18 Yaşında Kaybolan Kız, 24 Yıl Sonra Korkunç Sırlarla Döndü

Barış Müzik VEVO - 10.389 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Haziran 2017 - 02:27

18 yaşında kaybolan kız, 24 yıl sonra korkunç sırlarla döndü
Konu: Bu videoda Elizabeth Fritzl’ın korkunç ve trajik hikayesini paylaşacağız. 18 yaşındayken ortadan kaybolan Elizabeth’in 24 yıl boyunca yaşadıkları sizi dehşete düşürebilir.
Özet:
Avusturya’da yaşayan Elizabeth, annesi Rosemarie ve babası Josef Fritzl ile bilrikte 11 yaşına kadar normal bir çocukluk geçirdi. Ancak 11 yaşındayken babasının tacizleri başladı. Yıllar boyu süren bu tacizlere dayanamayan Elizabeth 17 yaşındayken, bir arkadaşıyla birlikte evden kaçtı. 3 hafta sonra polis tarafından bulunup eve geri getirildiğinde ise babası korkunç planını hazırlamıştı.

29 Ağustos 1984, Elizabeth’in 24 yıl sürecek esaretinin ilk günüydü. Babası onu, evlerinin bodrum katında özel olarak hazırladığı ses geçirmez, penceresiz ve anahtarsız özel bir kapıyla girilen bu alana kapattı.

Annesinin kayıp ilanı vermesinden kısa bir süre sonra, Elizabeth'in kendi el yazısıyla yazılmış bir mektup ortaya çıktı. Mektupta ailesinin kendisini aramaması, bir arkadaşıyla beraber yaşadığı, eğer arama sürerse ülkeyi terk edeceği yazıyordu. Bu mektup sonrasında arama çalışmaları sonlandırıldı.

Öz kızını zorla yazdırdığı mektupla kaçmış gibi gösteren Josef Friztl, 3 günde bir bodruma inerek ona tecavüz etmeye başladı. Elizabeth bu tecavüzler sonrası tam 7 doğum yaptı. 1996’da doğan Michael hastaydı. Sapık baba, doktora götürmediği bebek hayatını kaybettikten sonra onu fırına atarak yaktı.

Diğer çocuklar için ise farklı planları vardı. Doğumlarından bir süre sonra 3 çocuğu da kızlarının ağzından yazılmış notlarla evin kapısına bıraktı. Karısının bu durumdan nasıl şüphelenmediği soru işareti olsa da, bu yolla 3 çocuk da esaretten kurtulup evin üst katında yaşamaya başladı. Elizabeth ise, diğer 3 çocuğu ile birlikte işkenceyle dolu hayatına devam ediyordu.

24 yıllık esaretin sonlanmasına neden olan olay Elizabeth'in bodrumda kendisiyle birlikte yaşayan 19 yaşındaki kızı Kerstin'in rahatsızlanması oldu. Josef Fritzl, durumu çok ağır olan genci hastaneye götürmeye karar verdi. Elizabeth kızının cebine yardım isteyen bir not koymuştu. Bu kâğıt hastanede tespit edildi ve polise verildi. Bu sayede Elizabeth 24 yıl süren kabustan kurtuldu.
Olay yeri ekipleri ise, bu soğuk, karanlık ve izbe bodrumda bir kaç saat bile kalmakta zorlandı.

Olayın dava süreci sadece avusturya’nın değil, tüm dünyanın büyük ilgilisiyle sürdü. Suçunu kabul eden sapık baba, ölüme sebebiyet", "tecavüz" , "köleleştirme, hürriyeti kısıtlama" suçlarından ömür boyu hapis ile cezalandırıldı.

2008’de özgürlüğüne kavuşan Elizabeth ise 24 yıl güneş görmeden geçirdiği esaret ile bir çok sağlık sorunu yaşadı. Ancak hayatları boyunca bodrumda yaşayan çocukları için süreç daha zor geçti. Kemikleri yeterince gelişmediği için yürümekte bile zorlanan çocuklardan sadece 5 yaşındaki felix’in travmayı atlatabileceği diğer ikisinin ise özel destek görmesi kararlaştırıldı.
18 yaşında girdiği bodrumdan 42 yaşında çıkan Elizabeth bugün, kendisine verilen yeni kimlik ile çocuklarıyla birlikte yeni hayatını yaşıyor.

Onların hikayesi 2015 yılında Türkiye’de “Gizli Dünya” adıyla gösterime giren “Room” yani “Oda” adlı filme de esin kaynağı oldu. Filmin başrol oyuncusu Brie Larson, bu filmdeki rolüyle en iyi kadın oyuncu dalında oscar kazandı.
Reklam