi 36. hafta anne karnında 3 boyutlu ve 4 boyutlu bebek ultrason videosu. 36. hafta anne karnında bebek gelişimi ultrason görüntüleri. 36. hafta gebelik bilgileri için http://www.gebelikveannelik.com/36-hafta-gebelik sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
6 Yıl Sonra Hamile Kalan Kadının Mutluluğu 00:56
6 Yıl Sonra Hamile Kalan Kadının Mutluluğu 293 izlenme - 2 yıl önce Evlendikleri günden itibaren bebek sahibi olmak isteyen çift, 6 yıl sonra gelen hamilelik haber ile büyük mutluluk yaşamış.
Rahim Alındıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir? - Dr. Kağan Kocatepe 01:37
Rahim Alındıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir? - Dr. Kağan Kocatepe 1.079 izlenme - 7 yıl önce Rahim alındıktan sonra oluşabilecek durumlar konusunda nelere dikkat edilmelidir sorusunun Dr. Kağan Kocatepe yanıtlıyor.
Hamilelikte Cinsel İlişki İçin Önerilen Pozisyonlar Nelerdir? - Dr. Kağan Kocatepe 01:31
Hamilelikte Cinsel İlişki İçin Önerilen Pozisyonlar Nelerdir? - Dr. Kağan Kocatepe 1.015 izlenme - 7 yıl önce Hamilelikte cinsel ilişki için önerilen pozisyonların ortak özelliği, bebeğe hiçbir şekilde baskı yapmayacak olmalardır. Anne adayının da hiçbir şekilde rahatsız olmayacağı bir pozisyondur. Anne adayı özellikle son haftalarda karnı büyümüş olduğu için, karnına en ufak bir baskıda hem ağrı duyacak hem de korkacaktır. İlk 3 aylık dönemde de bu olacaktır. O yüzden ilişki pozisyonunu belirlerken bebeğe mekanik bir baskı olmayacağından emin olmak dışında, anne adaylarının tercihlerini de dikkate almak gerekir. Bazı baba adayları bu konuda biraz daha tutucu olmaktadır. Fakat bebeğin bunu anlaması mümkün değildir. Bu nedenle pozisyon belirlerken daha çok anne adayının kendini rahat hissettiği ve rahime mekanik olarak baskının olmadığı pozisyonlar tercih edilmelidir.
70 Yaşındaki Hintli Kadın İlk Kez Anne Oldu 00:45
70 Yaşındaki Hintli Kadın İlk Kez Anne Oldu 364 izlenme - 3 yıl önce Hindistan'da 70 yaşındaki bir kadın ilk bebeğini dünyaya getirdi. Doktorların ileri yaşta imkansız uyarısını dinlemeyen anne hayaline yıllar sonra kavuştu.
köpeklerde yalancı gebelik 02:08
köpeklerde yalancı gebelik 1.490 izlenme - 12 yıl önce köpeklerde yalancı gebelik konusunun anlatıldığı video.
Dr. Kağan Kocatepe - Hamilelikte Kanamalar Ve Lekelenmeler 02:20
Dr. Kağan Kocatepe - Hamilelikte Kanamalar Ve Lekelenmeler 1.742 izlenme - 7 yıl önce Dr. Kağan Kocatepe - Gebelik döneminde kanama ve lekelenmelerin düşük ve erken doğum riski ile ilgisi.
Ayrıntılı Ultrason, Doppler Ultrason ve Dört Boyutlu Ultrason Nedir? 01:46
Ayrıntılı Ultrason, Doppler Ultrason ve Dört Boyutlu Ultrason Nedir? 1.876 izlenme - 10 yıl önce http://www.migrostv.com/ayrintili-ultrason-doppler-ultrason-ve-dort-boyutlu-ultrason-nedir/ Hamilelik süresince düzenli doktor kontrolünün önemi, gelişen teknolojiler ve erken teşhisler ile günden güne daha da artıyor. Anne ve bebek sağlığı için yapılan bu kontroller, ilerleyen sağlık teknolojileri ile artık daha kolay! Özellikle anne karnındaki bebek için pek çok yeni teknoloji hayatımıza girdi; ayrıntılı ultrason, doppler ultrason ve dört boyutlu ultrason bunlardan yalnızca birkaçı. Tüm bunların ne anlama geldiğini Op.Dr. Pınar Tokatlıoğlu'na sorduk. Anne ve bebek sağlığına dair sık sorulan soruların yanıtları MigrosTV'de!
