Beyin Gücü(!) ile Araba Kilidi Açmak! #Shorts

Webtekno - 4 izlenme

Yüklenme Tarihi: 07 Mayıs 2023 - 13:15

Beyin Gücü(!) ile Araç Kilidi Açmak!

Araba anahtarınızın kapsama alanını anahtarı kafanıza tutarak genişletmenizin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Birçok insanın ilk duyduğunda “Hadi oradan!” dediği, kulağa şehir efsanesi gibi gelen bu numaranın nasıl çalıştığını açıklıyoruz.

Neredeyse tüm otomobil sahipleri, araçlarını uzaktan açmalarını sağlayan anahtarların menzilinden şikâyetçi olmuştur. Bu anahtarlar, otomobilden biraz uzaklaştığınızda çalışmayıp sinirimizi bozabiliyor. İşte bu sorunu bir nebze de olsa çözebilecek oldukça ilginç bir yol var.

Bahsettiğimiz şey, uzun yıllardır insanların dilinde dolaşan ancak tam olarak kimsenin gerçek olup olmadığından emin olamadığı, uzaktayken arabanızı açamadığınızda anahtarı kafanıza tutmanızı söyleyen yöntem. Bu, ilk başta kulağa uydurma bir yöntem gibi gelse de gerçekten de işe yarıyor. İyi de nasıl? Gelin bakalım.

Şehir efsanesi gibi gelen bu yöntemin işe yaramasının sebebi aslında oldukça basit. Anahtarın menzilinin biraz da olsa genişlemesi, hepimizin vücudunda ve kafasında bol miktarda bulunan “su” nedeniyle oluyor. Cihazı kafanıza tuttuğunuzda sinyaller, beyninizde bulunan yüksek sayıda su molekülünden geçiyor. Bu dalgalar geçerken, suda bulunan pozitif yükleri yöne, negatif yükleri diğer yöne çekiyor.

Birleşik Krallık’taki Nottingham Üniversitesi’nden Profesör Roger Bowley de protonların yukarı aşağı hareket ederek adeta bir radyo anteni gibi davrandıklarını ifade ediyor. Bowley’in yaptığı deneyde, ayrı bir şişe suyla desteklendiğinde mesafenin daha da arttığı bile görülebiliyor.

Yani anlayacağınız, kafanızdaki sıvılar vücudunuzun bir anten görevi görmesini ve bu yöntemin çalışmasını sağlıyor. Yıllar önce New York Times’a açıklamalarda bulunan mühendis Tim Pozar da bu yöntemle ilgili şu ifadeleri kullanıyor: “Anahtarı kafanıza tuttuğunuzda kafanızdaki tüm sıvılar güzel bir iletken oluyor. Çok harika olmasalar da iş görüyorlar. Kafanızı kullanmak anahtarın menzilini birkaç araç uzunluğu kadar uzatabiliyor.”

#Shorts #Araba #Otomobil #Teknoloji

Kanalımıza abone olmayı unutmayın https://goo.gl/y4AjCY

Hepsi ve daha fazlası için : https://www.webtekno.com/
Reklam