Çizgi Metin Boyun Eğmeyenlerle Yaşayacak - Metin Kurt Anısına

Alkışlarla Yaşıyorum - 610 izlenme

Yüklenme Tarihi: 27 Şubat 2015 - 09:28

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin açıklaması;

Dün yaşamını yitiren yoldaşımız, dostumuz, ağabeyimiz Metin Kurt, yayına hazırladığı son kitabının yanı sıra bir de belgesel film çalışması içindeydi. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve Nâzım Hikmet Akademisi Sinema Bölümü tarafından hazırlıkları yapılmış ve çekimine başlanmış olan belgesel filmin Ocak 2013'te tamamlanması hedefleniyordu. Nisan 2012'de çekimlerine başlanan belgesel film, Metin Kurt'un gözüyle Türkiye'nin son elli yılının spor ve sosyo-kültürel yaşamını değerlendirmeyi amaçlıyor. Film, ağırlıklı olarak Metin Kurt'un kendi anlatımları ve dostları, takım ve mücadele arkadaşlarının tanıklıklarına dayanıyor.
NHA Sinema Bölümü'nün öğrenci ve öğretim görevlileriyle birlikte kolektif olarak gerçekleştirdiği filmin bundan sonraki serüvenine ilişkin NHA Sinema Bölümü film kolektifi, Metin Kurt'u kaybetmiş olmanın acı ve ağır yüküne rağmen, filme bundan böyle daha farklı bir anlamın da yüklenmiş olduğunu, filmi planlanan tarihte bitirmeyi artık Metin Kurt'a ve bugüne kadar ortaya koyduğu mücadelesine ödenecek bir toplumsal borç olarak da gördüklerini ifade ettiler.
Aşağıdaki video, Metin Kurt'la bugüne kadar yapılmış görüşmelerden ve arşiv materyalinden bir araya getirilmiş çok kısa bir kolaj. Metin Kurt'un anısına sevenleriyle paylaşıyoruz.
Reklam