Anne karnında bebekler gözlerini ne zaman ve neden açıp kapamaya başlarlar? 02:45
Anne karnında bebekler gözlerini ne zaman ve neden açıp kapamaya başlarlar? 1.332 izlenme - 7 yıl önce Rahim içinde bebekler gözlerini son üç aylık dönemden itibaren açıp kapatmaya başlarlar ve ışığı algılayabilirler. Peki ultrason yapılırken rahatsız olurlar mı? Yenidoğan ve bebeklik dönemi uyku düzeninin bununla bir ilgisi olabilir mi? http://www.drkocatepe.com
Hamileyken Cinsel İlişkide Korunmak Gerekli Mi? - Dr. Kağan Kocatepe 01:47
Hamileyken Cinsel İlişkide Korunmak Gerekli Mi? - Dr. Kağan Kocatepe 931 izlenme - 7 yıl önce Hamilelikte cinsel ilişkide bulunurken korunmak gerekli midir sorusuyla ilgili iki tane konu bulunmaktadır. Bunlardan birincisi yeni bir hamileliğin oluşup oluşmamasıdır. Hamileyken yeniden hamile kalma durumu literatürde vardır ancak milyonda birdir. Fakat karnınızda biri 6 aylık biri 3 aylık çocuk olması gibi bir durumun olması hemen hemen mümkün değildir. Hamilelikte gebelikten korunmaya gerek yoktur. Fakat hamilelikte cinsel ilişki esnasında cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve muhtemel enfeksiyonlardan korunmak gereklidir. Hastalık taşıyıcı bir eş varsa veya baba adayı ürolog doktordan böyle bir tanı aldıysa, kadın eşiyle kesinlikle beraber olmamalıdır. Beraber olacaksa da prezervatif kullanılması gerekir. Bu yapılmadığı takdirde bebeğe zarar verilecektir. Hatta bazı durumlarda prezervatif bile koruyucu olmayabilir, o nedenle bu durumun çok ciddiye alınması gerekmektedir.
İdrar Gebelik Testleri Hamileliği Nasıl Saptarlar? 02:47
İdrar Gebelik Testleri Hamileliği Nasıl Saptarlar? 897 izlenme - 7 yıl önce Beta HCG hormonu gebelikte önce kanda sonra idrarda saptanmaya başlar ve testlerle varlığı araştırılabilir. Adet gecikmesi olan dönemden önce kanda, gecikme olduktan sonra ise idrarda hamilelik saptanabilir. Erken gebelik testleri ise adet gecikmesi olmadan bile idrarda gebeliği saptayabilmektedirler.
Kürtaj Sonrası Kanama 01:03
Kürtaj Sonrası Kanama 1.314 izlenme - 7 yıl önce Kürtaj veya daha doğru tabiriyle "küretaj", genel anlamda rahim içinde istenmeyen bir gebeliğin tahliyesi anlamına gelmektedir. Tıbbi literatürde gebelik terminasyonu, gebelik sonlandırılması veya dilatasyon-küretaj olarak da geçer. Halk arasında küretaj (kürtaj); kurtaj, kürtaş, kurtaş gibi isimlerle de telaffuz edilmektedir. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: "Kürtaj hiçbir zaman bir aile planlaması yöntemi değildir". İstenmeyen gebelikleri önleyebilmek için öncelikle modern aile planlaması yöntemleri etkin bir şekilde uygulanmalı ve her şeye rağmen istenmeyen bir gebelik ortaya çıkmışsa son çare olarak kürtaja başvurulmalıdır. Kürtaj, gebelik sonlandırılması için yapılabileceği gibi düşük yapan kişilerde rahim içinde eğer bebeğe ait parçalar kaldıysa, yani gebeliğe bağlı rahim içi materyal tam olarak atılamadıysa bunları temizlemek için de yapılabilir. Bu işlemin adı "Retansiyone küretaj" olarak anılır. Küretaj, aslında bir anlamda tüm rahim içinin temizlenmesidir. Örneğin gebe olmayıp uzun süreli ve fazla adet gören kadınlara da küretaj yani rahim içi temizliği gerekebilir. Buradaki işlemin adı tanısal amaçlı yani "Probe Küretaj" dır. Yapılan küretaj sonrası kanama kesilir ve alınan rahim içi dokusu patolojiye gönderilerek kanamanın nedeni araştırılır. Yani yapılan işlem ile hem tanı hem de tedavi bir arada yapılmış olur. Günümüzde ailelerin sosyoekonomik durumlarının düşmesi istenmeyen gebeliklerin sınırlandırılması gereksinimini doğurmuştur. Ancak istenilen sayıda çocuk sahibi olmak kürtaj ile değil etkin aile planlaması yöntemleriyle gerçekleştirilmelidir.
Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? 01:11
Anne Karnındaki Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur? 1.651 izlenme - 10 yıl önce http://www.migrostv.com/anne-karnindaki-bebegin-cinsiyeti-ne-zaman-belli-olur/ Op. Dr. Pınar Tokatlıoğlu ile daha önce ayrıntılı ultrason, doppler ultrason ve dört boyutlu ultrason üzerine detaylıca konuşmuş, hamilelik süreci için faydalı bilgiler almıştık. Anne ve bebek sağlığı ile ilgili yaptığımız röportaj, bebek cinsiyeti ile devam ediyor. Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Yanıtı ve hamilelik sürecine dair aradığınız tüm soruların yanıtı MigrosTV'de!
Dr. Kağan Kocatepe -  Hamilelik Haftası ve Kaç Aylık Olduğu Nasıl Hesaplanır. 01:40
Dr. Kağan Kocatepe - Hamilelik Haftası ve Kaç Aylık Olduğu Nasıl Hesaplanır. 761 izlenme - 7 yıl önce Dr. Kağan Kocatepe - Gebelik haftasının ve gebelik ayının hesaplanması.
Hamilelikte reflü (mide yanması) bebeğe zarar verir mi? - Dr. Kağan Kocatepe 01:05
Hamilelikte reflü (mide yanması) bebeğe zarar verir mi? - Dr. Kağan Kocatepe 882 izlenme - 7 yıl önce Hamilelikte reflüyle bebek arasındaki ilişki söz konusu olduğu zaman, ilk akla gelen son aylarda bebekte saçlanma olmasıdır. Aslında bu bulantı, reflü denilen mide yanmasının anne adayı tarafından bulantı şeklinde algılanmasıdır. Bebekle mide yanması arasındaki ilişki sadece bu kadardır. Herhangi bir şekilde düşüğe, erken doğuma, suların erken gelmesine, bebekte bir sakatlık oluşmasına, tedavi yapılsa dahi bebekte bir sakatlık oluşmasına neden olabilecek bir durum değildir. En ağır mide yanmaları bile anne adayının kendisi tarafından yaşanır. Ama bebeğin bundan hiçbir şekilde haberi bile olmaz.
Dr. Kağan Kocatepe - Düzensiz Adet Kanaması Görenlerde Yumurtlama Günlerinin Hesaplanması. 01:53
Dr. Kağan Kocatepe - Düzensiz Adet Kanaması Görenlerde Yumurtlama Günlerinin Hesaplanması. 866 izlenme - 7 yıl önce Dr. Kağan Kocatepe - adetleri düzensiz olan bir kadın yumurtlama yani doğurgan gününü nasıl hesaplayabilir.
Boş Gebelik ile Dış Gebeliğin Farkı Nedir? 01:13
Boş Gebelik ile Dış Gebeliğin Farkı Nedir? 895 izlenme - 10 yıl önce http://www.migrostv.com/bos-gebelik-ile-dis-gebeligin-farki-nedir/ Op. Dr. Pınar Tokatlıoğlu, dış gebelik üzerine pek çok soruya yanıt verdi. Önce dış gebeliğin ne olduğu, nasıl oluştuğu ve tedavi süreçlerini konuştuğumuz röportajımızda bir diğer önemli konu ile devam ediyoruz; boş gebelik. Peki, boş gebelik ile dış gebeliğin farkı nedir? Detaylar ve çok daha fazlası MigrosTV'de yayında!
