Bülbülü Öldürmek - Hanımefendi Kalkın, Babanız Geçiyor

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.038 izlenme

Yüklenme Tarihi: 25 Şubat 2016 - 22:51

Avukat Atticus(Gregory Peck), Büyük Buhran zamanında fakir bir kasabada avukatlık yapmaktadır. Kasabada siyahi bir genç, beyaz bir kıza tecavüz etmek suçundan yargılanmaktadır. Avukat Atticus, masum olduğuna inandığı bu genci mahkemede olağanüstü bir çaba sarf ederek savunmuştur lakin davayı kazanamamıştır. Bitkin bir halde salonu terk ederken davayı takip eden siyahi kasaba halkı büyük bir saygı ve minnet duygusu ile ayağa kalkarlar. Zira kasabadaki beyazlar bu sözde tecavüzcü siyahi gencin beyaz bir avukat tarafından savunulmasına çok öfkelidirler ve Atticus tüm bu öfkeli kalabalığı karşısına alarak doğru bildiği şeyi yapmaktan geri durmamıştır.

Avukat Atticus'un küçük kızı davayı civar kilisesinin siyahi rahibinin yanında takip etmektedir ve Rahip, Atticus çantasını toplayıp giderken küçük kıza her izleyişimde gözlerimi yaşla dolduran şu cümleyi söyler: ''Ayağa kalkın hanımefendi, babanız geçiyor!''

Bu filmdeki baş rolü ile Gregory Peck, Oscar'ı kazanmıştır. Filmin uyarlandığı Bülbülü Öldürmek kitabının yazarı Harper Lee hanımefendi ise geçtiğimiz günlerde vefat etmiştir.
Reklam