Arabesk - Görüyorum, Göremiyorum

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.710 izlenme

Yüklenme Tarihi: 14 Mayıs 2015 - 21:30

Türk sinema tarihinin en başarılı absürd komedi filmlerinden 1988 yapımı Arabesk'en unutulmaz, ve aslında filmin kısa bir özeti olan, sahnelerinden biri...

Hafızamızı tazelemek gerekirse; Sevdiği kadın Müjde'yi (Müjde Ar) gazinocular kralı Ekrem ile (Uğur Yücel) ile basan Şener (Şener Şen), kendini çöllere vurmuş ve meşhur 'Allah'ım kör et beni' şarkısını söyleyerek kör olmayı Allah'tan dilemiş ve arzusu yerini bularak kör olmuştur! Fakat kahramanlarımızın peşini bırakmayan acı kader, Şener'in yeniden görmesini sağlarken, bu sefer Müjde'yi kör etmiştir!

Bu olay, ikilinin başına gelenlerin yanında bir hiçtir. Zira filmde de bahsedildiği üzere, Şener ile Müjde'nin başından "2 yangın, 4 zelzele, 1 uçak kazası ve 4 sel felaketi" geçmiştir, hatta "bi kez tam birleşirlerken üzerlerine çığ düşmüştür."

Türk sinema tarihinin önde gelen bu absürd komedi filmini izleyiniz, izlettiriniz diyor, ve bu sahnede de gördüğümüz Zurnacı Münir ve 'Bizimkiler' dizisinden Dede karakteriyle hatırladığımız Orhan Çağman'ı da rahmetle anıyoruz.
Reklam