Hamilelikte Karın Çizgisi (Linea Nigra) Nedir Ve Bebek Cinsiyetiyle İlgisi Var Mı? 02:04
Hamilelikte Karın Çizgisi (Linea Nigra) Nedir Ve Bebek Cinsiyetiyle İlgisi Var Mı? 638 izlenme - 7 yıl önce Gebelik döneminde p anne adayında karında pubis kemiğinden başlayan, bazen göbek deliğine kadar, bazen de göğüs kafesi seviyesi seviyesine kadar uzanan çizgi şeklindeki cilt değişikliği linea nigra tıbben bir duruma işaret etmez ve gebelikten sonra kaybolur. Ayrıntılar burada: http://www.gebelik.org/dosyalar/cilt....
Doğum Travması Çeşitleri Nelerdir? 03:02
Doğum Travması Çeşitleri Nelerdir? 562 izlenme - 7 yıl önce İster sezaryenle ister normal yolla olsun tüm doğumlarda doğum süreci boyunca basınç değişiklikleri veya çekmelerden kaynaklanan mekanik travmalar ortaya çıkabilir. Burada en sık görülen doğum travmalarını kısaca açıklamak istiyoruz. 1- Doğum Şişi: Tıptaki adı biraz karışık: Kaput suksadeneum Bu bozukluk vajinal yolla baş gelişi ile doğan bebeklerde görülür. Çok sık rastlanır. Bebeğin doğum kanalından çıkışı sırasında doğun kanalında sürtünme ve vakum etkisi ile olur. Doğumdan hemen sonra fark edilebilir. Yumuşaktır, yüzeyde saçlı deride peteşi denen minik kırmızı kanama odakları da olabilir. Cilt altında sıvı ve/veya kan birikmesine bağlıdır. Kafa kemiklerinin eklem yerlerini (sütür) geçerek geniş bir alana yayılabilir. Tedaviye gerek yoktur. Birkaç günde kendiliğinden düzelir. Cilt enfeksiyonlarından korumak yeterlidir. 2- Sefal hematom: Yine kafada görülen bir travmadır. Bu kez kan veya sıvı periost denen kemik zarının altında birikmiştir. Şişlik bir tek kafa kemiği ile sınırlı kaldığından kemikleri eklem yerlerini (sütür) geçmez. Sıklıkla kafa yan taraflarında olur. Yavaş yavaş ilerlediği için doğumdan hemen sonra fark edilmeyip saatler sonra ortaya çıktığı görülür. Başlangıçta serttir, zamanla yumuşar. 2 hafta ile 3 ay arasında kendiliğinden düzelir. Özel bir durum olmadığı sürece içindeki kanın enjektörle alınması vs kesinlikle önerilmez. 3- Kafatası kırıkları ve kafa içi kanamalar: Yenidoğanda kafatası kemiklerinin esnekliği nedeni ile kafa kemiği kırıkları enderdir. Ama baş – pelvis uygunsuzlukları, uzamış ve zor doğumlar ile forseps uygulamalarında, makat gelişinde vs görülebilir. Alın ve yan kafa kemiklerinde daha fazla olup çizgiseldir. Bunlara sefal hematom da eşlik edebilir. Çökme kırıkları da görülebilir. Çökme kırıklarında kafatasında geniş bir çukurluk şeklinde çökme alanı ele gelir. Komplike olmayan çizgisel kırıklarda tedavi gereksizdir. Çökme kırıkları ise nörolojik bulgulara neden oluyorsa cerrahi olarak kaldırılarak düzeltilmelidir. 4- Tortikolis: Boynun her iki yanında bulunan bir ucu yukarıda kulak arkasındaki mastoid kemik çıkıntısına diğer ucu aşağıda köprücük kemiğine bağlı olan SKM kasının doğum sırasında çekilmesi sırasında hasar görmesine balı olduğu düşünülmektedir. Bu hasar iyileşirken bir bağ dokusu oluşmakta ve kasta sert bir kitle oluşumuna ve kısalmaya neden olduğu düşünülmektedir. Sıklıkla doğumdan sonra 2 hafta bulgu vermez. 