Cerattepe - Yaşamak Haktır

Alkışlarla Yaşıyorum - 794 izlenme

Yüklenme Tarihi: 27 Şubat 2015 - 09:41

Son yıllarda ülkemizi kaynak üretmek pahasına delicesine satan, savuran anlayış şimdi de yeni gozdesi olan Karadeniz'i yok etmeye yemin etmiş gibi görünüyor. "Her şeye hayır demeyin, alternatif sunun" diye yazılmış embesil yorumları şimdiden lanetliyor, ve herkesin konuya aşina olması açısından videoyu izlemesini istiyorum.

Konu yaklaşık 25 yıldır Artvin'in peşini bırakmayan altın madeni. Vatandaşların karşı çıkışları ve yasaların engellemeleri ile iptal edilen Canada menşehrili firmanin göz diktiği ve dünyanın sayılı Dogal ormanlarında biri olan Cerattepe...
Yaşlı ağaçları ve endemik yaşam türlerini içinde barındıran bir doğanın, Sektörlerin üç beş kuruş cebe atmak için hükümetle el ele yeni maden yasası ile salyalarını akıttığı zenginlik.

Artvin ilinde sağolsunlar devletimiz, zaten var olan barajlar, maden kazıları ve Hes projeleri ile vatandaşın bilinçlenmesini sağlamıştır. Bu projelerin en başında işsiz gencçler iş bulur, yöremiz kalkınır umudu ile eyvallah diyen yöre insanı, kötü bir şekilde tecrübe ederek işlerin böyle yürümediğini görmüşlerdir. Bu sefer insanlarımız daha örgütlü ve bilinçlidirler.

Ancak;
Bilindiği üzere, yüzde yüzlük bir karşı katılım bile olsa, devlet Panzerleriyle, Polisleriyle ile şehre girer gerekirse vatandaşları memleketten kovar yerine Suriye mültecilerini koyar ama bu madeni açar! Ama biz bir şey yapmış oluruz, gelecekte içine edilmiş bir dünya, çölleşmiş bir ülkenin çocuklarının küfürlerinde biz olmayız.

Elin gavurunun kendi memleketlerindeki bir tek ağacı bile müzeleştirip saklarken diğer uzak diyarlara talan için yelken açıyor olmaları bilindik bir durumdur. Ve bu firmalara çanak tutan kapitalin uşağı haline gelmiş cahil yöneticilerde bilindik bir olgudur.

Bunlara karşı cikan idealist uzak yabancılar, pratikle ders almış yöre halkınıin eylemleri, bağırıp cağırmaları da tanıdıktır.

Ve bu kıvranışları uzaklardan izleyip " Bunnar hepp komploooo buba" diye devlete yaltaklanan vatandaşlar da bilindik bir olgudur.
Reklam