112 Acil Çağrı Merkezi’nden Kritik Uyarı

İhlas Haber Ajansı - 0 izlenme

Yüklenme Tarihi: 03 Ocak 2024 - 11:45

Siirt 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Sami Bozkurt, vatandaşlara gereksiz yere 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
112 Çağrı Merkezi’nin asılsız çağrılarla meşgul edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Bozkurt, “İnsanlarımız hayati konularda yardım alabilmek için 112’yi arıyorlar. Gereksiz ve asılsız çağrılar risk altındaki vatandaşlara erken müdahale açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu yüzden 112’yi gerekmedikçe meşgul etmemeleri, ve bu konuda Siirtli vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz” dedi.
2021 yılının Haziran ayında tüm Acil Çağrı Merkezleri’nin 112 numarasına bağlandığını ve bu tarihten itibaren yaklaşık bir milyon çağrı karşıladıklarını belirten Bozkurt; "112 Acil Çağrı Merkezimiz bilindiği gibi 2021 yılı Haziran ayında hizmete girdi. Bu tarihten sonra bütün acil çağrı numaraları 112 numarası adı altında hizmet vermeye başladı. O günden bugüne yaklaşık bir milyon çağrı aldık. Aldığımız çağrı sayısı günlük bin civarındadır. 2023 yılı içinde de yaklaşık 370 bin çağrı aldık. Biz bu çağrıları alırken, halkımıza hizmet yolunda özellikle bir anlayış içinde bulunuyoruz. Ancak gelen günlük bin çağrının önemli bir kısmı maalesef gereksiz çağrı olarak nitelendirebileceğimiz çağrılardır. Onun için halkımızdan özellikle şunu rica ediyoruz. Lütfen sadece acil çağrılar için bizi arayın ki, bizim anlayışımızda her çağrı bir candır. O nedenle lütfen gereksiz çağrılarla bizi meşgul etmeyin. Şuana kadar ilginç çağrılar alabiliyoruz. Maalesef kedisi için otopsi isteyen vatandaşımız dahi oluyor. Tabi ki biz her türlü hizmet için hazırız ama, sadece acil çağırırlar lütfen’’ ifadelerini kullandı.
Reklam