Hoşgeldiniz!

otistik

1.serideki Otistik Kardeşler Bu Sefer Daha Komik 01:54
1.serideki Otistik Kardeşler Bu Sefer Daha Komik 26.642 izlenme - 18 yıl önce bence mutlaka ızleyın bunlar cıldırmıs:)))
Otizmli Oğlunun Konuştuğunu Duyan Anne Gözyaşlarını Tutamadı 00:14
Otizmli Oğlunun Konuştuğunu Duyan Anne Gözyaşlarını Tutamadı 368 izlenme - 5 ay önce Otizmli çocuğu ile ilgilenen anne söylediği kelimelerin oğlu tarafından tekrarlandığına şahit olunca gözyaşlarını tutamamış.
Otistik Cocuk 00:37
Otistik Cocuk 8.268 izlenme - 17 yıl önce Otistik taklidi yapan yüce insan...
2 Tane Otistik Kardeşin Öyküsü 01:09
2 Tane Otistik Kardeşin Öyküsü 7.047 izlenme - 18 yıl önce mutlaka izleyin biri 16 yaşında diğeri 10 izleyin cok komikk
Otizm Farkındalığı 02:08
Otizm Farkındalığı 2.685 izlenme - 10 yıl önce Otizmin Başlıca Belirtileri : Çocuğun başkaları ile göz teması kuramaması, adı ile seslenildiğinde bakmaması, söylenenleri duymuyor gibi davranması, bazı sözleri tekrar tekrar alakasız ortamlarda söylemesi, oyuncaklarla oynayamaması, parmağı ile bir şeyi gösterememesi, yaşıtlarının oynadığı oyunlara ilgisiz kalması, akranlarına göre konuşmada geri kalması, sallanma, çırpınma veya aşırı hareketli olması, gözlerinin bir noktaya takılıp kalması, eşyaları döndürme, sıraya dizme, rutin değişikliğine aşırı tepki vermesi, kucaklamak isteyene tepki verip ona yönelmemesi otizmin başlıca belirtilerindendir.
Otistik Kızın Hikayesi 00:15
Otistik Kızın Hikayesi 3.381 izlenme - 13 yıl önce Otistik Kızın Hikayesi
Samsun Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi 06:16
Samsun Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi 2.884 izlenme - 13 yıl önce fahriye-kemal kızılot oçem videosu
Otizm Yaşam Köyü 05:20
Otizm Yaşam Köyü 3.182 izlenme - 13 yıl önce otizm yaşam köyü projesiwww.beratcelik.com
Özel Çocuklar 04:02
Özel Çocuklar 1.477 izlenme - 15 yıl önce bize olmaz desekde o kadarda uzak olduğundan emin olamayız.tek ihtiyaçları doğru zamanda doğru eğitim..
Otizm 03:55
Otizm 445 izlenme - 9 yıl önce Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Bu belirtiler otizmi, Asperger sendromu gibi daha hafif seyreden otistik spektrum bozukluğundan (OSB) ayırır.Otizm kalıtımsal kökenlidir ancak kalıtsallığı oldukça karmaşıktır ve OSB'nin kökeninin çoklu gen etkileşimlerinden mi yoksa ender görülen mutasyonlardan mı kaynaklandığı çok açık değildir.Nadir vakalarda, doğum sakatlıklarına neden olan etmenlerle yakından bağlantılıdır. Diğer görüşlere göre ise çocuklukta yapılan aşılar gibi nedenler tartışmalıdır ve aşı kökenli varsayımların ikna edici bilimsel kanıtları yoktur.Yakın dönem araştırmaları otizmin prevalansını 1.000 kişiye bir ya da iki vaka olarak tahmin eder, aynı araştırmalardaki tahminlere göre OSB yaklaşık 1.000 kişide altı vakadır ve erkeklerde rastlanma oranı kadınlara göre 4,3 kat daha fazladır. Otizm vakalarının sayısı 1980'lerden beri oldukça fazla oranda artmıştır. Bunun nedeni kısmen tanı koyma yöntemlerindeki değişikliklerdir; gerçek prevalansın artıp artmadığı anlaşılamamıştır. Otizm beynin birçok kısmını etkiler ama bu etkinin nasıl geliştiği çok iyi anlaşılamamıştır. Ebeveynler genellikle çocuklarının yaşamının ilk iki yılında belirtileri fark eder. Erken davranışsal ya da kavrayışsal müdahaleler çocukların kendine bakabilme yetisi ile sosyal ve iletişimsel yetiler kazanmasına yardımcı olabilir. Otizmin çaresi yoktur.Otistik çocukların çok azı erişkin olduktan sonra bağımsız yaşamakta, bunlardan bir kısmı bunda başarılı olabilmektedir.Bazılarının otizme bir çare aradığı, diğerlerinin de otizmin bir bozukluktan çok bir durum olduğuna inandığı bir otistik kültür ortaya çıkmıştır.