Batman’da Tekstil Üreticileri Şehrin Markasını Kuruyor

İhlas Haber Ajansı - 1 izlenme

Yüklenme Tarihi: 11 Ocak 2024 - 11:30

Batman Üniversitesi öncülüğünde başlatılan, "Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Projesi" ile tekstil üreticileri bir araya gelerek kentin markası oluşturulması için girişimde bulundu.

Batman’da son 15 yılda gelişen tekstil sektörü, 300’ü aşkın firmayla 40 bin kişiye istihdam sağlıyor. Kentte fason tekstil üretim alanında daha iyi bir yere gelme konusunda tekstil üreticileri, şehrin markasını oluşturmak için bir çatı altına geldi. Batman Üniversitesi öncülüğünde başlatılan proje için adımlar atıldı.
Şehrin ekonomisine katkı sağlayan ve tekstil sektörü üreticisi firmaları ile bir araya geldiğini söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite olarak şehirle bütünleşip şehrin dertleri ile dertlenen sorunlarına çözüm üretme gayreti içerisinde olan bir yönetim anlayışına sahip olduklarını söyledi.
Kadın istihdamının büyük bir kısmına ev sahipliği yapıldığını ifade eden Rektör Demir, "Şehrin ekonomisine katkı sağlayan tekstil sektörü üreticisi firmaları ile bir araya geldik. Batman’da yapılan fason üretimi daha da ileriye taşıyıp aslında tekstilcilerimiz bir araya gelip birlik oluşturup ‘Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var’dan hareket etmek isteyen markalaşma sürecinde yol alan tekstilcilerimiz, işverenlerimiz, iş insanlarımız Batman Üniversitesi ile irtibata geçtiler. Bu çerçevede Batman Üniversitesi markalaşma yolunda adım adım neler yapılabilir. Akademik, idari, yönetimsel, mevzuat destek sundu. Sanayi iş birliğini daha da ileriye taşıyor olmanın bunu sözde bırakıyor değil, özde sorunlara somut çözümlerle üretebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
“Batman’da güzel bir marka oluşturacağız”
Markalaşma yolunda bir araya geldiğini söyleyen Tekstil İşletmecisi Cevat Ekinci, 2018 yılından beri Batman’da tekstil üretim işini yaptığını dile getirdi. Personel istihdam sayısı, üretim gücü ile Batman’ın artık beli bir kıvama gelmiş durumda olduğunu kaydeden Ekinci, "Pandemi ile beraber üretimde çeşitli sıkıntılar yaşandı. Bu aşamada fason işi yapan üreticilerin artık biraz daha kendi işlerini yapması gerektiğini düşünüp şehrimiz bu kıvama geldiğini düşünüyoruz. Bu anlamda üretici arkadaşlarla bir araya geldik ve inşallah bir marka çalışması yapıyoruz. Şu anda ilk hedefimiz öncelikli olarak kendi kentimizi gidermek ondan sonra komşularımızı girdirdikten sonra inşallah bölgesel bir marka hedefimiz var" ifadelerine yer verdi.
(OA-RK-E)
Reklam