Cübbeli Ahmet Hoca - Cinler - Teketek

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.758 izlenme

Yüklenme Tarihi: 02 Mart 2015 - 11:00

Cinler, gözle görülmeyen canlılar olduğundan, onlar hakkında bilgilerimizi kuran ve hadislerden almaktayız. Kur'an ı kerime göre insanoğlu topraktan, cinler ise ateş özünden yaratılmıştır:
"Cinleri öz ateşten yarattı" (er-Rahmân suresi 55/15), "Andolsun ki biz insanı, kuru kara çamurdan, şekil verilmiş balçıktan yarattık. Cinleri de daha önce, zehirli ateşten yarattık" (el-Hicr suresi 15/26-27). Bu ayette gösteriyor ki cinler insanlardan önce yaratılmıştır.
Kur'an'ı kerimde cinleri anlatan, tamamı yirmi sekiz âyet olan Cin sûresi adıyla bilinen bir sûre de bulunmaktadır.
Bu ayette de bahsedildiği gibi, cinler farklı kavimlere bölünmüşlerdir. Cinlerin bir bölümü müslümandır.
Bir kısmı da kâfirdir. Kâfir olanları cinlerin çoğunluğunu oluştururlar. Cinlerin mümin olanları,
müslümanlarla beraber cennette, kâfir olanları da iman etmeyenlerle beraber cehenneme gireceklerdir.
Cinler değişik şekillere girebilmeleri ve insanlar için olağanüstü denilebilecek işleri kolayca yapabilmeleri ile beraber,halk arasında "üç harfliler" olarak ta isimlendirilirler.
Hz. Süleyman A.S 'ın Sebe krallığı melike(kraliçe) si tahtını kendi mülküne katmayı dilediğinde, cinlerden birisinin, Hz. Süleyman A.S 'a "sen tahtından kalkmadan o tahtı yanına getiririm." demesi cinlerin acayip işlerine bir örnektir.
Allahü teala hazretleri cinlerden bir gurubu Hz. Süleyman A.S 'ın emrine vermiş,o da bunları türlü işlerinde çalıştırmıştır.
Cinlerin şerrinden emin olmak isteyen Ayetel Kürsi suresini her gün evine okur üflerse, Allah'ın izni ile o ev ve kendisi korunur....

Alıntıdır.
Reklam