â–¼

Çevre Kirliliği ve Kuşlar - Midway Adası

Alkışlarla Yaşıyorum - 775 izlenme

Yüklenme Tarihi: 16 Eylül 2015 - 01:36

Sayın alkışlarlayaşıyorum sakinleri, insanlığın doğayı nasıl mahvettiğini en somut bir şekilde anlatan videolar bir tanesi olduğu için paylaşmak istedim. Altyazısı yok ama gerek de yok sanırım. daha duyarlı olmak için izleyin lütfen.

Midway Adası Hawaii Takım Adaları'ndan, sahil şeridi 2000 km kadar olan, Pasifik Okyanusu'nun kuzeyinde, Amerika ve Asya Kıtası'nın yaklaşık olarak ortasında bulunan bir adadır. Bu ufak ve yalnız ada tarihinde 2.Dünya Savaşı'ndan darbe aldıktan sonra el değiştirmiştir. Onu asıl farklı kılan şey ise yakın zamanımızda insanoğlunun kıyımları listesine girmesidir. Okyanuslara atılan türlü çöplerin ada karasına vurması sonucu ada ekolojisi bozulmuş ve en önemlisi yerli halkın bulunmadığı bu adanın tek sakinleri olan Albatros kuşlarının sayılarının hızla tükenmesidir. Adada hızla yükselen kirlik oranı ve kıyılarına vuran türlü çöpler Albatros kuşlarının beslenme şekillerini değiştirmiştir. Çöpleri besin gözüyle gören kuşların sayıları gün geçtikçe azalmakta.
Pasifikye ve diğer okyanuslardaki adalarda benzeri ciddi sorunlar yaşanmakta. Ekolojik dengenin bozulmasıyla birlikte canlı hayatlarını da etkileyen bu sorumsuz durum sonucu hem canlıların hemde kendi yaşam alanımızı daraltıyoruz. Konu ile ilgili bir çok video ve makale bulmak mümkün. Küçük bir araştırma ile daha detaylı ve geniş bilgilere ulaşabilirsiniz tavsiye ederim.
Videoyu hazırlayan Chris Jordan isimli bir fotoğrafçı. Umarım projesi bir belgesele dönüşebilir. (Ayrıntılı açıklama için kibar feyzo'ya da teşekkürler.)
Reklam