40 Yaş Üstü Bakir Japonlara Özel Nü Kursu

Alkışlarla Yaşıyorum - 5.644 izlenme

Yüklenme Tarihi: 03 Eylül 2015 - 15:33

Japonya'da 30'lu 40'lı yaşların üzerinde daha milli olmamış erkeklerin çokluğu üzerine hiç olmasa canlı canlı am görsünler diye gerçek modelli nü resim kursları açılmış.

Japonya’da Ulusal Nüfus Enstitüsü ve Sosyal Güvenlik Araştırması‘nın 2010 verilerine göre ülkedeki 30 yaş üzeri ve evlenmemiş her dört erkekten biri daha önce hiç cinsel ilişkiye girmemiş

Bu durum öyle bir sosyal fenomene dönüşmüş ki insanlar orta yaş bakir erkekler için “yaramiso” gibi özel bir terim bile uydurmuşlar. Hatta nüfusun bu kesimine hitap eden bir kurs açılmış: Nü modellerle çizim dersleri. Derslerin amacı ise katılımcıları kadın vücuduna tanıdık bir hale getirmek.

Çizim dersleri Shingo Sakatsume öncülüğünde çalışan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Virgin Academia‘nın bir parçası. Kurslar 100 sayfalık bir ders kitabı olan “Virgin Breaker” (Bakir Kırıcı) eşliğinde veriliyor.

Japonya’daki bu sosyal fenomenin birçok farklı nedeni var. Görücü usulü evliliklerin azalması bunlardan biri olarak görülüyor

Ayrıca ekonomik gücünü kaybeden çoğu erkeğin kendine güvenini kaybettiğinden bahsediliyor. Çünkü ülkedeki ekonomik durum birçok erkeğin işini zar zor elinde tutmasına sebep oluyor. Bu durum bir kısır döngü, çünkü evlilik ve çocuk doğurma oranlarındaki düşüş ülke nüfusunu da etkiliyor.

Kursun katılımcılarından biri olan heteroseksüel ve 41 yaşındaki Takashi Sakai, Telegraph‘a şunları söylüyor: “Hiç kız arkadaşım olmadı. İlgilenmediğimden değil.
Reklam