Bacağa Taş İle Vuruş 2

Alkışlarla Yaşıyorum - 12.286 izlenme

Yüklenme Tarihi: 06 Mart 2016 - 20:39

Kaval kemikleri için 8 sene uğraştım bu seviyeye gelmesi için ancak 4 sene sonrasındada baya iş görecek kıvama gelmişti.

Yumruğa gelince toplam 6 sene uğraştım bu seviyeye gelmesi için. ama yumruk gelişimi çok yavaş sürdü nasırların belirgin hale gelmesi 4 seneyi buldu. yumruk antrenmanı şu aralar iki günde bir yapıyorum 10 dakka yeterli oluyor. ama güçlendiği için sert çalışıp sakatlamaya çalışıyorum. bazen baya hasar alıyor. öyle olunca kendine gelene kadar yumruk antrenmanı yapmıyorum. 6 gün falan.

artık kaval kemiklerini demir direklere vurmayı bıraktım. çünkü geçenlerde çok sert bir vuruş sonrası dizlerimde problem oldu çünkü kaval kemiği çok güçlü olduğundan demire vurunca oluşan basınç, diz kısmına yansıyor. o yüzden demire (dikili birşey tahtada olsa farketmez) vurma yerine sopalarla kaval kemiğine vurmayı tercih ediyorum. bu dize baskı yapmıyor. kaval kemiği antrenmanlarını artık zevk için yapıyorum. çok sert olmadan sopayla vuruyorum, zorlamıyorum kendimi. ama yumruk konusunda şu ana dek bi problem yaşamadım.

kaval kemiğinin önemi; lowkick tekniği rakibin bacağına vurulur. rakip bacağını kaldırmazsa yani savunma yapmazsa 3 darbe sonra çoğu zaman dayanamaz düşer. eğer rakip savunma yaparsa yanı dizini kaldırırsa kaval kemikleri çarpışırsa, bu çarpışmada kaval kemiği zayıf olan çok keskin dayanılması çok zor bir acı duyar. ve genellikle pes eder. o yüzden çok güçlü kavalınız varsa 5 kişiye rahat dalarsınız. ama dediğim gibi yumruklarda demir gibi olmalı. bence yumruk kavaldanda etkilidir. bir şey daha güçlü kaslara sahip olmanızda gerekmez. yeter ki yumruk atmayı bilin ve kaval kemiğiyle vurmayı bilin. Yeni başlayanlar hergün 10 dakika duvara yumruk çalışması yapsalar yeterli olur. Zamanla güçlendikçe yumruğunuzu sakatlayın yani daha sert çalışın ve sakatlık geçene kadar çalışmayın, dinlendirin yumruğunuzu. böyle devam edin.
Reklam