Araba İki Duba Arasına Nasıl Park Edilir?

İzlesene Otomobil - 862 izlenme

Yüklenme Tarihi: 03 Ocak 2019 - 11:11

Önce park edilecek yere aracımızın sığıp sığmayacağına bakılır. Sığacağına kanaat getirilirse öndeki aracın yanına kadar gidilir, iki araç arasındaki mesafe 30-40 cm kadar olmalı ve öndeki aracın tam yanına kadar gidilmelidir. Sonrasında yolun sağ tarafına park ediliyorsa direksiyon tam sağ yaparak manevraya başlanır. Geri geri gelirken sol aynadan arkada bulunan aracın tamamını görmeliyiz. Bu esnada araç durdurulup direksiyon tam tersi istikamette çevrilir ve araç ile geri geri gelmeye başlanır. Sağ aynadan park edilen aracın hizası görününceye kadar geri gelinir. Durarak düz olan direksiyon tam sol yaparak içeri doğru manevra tamamlanır.

İki Duba Arasına Park Edilen Araç Nasıl Çıkarılır?

Öncelikle araç park edildikten sonra öndeki ya da arkadaki araç çıkmış ve yerine gelen araçlar yakın park etmiş olabilir. Bu nedenle bir hamlede çıkılamayacağı için örneğin araç sağ tarafa park edildiyse sola doğru birkaç hamlede çıkılmalıdır. Geride yer varsa tam sağ yaparak aracın burnunu bir miktar dışarı çıkarılarak geri gelinmelidir. Eğer tam sol yaparak yola doğru çıkılabiliyorsa çıkmalı, çıkılamıyorsa bu sefer tam sol yaparak geri giderek aracın burnunu dışarı alınmalıdır. Sonrasında geride kalan mesafeye bakarak tekrar tam sağ yapıp geri geri gelerek aracın burnu biraz daha çıkarılmalıdır. Eğer bu manevra yetmiyorsa bir kere daha tekrarlanmalıdır. Sonrasında sol ayna ile yolu kontrol ettikten sonra yola çıkılabilir.

Park Sensörü Nasıl Çalışır?

Park sensörleri aslında birer mesafe algılayıcısıdır. Bir sinyal gönderirler ve sinyalin geliş zamanını hesaplayarak o sinyalin çarpıp geri geldiği yüzeyin mesafesini bize bildirirler. Bu sayede park sensörleri mesafe konusunda bizi uyarırlar.
Reklam