Bir Ateist İçin Kutsal Olan Bir Şey Var mıdır?

Alkışlarla Yaşıyorum - 3.238 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Kasım 2016 - 00:31

1925 yılında Evrim Teorisi'ni öğrettiği gerekçesi ile mahkemeye çıkartılan J. T. Scopes isimli öğretmenin davası Scopes Trial (Scopes Davası) olarak bilinmektedir. Bu dönemde, ABD'nin Tennessee eyaletinde Evrim Teorisi'ni öğretmek, eyaletin hukuk kurallarına göre bir suçtu. Bu davada, dönemin ünlü hukuk adamı Clarence Darrow gönüllü olarak biyoloji öğretmeninin avukatlık görevini üstlenmiştir.

1960 yılında çekilen Inherit the Wind (Maymun Davası) filmi işte bu davaya dayanmaktadır ve biyoloji öğretmenini gönüllü olarak savunan avukatı filmde Spencer Tracy canlandırmaktadır.

Duruşma esnasında hakim; avukatın mahkemeye davet etmiş olduğu zoolog, antropolog, ve jeolog olmak üzere üç bilim insanının bilir kişi olarak dinlenmesi reddedilmiş ve böylelikle avukat, savunmasını, biyoloji öğretmeninin ceza almasını isteyen dindar politikacı ile tartışarak yapmıştır. Dava sonucunda biyoloji öğretmeni cezaya çarptırılmıştır. Ancak daha sonra karar üst mahkemece bozulmuş ve öğretmen serbest bırakılmıştır.

Filmin IMDB sayfası: http://www.imdb.com/title/tt0053946/
Duruşma gününden bir fotoğraf: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Scopes_trial.jpg

I have no copyrigh over this video. Metro-Goldwyn-Mayer company holds the copyright.
This video has been uploaded in order to enable it possible to watch this part of movie within Turkish subtitles.

Kaynak: https://vimeo.com/50292445?ref=fb-share&1
Reklam