22 Mart Dünya Su Günü Ritim Şarkısı Söz Müzik Aykut ilter Suya Sahip Çık Marakas Nasıl Hazırlanır

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 1.226 izlenme

Yüklenme Tarihi: 19 Ağustos 2017 - 07:57

Dünya Su Günü Ritim Şarkısı Söz Müzik Aykut ilter Suya Sahip Çık Marakas Nasıl Hazırlanır
dünya su günü,suya sahip çık,su günü şarkısı,suyu tasarruflu kullanın,kuraklığa karşı çözüm,22 mart su günü
Aykut ilter Aykut Öğretmen
Söz Müzik Aykut İlter

****************SUYA SAHİP ÇIK*****************
SUYA SAHİP ÇIK
**********SU DEMEK HAYAT DEMEK***************
SU DEMEK HAYAT DEMEK
**************GÖR BİZİ DUY BİZİ*****************
GÖR BİZİ DUY BİZİ
******GÖR BİZİ DUY BİZİ UYARALIM HERKESİ*******
GÖR BİZİ DUY BİZİ UYARALIM HERKESİ
************YAĞMURLAR YAĞSIN***************
YAĞMURLAR YAĞSIN
*******************************SU SU SU SU SU SU SU SU
SU SU SU SU SU SU SU SU
*********ANNE BABA MUSLUĞU KAPA*************
ANNE BABA MUSLUĞU KAPA
***********BİZ DAMLAYIZ ANLASANA *************
BİZ DAMLAYIZ ANLASANA
**********ABİ ABLA SUYU HARCAMA **************
BİZ "GELECEĞİZ" ANLASANA
************YAĞMURLAR YAĞSIN***************
YAĞMURLAR YAĞSIN
*******************************SU SU SU SU SU SU SU SU
SU SU SU SU SU SU SU SU DÜM TEK DÜM DÜM TEK (davullar)
dünya su günü,22 mart,su günü,kübra öğretmen,işitme engelli,sultanahmet meydanı,doğa koleji,topkapı doğa koleji,aykut öğretmen,suya sahip çık,ritim şarkısı,kortej
dünya su günü,22 mart,su günü,kübra öğretmen,işitme engelli,sultanahmet meydanı,aykut öğretmen,suya sahip çık,ritim şarkısı,kortej
DÜNYA SUN GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Etkinliğin TARİHİ : 22 MART
Etkinliğin YERİ : MEYDANLAR
Dünya su günü nedir? : 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini "Dünya Su Günü" olarak ilan etti.İlk kez 1992'de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen "Dünya Su Günü", gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu.Her üç yılda bir toplanan ve 2009'da İstanbul'da düzenlenen Dünya Su Konseyi'nde katılımı artıran Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğunu vurgula
PLANLAMA: Dünya Su Gününde geçen sene olduğu gibi Sultanahmet meydanında ilköğretim öğrencilerimiz aileleri ve tam kadro olacağız. Bu sene geçen seneye oranla daha büyük bir organizasyona imza atacağız Okul Müdürümüz Faruk Volkan Tunç bilek'in girişimleriyle kaymakamlık ve Fatih belediyesi nezdinde prajenin kapsamı daha çok büyüdü içeriği daha zenginleşti. Dünya su gününün moderatörü Topkapı Doğa Koleji olmakla birlikte Fatih ilçesinden başka okullarında etkinlikte yer almaları kaymakam ve belediye başkanınında etkinliğe açık destek vermeleriyle sesimizi daha çok kitleye duyurabileceğiz.
Okulumuzda müzik zümresi ve branş öğretmenleri ile idarecilerimiz toplantılar yaptılar bu toplantılarda notlar alındı görevlendirmeler yapıldı beyin fırtınası gerçekleşti.
Geçen sene: Resim sergisi şovelerde öğrencilerimizin yaptıkları resimler sergilenmişti, deneylerin gerçekleştiği stantlarda öğrenciler farklı deneyleri alana gelen izleyici aile ve velilere sunmuşlardı. Sahnede beden eğitimi zümresinin gerçekleştirdiği sabah dansları yine benim geçe yarısı uyanıp bestelediğim su günü bestesi "SUYA SAHİP ÇIK SU DEMEK HAYAT DEMEK" şarkısını petlerin içine tohumlar koyarak marakas yapmış ve ayak ritimlerine bas davullarla ritim tutmuş sesimizi duyurup suyun önemine dikkat çekmiştik. Avcılar doğa koleji su günü şarkıları söylemiş ve en sonda meydanda Suya sahip çık şarkısıyla fener alayı tadında yürümüştük. Televizyon kanallarıda görüntülemiş ve bunu haber yapmışlardı.
2013 SU GÜNÜ GÖRSEL SANATLAR ZÜMRESİ :
YAPILACAKLAR
1. 50*70 TUAL ÜZERİNE DÜNYA SU GÜNÜ KONULU RESİM ÇALIŞMASI( 5 ADET VE SERGİLENMEK İÇİN 5 ADET ŞOVALE İLE SERGİYE KATILIM SAĞLANMALIDIR.)
2. BEYAZ TİŞÖRTLER ÜZERİNE SU DAMLASI BASKISI YAPILACAK.(tişörtler buyuk boy seçilmeli giysi üzerine giyilebilebilecek büyüklükte su damlalarıda strafor dan kesilen su damlası akrilik boya ıle boyanarak tişörte baskı uygulana bilir.15 adet hazırlanır.)
3. Dövizler hazırlanır günün anlam ve önemini vurgulayan susuzluğu konu alan dövizler hazırlanır.(15 adet)

*
Dünya su günü nedir?

Su doğanın varolması, doğada canlıların üremesi, üreyen canlıların yaşayabilmeleri için vazgeçilmez olan elementlerden birisidir. (Hava, su, toprak)

Tüm canlılar suda hayat bulmuştur. Damarlarımızda, hücrelerimizde % 70 oranında su dolaşmaktadır.

Su olmadan en uzun yaşanabilecek süre tahminen 20 gündür.
Reklam