â–¼

Balon Çocuk - David Phillip Vetter

Alkışlarla Yaşıyorum - 524 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 10:38

Öncelikle video çok eski olduğu için kalitesi çok kötü.
Hakkında filmler de yapılan (merak ediyorsanız özellikle John Travolta'nın oynadığını izleyin) Balon Çocuk olarak bilinen David Phillip Vetter'ın fotoğraflarını ve hikayesini alıntı yaparak aşağıya ekledim :

http://i.img.tc/646383.jpg - Balondan çıkmadan hemen önce
http://i.img.tc/646407.jpg
http://i.img.tc/646425.jpg
http://i.img.tc/646462.jpg - Balondan Çıkınca

Balon çocuk lakabıyla bilinen David Phillip Vetter 21 Eylül 1971de Texas’da dünyaya geldi.
Onun hayatını anlatmaya başlamadan önce ailesi hakkında biraz bilgi vermeliyim.

Babası David Joseph Vetter ve annesi Carol Ann Vetter’ın 1963 yılında bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak ilk çocukları 7 ay sonra öldü. Doktorlar aileye çocuklarının SCID hastalığına yakalandığını söylediler. SCID bağışıklık sistemini hızlı bir şekilde çökerten bir hastalık olduğu için çocuk sadece 7 ay yaşayabilmişti. Doktorlar aileye doğacak erkek çocuklarının P ihtimalle SCID hastası olabileceğini söylemişlerdi.

Ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Katherine SCID hastalığını taşımıyordu.
Doktorlar Vetter ailesine bir erkek çocuk yapmaları için ısrarda bulunuyordu. SCID hastalığının tedavisini başka bir şekilde bulamayacaklarını söylüyorlardı. Ancak Vetter ailesi bir çocuklarının daha ölümünü görmek istemiyorlardı.
Doktorların yoğun ısrarlarına dayanamayan Vetter ailesi bir çocuk daha yapmaya karar verdi. Ve Balon Çocuk dünyaya geldi. Herkes onun gerçek adını David Bubble sanıyordu ancak bunun nedeni insanların Vetter ailesini dışlamasını engellemekti.
Doktorlar David Bubble için özel bir steril balon hazırladılar ve onun bu balonun içinde yaşayabileceğini ve bu sürede tedavinin bulunacağını iddaa ediyorlardı. Balon Çocuk dünyaya geldikten sadece 2 dakika sonra bu steril balonun içine girdi. David Katolik Romalı bir papaz tarafından bir damla suyla vaftiz edildi.
Su, hava, giysi ve gıda bu balonun içine girmeden önce sterilize ediliyordu. Bu balona televizyon ve birkaç oyuncak koyulmuştu.
Balon Çocuk 14 yıl boyunca balonun içinde hiç hasta olmamıştı. Fakat doktorlar herhangi bir tedavi yöntemi bulamamışlardı.
David’in yaşadığı her an ailesi ve doktorlar için çok büyük bir masraf haline gelmeye başlamıştı. 1.300.000$ harcanmıştı David’in bakımı için. Doktorlar kız kardeşi Katherine’den kemik iliği alarak David’e nakledecekti. Operasyon gayet başarılı geçti. Fakat nakilden sadece 2 gün sonra David ilk kez hasta oldu. ishal, ateş, şiddetli kusma ve bağırsak kanaması başlamıştı.
David Bubble tedavi edilmek üzere 14 yaşında ilk kez o steril odadan çıkarılmak zorundaydı. NASA David için özel bir kıyafet tasarlamıştı. Artık sadece kafası bir balon içinde tutulacaktı David’in.
Fakat David steril odadan çıkarıldıktan sadece 7 gün sonra 22 Şubat 1984de öldü.
SCID hastalığının tedavisi David öldükten sadece 2 ay sonra bulundu. Virüsün adı Burkitt’s lymphoma’dır.
Reklam