Bitkisel basur tedavisi için http://tinyurl.com/dogaltedavi adresine tıklayın.
Basur neden olur, nasıl oluşur, basurun oluşma sebepleri nelerdir? Basur diğer adlarıyla hemoroid yada mayasıl insan oğlunun var oluşundan bu yana her zaman insanlara sorun olmuştur. Peki basur neden olur insanlar neden bu hastalığa kapılıp hayatları boyunca mutsuz olurlar?
Basur bir çok sebepten dolayı oluşabilir ancak bu sebeplerin en başı tabikide kronik kabızlıktır.
Basur makatımızın etrafında bulunan damarların şişmesiyle oluşurlar. Makattaki toplayıcı damarlar genişleyip kıvrımlı bir hal alırlar ve kanın orada birikmesiyle basur meydana gelir. Bu damarlardaki kan bazen pıhtılaşıp kanın akışını bozar ve ağrı yapar. Genelde kabız olan bi basur hastasının ağrısı ve aşırı kanamaları olur.
Peki neden kabızlık basura sebep olur?
Kabız olan insanlar zorlanarak tuvaletlerini yaparlar ve zorlanarak yapılan tuvalet sırasında basur dokusu aşağı doğru itilir aynı zamanda dışkıda makattan çıkarken bu dokuyu aşağı doğru çeker. Ikınarak zorlanarak tuvalet yapıldığı zaman basur dokusundaki basıncın artmasıyla birlikte sarkma ve şişme meydana gelir. Bu yüzden kabızlık basurun en büyük tetikçisidir.
Basur masa başı çalışan ve fazla hareket etmeyen, insanlarda daha çok görülür. Çünkü bu şekilde olan insanlarda kabızlık görülebilir ve kabızlık basur oluşmasının en önemli sebeplerinden biridir. Aynı zamanda kabızlığın en büyü sebebi yanlış beslenmedir. Yeteri kadar meyve sebze yememek, çok fazla katı gıdalarla beslenmek kabız olmanın en büyük destekçisidir.
Şişmanlıkta basura neden olan sebepler arasındadır çünkü kilolu insanların makat bölgelerindeki toplar damarlarının üzerinde bir baskı vardır ve bu baskı basur dokusunun şişmesine, genişlemesine sebep olur.
Tuvalette çok uzun süre kalmakta basura sebep olur. Çünkü tuvalette uzun süre oturulduğu zaman bazı dokular yok olmaktadır. Bu dokuların yok olması sebebiyle basur ortaya çıkabilir. Üstelik basur hastalarının bazıları yarım saate yakın tuvalet yaptıklarını söylemektedirler.
Gebelikte basura sebep olan en önemli nedenlerden biridir. Çünkü gebelikte hem kabızlık çok fazla görülür hem de bebeğin bu bölgeye yaptığı basınç yüzünden toplardamara basınç uygulanır. Bu yüzden böyle durumlarda basur olma olasılığı vardır.
Şimdi sırayla basurun oluşmasına sebep olan etkenlere göz atalım
1. Kronik kabızlık
2. Kötü beslenme
3. Az su içmek
4. Çok fazla ağır kaldırmak
5. Sık sık İshal olma
6. Yaşlılık
7. Hamilelik
8. Fazla hareket etmemek
9. Şişmanlık
10. Tuvalet ihtiyacını gidermemek veya çok fazla tuvalette durmak
11. Çok fazla ıkınmak
12. Alkol kullanmak
13. Bisiklet sürmek, ata binmek (makat bölgesine zarar verebilecek aktivitelerde bulunmak)
14. Hep oturmak
15. Yeteri kadar lifli gıdalarla beslenmemek
16. Sürekli sinirli olmak
17. Yeteri kadar sebze meyve yememek
Gördüğünüz gibi basurun oluşmasına neden olan sebepler örneklerle çoğaltılabilir. Bunlar en temel sebeplerden bazılarıdır. Ancak yukarıda anlattığım gibi basurun en büyük tetikçisi kabızlıktır bu yüzden sizi kabız yapabilecek her şeyden kaçınmalısınız. Bu yazımda sizlere basurun neden olduğunu anlatmaya çalıştım umarım size yararlı bilgiler verebilmişimdir.
https://www.youtube.com/watch?v=OdccxFrEdwc basur neden olur?
https://www.youtube.com/watch?v=ex6oygRJDUI basur ameliyatı nasıl yapılır
https://www.youtube.com/watch?v=0a0YK59714w evde basur tedavisi basur nedir
Size daha iyi hizmet sunmak, içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerezler aracılığı ile internet tarama verileri topluyoruz.