Belleville'de Randevu - Animasyon Film

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.846 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Eylül 2015 - 15:53

TRT'de yıllar önce 2 kere denk gelmiştim bu animasyon filme. İzlediğim en kaliteli animasyonlardan biri diyorum ve tavsiye ediyorum. Son derece ileri hayal gücünün hakim olduğu konusu ve işitsel öğeleri harika. Film boyunca pek konuşma geçmez. Filmde kavisli ve büyük burunlu zayıf Fransız suratı(*insanlarla dalga geçmem), bisikletçilerin pedal çevirmekten şişen bacak kasları, bir kalıba oturmuş vücutları, Paris'in gece ışıklar altındaki yaşamı iyi aktarılmış. Paris'te mi geçiyor bilmiyorum ama büyük ihtimalle öyledir.Hayal ürünü bir yer de olabilir. Herneyse Paris'i andırıyor:)

Filmde şampiyon bisikletçileri bir kumar makinesine bağlamak için kaçıran mafyanın elinden kurtuluşu anlatılıyor. Film bisikleti sevdiriyor kanımca.

Filmin konusu için http://tr.wikipedia.org/wiki/Belleville'de_Randevu

not: Küçükken kendime ileride iyi bir bisiklet alıcam diyordum. 2 yıl oldu işe başlayalı hala alıcam. Keşke bisiklet yolları olsa, şu bisiklet kültürü otursa biraz fakat İstanbul'da (Avrupa Yakasında) düz yerler pek yok, trafik, insanlar malum...Güzel bir hobi ama çok caydırıcı sebepler var.
İyi günler...
Reklam