â–¼

Çizgi film -Arabalar ile saymayı öğrenelim

BebeTürk - 28.459 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Ekim 2015 - 00:21

Üst üste koyduğumuz her birşey yüze yada onun katlarına ulaşsa da her biri tek başına aslında Bir dir. Sayı saymak çocukken ilk öğrendiğimiz şeylerden birisidir.Çocuklarımıza da ilk öğrettiğimiz konulardandır. Küçük çocuğumuz ona kadar sayabiliyor olması, biraz büyüyüncede ikişer ikişer sayabiliyor olması önemlidir. Büyüdükie daha çok saymaya başlarız.Önce günleri sayarız sonra ayları yılları. Parayı saymaya başladıktan sonra da hayat hızlanır.Gelirimizi, giderimizi,yaşımızı, servetimizi, dostumuzu, düşmanımızı... Herşeyimizi sayarız.
Bu parağraflar anne,baba ve çocuk yetiştiricilerine hitaben. Sayılarla fazla oynamak saldırganlık ve tahripkar tutum açığa çıkaran etmenler arasına girmektedir.Sayının geçerliliği sayılan şeyle belirdi. Sayı ile ifade edilen şeylerden bazıları yokluk bazıları ise varlıktır. Gün gelir bir şey duyguda yok , akılda var olabilir. Bu durumda sayı ile sayılan şey gerekir. Bir'in sayıları üretmesi icap eder. Yani bütün sayılar Bir den gelir.
Var olanı saymak yok olanı saymaktan farklıdır. Saydıklarına sahip olmakla onlara sahip olduğunu sanmakta farklıdır.
Eğer sayılardan haberimiz olmasaydı dünyanın ne tür birşey olduğunu hayal etmek bile güç olurdu. Farz edelim takımınızdaki oyuncu sayısını sayamadınız. Onbir oyuncunun on oyuncudan fazla olduğunu göremediniz. Hatta takımınız beş gol attığı zaman, rakibiniz dört gol attığı zaman kazandığınızı anlatamadınız.
Reklam