Aria Tanıtım Filmleri (2001)

Alkışlarla Yaşıyorum - 898 izlenme

Yüklenme Tarihi: 21 Nisan 2015 - 19:35

Ne kampanyaydı ama. Haftalarca süren elipsli tanıtımlar, maç öncesinde, dizi arasında, haber sonrasında dakika başı çıkıyordu. "Başlamaya hazırız.", "Görünce çok şaşıracaksınız.", "Taşlar yerine oturuyor." sloganları herkesin dilindeydi. 14 Şubat 2001'e kadar bu reklamların neye ait olduğu hakkında senaryolar almış yürümüştü, kredi kartı mıydı, yeni bir deterjan mıydı, yoksa Mahsun'un yeni albümü müydü? İş-Tim, İşitcell gibi isimler de konuşulsa da sonunda yeni reklamın, Turkcell ve Telsim'in yeni rakibi Aria olduğu anlaşılmıştı. Üstelik arkasında iki büyük dev, Telecom İtalia Mobile ve İş Bankası da vardı. Çıkana kadar verdiği kallavi vergilerle de kriz dönemi Türkiye'sini fonlaya fonlaya bir hal olmuştu.

Gelin görün ki beklentilerin büyüklüğüyle orantılı bir fiyaskoyla sonuçlanmıştı kampanya. O kadar reklamdan sonra sadece altyapısını oturtamamış, üç büyük ilde bile çok iyi çekemeyen, üstelik sabit ücreti kaldırmaktan başka pek de bir olayı olmayan bir GSM şirketi çıkıvermişti. Yarattıkları olağanüstü merak bir anda aleyhlerine işlemiş, zarar üzerine zarar açıklamaya başlamışlardı. Buna bir de rakiplerinin ani fiyat kırması da eklenince Aria için de bilindik son görünmüş, çareyi küçük kardeşleri Aycell ile nikahlanıp Avea'yı oluşturmakta bulmuşlardı.

Dünyaca ünlü fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Paul Vos'un çektiği tanıtım filmleri, aradan geçen bunca yıla rağmen yine de Aria denince akılda kalan en önemli şeylerden biri olarak kaldı. Orijinal reklam müziğiyle ve logosuyla beraber olmasa da yine de o dönemin hatırlamaya değer bir ürünü olarak sitemizde bulunması gerektiğini düşündüm. Buyurun, isteyin yeter.
Reklam