2 haftadan sonra kas üzerinde 1-2 cm.lik, hareketsiz, sert, iğ şeklinde kitle ele gelir. Bebeğin başı o tarafa yatıktır, çenesi karşı tarafa dönüktür. Fizik tedavi ile 2-3 ay içinde düzelir. 5- Köprücük kemiği kırıkları: Yenidoğanda en sık görülen kemik kırığı şeklidir. Yeşil ağaç kırığı (kemik gövdesinin çatlaması şeklinde) olduğu için 1 hafta 10 gün geçip sert bir şişlik ortaya çıkmadan anlaşılması zordur. Tedavi gerektirmez. Sadece bebeği kucaklarken dikkat etmek gerekir. Ama eğer kırık uçları ayrışmışsa kol hareketleri azalır ve ağrılı bir hal alır. Bu kez ortopedistin görmesi gerekebilir. 6- Deri kesileri: Sezaryenle doğumlarda özellikle saçlı deride bistüri ile ortaya çıkan kesilerdir. Doğum yaptıran doktoru mahkemeye vermek gerekmez ! Sık görülür.
Düşük Yapan Kadın Mutlaka Kürtaj Yaptırmalı Mı? - Dr. Kağan Kocatepe 02:37
Düşük Yapan Kadın Mutlaka Kürtaj Yaptırmalı Mı? - Dr. Kağan Kocatepe 471 izlenme - 7 yıl önce Günümüzde gebelikler, bebek anne rahmine düştüğü andan itibaren kontrol edilebiliyor. Yani daha adet gecikmesi yaşanmadan yapılan bazı testlerle hamilelik saptanabiliyor. Eğer hamilelik düşükle sonuçlanırsa hekim gerekli kontrolleri yaparak rahim içinde bir sorun tespit etmezse kürtaja gerek olmadığına karar verebilir. Ancak düşükten sonra 10 gün ya da daha fazla kanamalar sürerse kürtaja ya da rahmin vakumla temizlenmesi yoluna gidilebilir. Eğer düşükten sonra kanama durmuşsa ve rahimde herhangi bir parça kalmamışsa zaten kürtaja gerek yoktur. Kesin bir üst sınır olmamakla birlikte 5,5 haftaya kadar olan düşüklerde genellikle kürtaja gerek duyulmamaktadır. 5,5-7 hafta arasında olan düşüklerin de önemli bir kısmı kendi kendine tamamlanabiliyor. Ancak genellikle 7 haftadan sonraki düşüklerde vücut bunu kendi kendine tamamlamadığı için rahmin vakumla temizlenmesi gerekebiliyor.
Eşinin Hamile Olduğunu Fotoğraf Kabininde Öğrenen Adamın Tepkisi 01:11
Eşinin Hamile Olduğunu Fotoğraf Kabininde Öğrenen Adamın Tepkisi 96 izlenme - 1 yıl önce Hamile olduğunu öğrenen kadın bunu eşine söylemek için çok güzel bir yer düşünmüş: fotoğraf kabini. Olaydan tamamen habersiz bir şekilde fotoğraf kabininde poz verirken eşine bu sürprizi söylemiş.
Dış Gebelik Nedir, Nasıl Oluşur? 01:27
Dış Gebelik Nedir, Nasıl Oluşur? 753 izlenme - 10 yıl önce http://www.migrostv.com/dis-gebelik-nedir-nasil-olusur/ Hamilelik döneminde, gebeliğin rahim dışı bir alanda yerleşmesi sonucu ortaya çıkan durum; dış gebelik. Op.Dr. Pınar Tokatlıoğlu ile dış gebelik üzerine konuştuk, dış gebelik nedir ve nasıl oluşur? Yanıtı MigrosTV'de! Op.Dr. Pınar Tokatlıoğlu ile anne ve bebek sağlığına dair daha pek çok konu konuştuk. Anne adayları ve bebek sağlığı ile ilgili son teknolojiler ile devam edelim mi?