Annem Sinema Öğreniyor - Nesimi Yetik (Kısa Film)

Alkışlarla Yaşıyorum - 434 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 20:52

Nesimi Yetik - "Annem Sinema Öğreniyor" Kısa Filmi


Ankaralı üniversite öğrencisi Nesimi Yetik annesi Dudu Yetik ile beraber oynayıp yönettiği kısa metrajlı filmi “Annem Sinema Öğreniyor” ile Berlin Film Festivali'nin DAAD özel ödülünü kazandı. DAAD özel ödülü kısa film dalında gelecek vaat eden sinemacılara veriliyor. Salı akşamı verilen DAAD özel ödülü ile Nesimi Yetik, Berlin'de üç ay boyunca sinema eğitimi alacak. Bu üç ay boyunca çeşitli work shop'lara katılacak Yetik'in masraflarını DAAD üstlenecek. 1981 doğumlu olan Yetik Ankara Üniversitesi'nde tiyatro bölümü son sınıf öğrencisi.

“Annem Sinema Öğreniyor” Nesimi Yetik'in annesine dünyaca ünlü sinemacıların isimlerini öğretmeye çalışmasından oluşuyor. Annesine böylelikle sinema tarihinin kapılarını açan Yetik bu filmin konusunu yazarken annesiyle beraber zaten oynadıkları neşeli bir oyundan esinlenmiş. Film daha önce de Marmara Üniversitesi kısa film yarışmasında birincilik ödülü kazanmış. Filmin Berlinale'ye katılması ise tesadüfler sonucu olmuş. Nesimi Yetik filmi ile gezici 12. Avrupa Filmleri Festivaline katılmış ve izleyici ödülünü kazanmış. Berlinale'nin koordinatörlerinden Wilhelm Faber filmi izleyince çok beğenmiş ve başvuru tarihleri geçmiş olmasına rağmen Berlinale'ye katılmasını sağlamış.

Filminin ismi "Annem sinema Öğreniyor" süresi 3 ,5 dakika. Kullandığı kamera evindeki basit bir "handy cam". Oyuncular ise Nesimi Yetik in kendisi ve buram buram Anadolu kokan al yazmasıyla annesi Dudu Yetik.
Reklam