Anne Karnındaki Bebeğe Yumurtalık Kisti Ameliyatı

Anadolu Ajansı - 1.295 izlenme

Yüklenme Tarihi: 17 Kasım 2014 - 13:31

Konya'da, yumurtalık kisti tespit edilen 30 haftalık kız bebeğin, anne karnındayken gerçekleştirilen cerrahi operasyonla kisti alınarak ölüm, sakat doğma ve çocuk sahibi olamama ihtimalinin önüne geçildi

Konya'da 30 haftalık kız bebeğin anne karnındayken gerçekleştirilen cerrahi operasyonla yumurtalık kisti alındı. Ölme, sakat doğma, çocuk sahibi olamama ihtimalinin önüne geçilen bebek, doktoruna göre tıp literatüründe 21. vaka olarak yer alacak.

SORUNLU DOĞABİLİRDİ
Evrim Öztekin (32), hamileliğinden bir süre sonra kız bebeğinde yumurtalık kisti olduğunu öğrendi. Gittiği hastanelerde "yapılacak bir şey yok" denilerek geri çevrilen Öztekin, son olarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar'a başvurdu. Çapar, hamileliğin 30. haftasında anne karnındaki bebek için ameliyat kararı aldı. Gerçekleştirilen cerrahi operasyonla bebekteki 6 santimetre civarındaki yumurtalık kisti başarılı şekilde alındı. Oldukça büyük olan kistle ilgili anne adayına önceden "yapılacak bir şey yok" denildiğini öğrendiklerini anlatan Çapar, "Biz de kistin büyüme, patlama ve dönme ihtimaline karşı ameliyat düşündük. Tahmin edilen olumsuzluklar devam etse bebeğin başka organları da zarar görebilirdi" dedi. Bu nedenle anne karnındaki çocuğun kistini operasyonla aldıklarına dikkati çeken Çapar, "Kontrollerde kistin kalmadığını gördük. Anne karnında ameliyat yapılarak doğum sonrasında gelişebilecek birçok problemin önüne geçtik" diye konuştu.

BU BEBEK 21'İNCİ VAKA
Çapar, şunları söyledi: "Patlasa, kist dönse bu durum yumurtalık dokusunun kullanılamayacağını gösterir. Genç kız olduğunda çocuk sahibi olmasına bile engel olabilirdi. Anne karnındaki operasyonlar çok nadirdir. Dünyada yaptığımız araştırmada, bu bebek literatüre 21. vaka olarak geçecek."
Reklam