Dansöz Asena'nın İbo Show'daki İlk Sahnesi - Star Tv (1994)

Alkışlarla Yaşıyorum - 12.127 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Eylül 2015 - 04:04

Asena Kimdir?
Asena’nin gercek adi Onur Cakmak’tir. 1977 yilinda Istanbul’da dogmustur. Gayrimesru bir cocuk olarak dogan ve uc aylikken annesi tarafindan terk edilen Asena’yi babaannesi Hanife Hanim buyutmustur. Babasinin adi Burhan Cakmak’dir. Rize kokenlidir. Ilkokulun ilk uc yilini Almanya’da okudu. Asenanin cocuklugu Turkiye ile Almanya arasinda gecti. Istanbul’da Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin ardindan Marmara Universitesi Turizm ve Otelcilik bolumunden de mezun oldu. Istanbul Bilgi Universitesi Hotel Management bolumunde egitimine devam etti. LCC (Language and Culture Centre) Mankenlik ve Zerafet okulunu bitirdi.
1993 yilinda Mustafa Topaloglunun yardimlariyla sahne ile tanisti.
Almanya, Isvicre, Holanda, Avusturya gibi Avrupa ulkelerinde kisa zamanda dansini kabul ettirdi. Ulkemize konser vermeye gelen Mig Jagger, Tina Turner´in dogum gunu ve Ingiltere Kralicesi Elizabeth´ in sarayinda yapilacak bir geceye davet edilmesi, eski Amerika baskani Bill Clinton´un HABITAT dolayisiyla ulkemizi ziyaret etmesi ve Asena´nin butun devlet baskanlarina basina kapali yaptigi sovlarla Asena dunya stari olma yolunda buyuk adim atmis oldu.Asena olarak taninan oryantal Onur Cakmak, 15 yildir sahnede kullandigi ismi resmilestirmek icin mahkemeye basvurarak, nufus kaydinda adinin “Asena Onur Cakmak” olarak tescil edilmesini talep etti.Asena, turkucu Ibrahim Tatlises ile 4 yil firtinali bir ask yasadilar. 2003’te bitisi de olayli oldu.
Asena, 2005 yilinda “Benimle Dans Eder Misin?” yarismasinda juri oldu, 2007 yilinda “Buzda Dans” yarismasinda yarismaci oldu. 2009 yilinda Mehmet Ali Erbil’in sundugu “Carkifelek” yarismasinda 1.5 yil hosteslik yapti. 2011 yilinda “Survivor” yarismasina katildi. 2012 yilinda ise “Yok Boyle Dans” yarismasi ve “Benzemez Kimse Sana” yarismalarina katilmistir. Asena, Nisan 2013 tarihinde baslayip Show TV’de yayinlanan “Ben Burdan Atlarim” yarismacilari arasindadir.Asena, 5 tane de album yapmistir.
İşte İbo Show Programındaki İlk Sahneye Ve TV'ye İlk Çıkışı..Star Tv Arşivi Yıl 1994...harbiden İyi Kıvırıyor Asena :)
Reklam