Chevolution - Che Evrim Belgeseli

Alkışlarla Yaşıyorum - 639 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Eylül 2015 - 03:53

Bir devrimci... Devrimin ve dönüsümün sembolü olmus bir fotograf... Ve fotografa yüklenen anlamin degisim öyküsü...

1960 yilinda Kübali fotografçi Alberto Korda, Ernesto "Che" Guevara'nin bir fotografini çekti. Ve bu fotograf degisimin simgesi haline geldi. Che Guevara'nin efsane fotografi, küresellesen dünyada t-shirtlerden bikinilere, bira markalarindan dudak parlaticilarina kadar pek çok üründe kullanildi.

Che Guevara'nin pozundan yola çikilarak çekilen belgesel, 20. yüzyilin sembolü ve dünya üzerindeki en ünlü fotografin, tüketim toplumunun bir parçasi haline gelisini gözler önüne seriyor.

Belgeselin yapimcisi Trisha Ziff, eger yasasaydi Che'nin kendi devrimci fikirlerine tamamen ters olan tüm bu kapitalist hareketlere karsi çikacagini söylerken Alberto Korda'nin karesi, dünyada tüketim ürünleriyle beraber çogalmaya devam ediyor.

Konusu:

Trisha Ziff ve Luis Lopez'in yönettikleri belgesel Che-vrim, 1960 yilinda Kübali Fotografçi Alberto Korda tarafindan çekilen, Ernesto "Che" Guevara'nin ünlü fotografini anlatiyor.
Belgesel, Che'nin görüntüsünün Havana'dan Avrupa sokaklarina ve daha da ötesine dogru yaptigi yolculugun ayrintilarini gözler önüne seriyor. Ayrica bu yolculuk sirasinda bu fotografin, ilerleyen yillar ve degisen dünya sartlariyla ugradigi anlam degisikligini gösteriyor.

Açıklama Alıntıdır...
Reklam