Cihat Özdemir : Klasör Adı .exe Virüsü Dosyalarınızı Gizler Çözüm Attrib -h -r -s /s /d

Rhythm Ritim Karaoke Aykut ilter - 4.221 izlenme

Yüklenme Tarihi: 25 Eylül 2013 - 19:40

HEM ÖĞREN HEM ÇOCUĞUNA ÖĞRET
Aykut İlter Aykut Öğretmen / Cihat Özdemir
Topkapı DOğa Koleji Bilgi İşlem Yetkilisinden Tüm Öğretmenlerin Korkulu Rüyası Flaşh belleklerdeki dosyaları gizleyen ve her sarı klasörün içine .exe adında 129 yada 130 kb lık yeni iç dosyalar açan proğram her defasında size dünyayı dar ediyor.

Bir kaç yolu var flaştan klasör seçenekleri + gizli dosyaları göster ama her sefer bunu yapmak bıktırıcı ve virüsten kurtulamıyorsunuz.
not: sakın dosyalar silinmiş diye format atmayın dosyalar sadece gizlendi
ÖNEMLİ NOT :
yapmanız gereken virüs silmek için arama kısmına .exe yazın ne kadar 129 yada 130 kb lık dosyalar varsa dökülecektir ardından silin çok vakit alacağı için bunu geniş zamanda yapmalısınız.
Arkadaşlar çoğunuz özellikle de flash disk veya memory stick'lerden bulaşan önemsiz virüslerle karşılaşmışsınızdır.Bu aralar sorumlu olduğum birçok bilgisayarda var ve erken müdahale olmazsa bilgisayarı iyice sarıyor.Virüs şunu yapıyor;diyelim ki flash diskinizde yedekler diye bir klasörünüz var,virüz de hemen flash disk içine yedekler.exe adlı klasör gibi görünen bir dosya açıyor ve de asıl dosyayı bozmadan sistem dosyası yapıp gizliyor.Eğer ki flash içerisinde iç içe klasörler varsa da her klasörün içine aynı adı taşıyan "exe" dosyası oluşturuyor.

Umarım sorunu güzel bir şekilde ifade edebilmişimdir.Yardım için şimdiden teşekkür ederim.Tam anlayamadığınız yerler varsa da sorabilirsiniz.Daha detaylı anlatabilirim.Resim koyacaktım ama temizlediğim için koyamadım.Temizliği ise teker teker silerek yaptım, istediğim daha pratik bir yol.Benim yolum da "*.exe" diyerek arattırıyorum ve hepsini siliyorum.
CEVAP : Sanırım bilgisayarında AV kullanmıyormusun çünkü bahsettiğin New Folder virüsünü şu zamanda çoğu AV programı yakalıyor.

Çözüm için Combofix , MS Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı veya Alternatif malware temizleyici yazılımları kullanabilirsin.

Ek olarak bu virüs bulaştığında klasörlerin sistem klasörüne dönüşür ve görünmez hale gelir.

Tekrar görünür hale getirmek için ister Klasör seçenekleri> Görünüm> Korunun işletim sistemi dosyalarını göster uygula istersen de cmd uygulamasından işlemi yapacağın sürücüye girip (C:,D:,F: vs) aşağıdaki kodları uygula ikiside klasörleri görünür yapar. Tabii 2.yol biraz daha kalıcı çözümdür

attrib -h -r -s /s /d *.*

arkaslar avg denilen virüs programını kurun tüm bilagisayarınızı taratın ne exe kalıcak nede olusturdukları klasörler 1 hafta uğrastım bu programı buldum sildi süpürdü ne varsa vakit kaybetmeden kullanın
Biraz Programlama Biliyorsan Çooooooook kolay...
Görev yöneticisini açıp işlemlere gir.
Virüsü Çalıştır... (şaka yapmıyorum)
New Folder in üzerine tek tıklayıp Shift+Delete yap...
işlemlerde farklı bir sürücüde bulunan (E:\ , F:\) New Folder ve/veya klasör adı görünecek...
işlemi sonlandır de.
cmd yi açıp shutdown/r yaz enterle...
Hemen flashı çıkar...
Reseti bekle...
flashı tak kesin çözüm...
Tşk...
İyi demişsinde virüs görev yöneticisini kayıt defterini falan devre dışı bırakıyo
ASC ile görev yöneticisi vb. devredısı hizmetleri tekrar acabilirsin.
ASC Ultimate içerisinde antivirüs özelliğide var ben kullanmıyorum ama kullanabilirsin.
cihat özdemir, .exe virüsü, bilgisayar ,flaşh bellek, virüs temizle, dosya gizliyor
Reklam