Denizci Sinbad Masalı Çizgi Filmi

exixiz - 179 izlenme

Yüklenme Tarihi: 24 Mayıs 2018 - 00:16

Uzun zaman önce Bağdat'ta yaşayan zengin bir tüccarın Sinbad adında bir oğlu varmış. Sinbad büyüyünce babası vefat etmiş ve babasının bütün serveti ona kalmış. Serveti nasıl harcayacağını bilemeyen Sinbad, çalışmamış ve bütün parasını bitirmiş.

Fakir bir adam olarak yaşamak istemeyen Sinbad birkaç tüccar ile İran körfezinde denize açılmaya ve çalışmaya karar vermiş. Sinbad çalıştıkça iyi para kazanmaya ve çevresinde iyi bir tacir olarak tanınmaya başlamış. Bir gün grubu ile İran Körfezi'nde giderken çok güzel bir ada görmüşler. Gemiyi adanın kıyısına getirmişler ve adada çok eğlenmişler. Karınları acıkınca gemiden odun getirerek adada ateş yakmışlar. Ateşi yakar yakmaz üzerine çıktıkları şeyin ada değil bir deniz canavarı olduğunu anlamışlar ve kaçmaya başlamışlar. Ancak birkaç tanesi gemiye yetişememiş ve Sinbad da gemiye doğru yüzmeye çalışmış, bir ağaç parçasına tutunmuş ve bütün gece denizde yüzmüş.

Sabah olduğunda kendisini bir adada bulmuş. Ormanda yiyecek aramaya başlamış ve karşısına bir pınar çıkmış.Su içtikten sonra yorgunluktan pınarın yanında uyuyakalmış. Uyandıktan sonra yavaşça adayı keşfe başlamış. Ormanda yürürken birinin konuştuğunu duymuş ve arkasını dönünce çalıların ortasında duran bir adam görmüş. Adam "çok zayıf ve aç görünüyorsun, bu meyvelerden biraz al" demiş. Adamı çok samimi bulan Sinbad meyveleri yemiş ve detaylı olarak başına gelenleri anlatmış. Kısa bir yürüyüşten sonra adamın yaşadığı mağaraya girmişler. Hepsi adanın kralının adamlarıymış ve kralla ilgili konuşmaları duymuş. Kral ada halkına karşı cömert ve kibarmış.

Sinbad, ertesi sabah adı Mircan olan kralla tanışmış ve kendini tanıtmış. Kral, Sinbad'ı çok sevmiş ve limanda memur olarak çalışmak üzere ona iş teklif etmiş. Sinbad çalışkan biriymiş ve adaddaki herkes ona saygı duyuyormuş. Bir gün limana yaklaşan bir gemi görmüş. Bu gemi mahsur kalmadan önce seyahat ettiği gemiymiş, heyecanına engel olamamış ve kaptan ile buluşmaya gitmiş. Kaptan Sinbad'ın hayatta olmasına çok sevinmiş, ona eşyalarını geri vermiş. Servetinden birkaç değerli parça seçip kralın sarayına koşmuş ve onları krala sunmuş. Kraldan ailesinin yanına dönmek için izin istemiş, kral da onaylamış ve onun için mutlu olduğunu söyleyerek Sinbad'a bir sürü hediye vermiş.

Çok çalışan Sinbad, ailesi ile mutlu mesut yaşayacak kadar çok para kazanmış. Adada ayrılmadan önce tekrar kralın yanına giderek krala teşekkürlerini sunmuş ve gemi ile Bağdat'taki evine geri dönmüş.
Reklam