Bilim ve İslâm Belgeseli - Şüphenin Gücü

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.160 izlenme

Yüklenme Tarihi: 13 Mart 2016 - 01:08

Bilimsel her yeni bir buluş, din, dil, ırk fark etmeksizin tüm insanlığı ilgilendirir. Ancak site ahalisinde ki genel kanının İslamla bilimin ayrı şeyler olduğu ve islamın bilime zarar verdiğinin düşünülmesi, beni gerçekten hayretler içinde bırakıyor.

Üstelik gördüğüm kadarıyla sitedeki üyelerin çoğu bilimi seviyor ve bir takım bilgilere de hakim durumda. Ancak anladığım kadarıyla bilgilerinin temeli hakkında kimse bir şey bilmiyor. Bilimin rönesans la birlikte batıda başladı yönünde genel bir kanı var.

BBC nin yapmış olduğu bu belgeseli izlediğinizde, bunun yanlış bir fikir olduğunu göreceksiniz. En büyük devrimlerin yaşandığı avrupa da ki ünlü bilim insanlarının tezlerinin, islam bilim adamlarından nasıl aldığını ve matbaa sayesinde nasıl yayıldığını farkına varacaksınız.

Avrupa da insanların dinden kurtulmasıyla bilimi geliştirdiğini, ama orta doğuda islam dini sayesinde bilimin gelişmiş olduğunun bir göstergesi olarak bu belgeseli sizlerle paylaşmak isterim.

Benzer türdeki belgeselleri Discovery, ve Natgeo da zaman zaman yapmıştır. Tüm bu belgesel kanallarının yapmış olduğu belgesellerin tek ortak noktası da, bilimin islam sayesinde nasıl gelişmiş olduğudur.
Reklam