7 Güne 7 Tarif - 3 (Reyhan Şerbeti)

Akademisyen Anne - 259 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Ocak 2017 - 11:45

Mutfağın çocuk gelişimini desteklemek ve yavrularımızla kaliteli vakit geçirmek için harika bir “gelişim ünitesi” olduğunu bir çok yazımda belirtmiştim. Bu düşüncemden yola çıkarak, “7 güne 7 tarif” projemle karşınızdayım. Kabak çorbası ve kekten sonra işte karşınızda reyhan şerbetiiii!!!
Önce marketten reyhan alınır, koklanır. Sonra eve gelinir, reyhan yıkanır. Sonra yaprakları ayıklanır. Ooooh mis gibi reyhan koktu.
Sonra 5 su bardağı sıcak su konulur, ılıyana kadar bekletilir. Süzülür, ama süzülürken kaplara dikkat edilir, yoksa her yer su olur. Su olursa minik aşçı siler, sonra yardıma devam eder.
Sonra süzülen reyhan suyuna yarım limon sıkılır. Rengi pembe olur. Demir’in deyimiyle “güjel su” olur. Sonra içine iki dolu tatlı kaşığı bal sıcak suda eritilerek katılır. Tercihe göre tarçın kabuğu ve karanfil ekletilerek soğutulur. Buz gibi içilir. Afiyet olsun.
Baksanıza şerbet değil deney yaptık resmen. Önce mor yaprakların üzerine ben sıcak su döktüm, bekledikçe yeşil oldu. Suyunu süzdük mor oldu. Mor suyun içine limon sıktık, pembe oldu!! Diyorum ki bu mor suyla pilav yapsak mor pilav olur mu? Tadı nasıl olur acaba? Bir bardak pirinçten denemek lazım, deneyen olursa yazsın tamam mı?
O koku ahh hele o koku mis miss! Tabi bu tip kokuları seviyorsan;) Afiyet olsun...
Reklam