Atatürk’ün Mirası Gelecek Nesillere Aktarılacak

İhlas Haber Ajansı - 1 izlenme

Yüklenme Tarihi: 11 Kasım 2023 - 10:15

Antalya’nın Akseki ilçesi Cevizli Mahallesinde bulunan Atatürk’ün emanetleri olan değerler gelecek nesillere aktarmak için Antalya Valiliğince çalışma yürütülüyor.
Antalya Valiliği Koruma ve Restorasyon Uzmanı Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Cemil Karabayram, Cevizli Mahallesinde Atamızın emaneti olan değerleri, geçmişteki mirasımızı bugün gelecek nesillere aktarmak için ciddi bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. İlk çalışmaların 2014 yılında başlandığını söyleyen Karabayram, “İkinci etap çalışmaları 2022 yılında başlandı. Süreç çok iyi bir şekilde ilerledi. Geçmişte de 2014 yılında bu çalışmaların birinci etap olarak gerçekleşmişti. Bu yılda ikinci etap çalışmalarına start verildi. Önümüzdeki dönemde de üçüncü ve dördüncü etaplarına yönelik proje ve planlama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Karabayram, “Cevizli Mahallesinde Atamızın emaneti olan yapıların etrafında bulunan yürüme yollarımıza yeni bir alt yapı sistemi kazandırdık ve aykırı olan bir çok malzemeyi bir bütünlük içerisinde kaldırdık. Tabi ki bu çalışmalar tamamen sonlanmadı ama zaman dilimi içerisinde tamamen Akseki Cevizli Mahallemiz geçmişteki tarihte olduğu gibi o güzel günlerine geri dönmeye devam ediyor. Bilindiği gibi restorasyon bir süreç ve burada pasif koruma yöntemleri, tedavi edici yöntemler kullanılarak tarihi yapılarımızın cephelerinde belli iyileştirmeler yapıldı. İnşallah geleceğe dair Atamızın bu güzel emanetlerini yaşatmaya geliştirmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde bir daha saygı ile eğiliyor ve ülkemizi bu güzelim Türkiye Cumhuriyeti Devletini bize armağan ettiği için ona teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Reklam