Bayraktar TB2 Tarihi Atış Testinden Kesitler

Alkışlarla Yaşıyorum - 6.771 izlenme

Yüklenme Tarihi: 18 Aralık 2015 - 13:59

Yaklaşık 1 yıldır süren çalışmalar sonucu ilk yerli İHA olan Bayraktar TB2, sonunda silahlandırıldı. İlk kez dün yapılan testte Roketsan’ın tank füzesi (UMTAS) yerleştirdiği Bayraktar TB2, 8 kilometre uzaklıkta bulunan hedefi 0 isabetle vurmayı başardı.

Bir süredir UMTAS yüklü test sürüşleri yapan Bayraktar TB2’nin her iki kanadına 37.5 kilogram ağırlığında füzeler yerleştirildi. Dün saat 12:00 civarında havalanan Bayraktar TB2’nin vurması için alana 2x2 meter büyüklüğünde bir hedef paneli yerleştirildi. 14:30 sırasında atış için uygun pozisyonuna geçen Bayraktar TB2’deki lazer güdümlü füze, yerden 5 bin metre yükseklikte ve hedeften 8 kilometre uzaklıktayken ateşlendi. Ateşlenme sonucu füze, 2x2 metre büyüklüğündeki hedef panelini 0 isabet oranıyla vurmayı başardı.

Bayraktar TB2’ye yerleştirilen milli füze UMTAS, aslında uzun menzilli bir tanksavar füze sistemi. 160 mm çapındaki UMTAS, yüksek teknolojisiyle tüm zırhlı savaş araçlarına karşılı etkili. En az 500 metre menzili olan UMTAS, en fazla 8 kilometre ötedeki hedefini vurabiliyor.

Türkiye ABD, Çin, İsrail ve İran’ın ardından kendi silahlı İHA’sını üreten 5. ülke konumunda oldu. Silahlı İHA’lar arasında en bilinen operasyonel sistem, ABD’ye ait olan Predator ve Reaper’lar. İsrail ise Hermes adında bir silahlı İHA üretiyor. Çin, CH-3 isimli iki kanadında kısa menzilli AR-1 füzesinin yer aldığı silahlı İHA üretirken İran ise Shahed 129 adındaki silahlı İHA’sını 2013 yılından beridir seri olarak üretmeye devam ediyor.

Açıklama alıntıdır.
Reklam