Doç. Dr. Hasan Mirzai - Bel fıtığı ameliyat sonrası prosedürler nelerdir?

KolanTV - 588 izlenme

Yüklenme Tarihi: 01 Mart 2016 - 13:41

1. Ameliyattan ne kadar süre sonra günlük yaşama dönülür?

Gelişen teknoloji ile beraber hastalığın tespit edilmesi ve tedavisi gün geçtikçe kolaylaşmaktadır. Ameliyat önerilen hastalar ameliyattan sonra en geç bir hafta içinde normal hayata geri dönebilmektedir. Ancak masa başı bir işte çalışan kişilerin 20 günlük dinlenme süresine ihtiyaçları vardır.

2. Ameliyattan sonraki ilk günler

Ameliyatın gününde ya da ertesi günü hastalar yürümeye başlayabilirler. Ameliyattan sonra 2 gün içinde hastanın durumuna göre taburcu işlemleri gerçekleşebilir. Hasta en fazla 2 gün hastanede yatar. Eve geçtikten sonra bir hafta boyunca banyo yapılması önerilmez. Bir hafta sonra beldeki bantları da çıkararak banyo yapabilirler. Banyo yaparken hastalar ayakta durmaya özen göstermelidir. Oturarak alınan banyo sağlıklı değildir. Hasta düşüp kayma tehlikesine karşı temkinli hareket etmelidir.

3. Egzersizin önemi

Ameliyat yapıldıktan 3 hafta sonra önerilen egzersizlerin yapılmaya başlanması gerekmektedir. İlk bir ay her hareketten 5 tekrar yapmak gerekir. Daha sonraki aylarda hareketlerin sayısı 5’er 5’ er arttırılarak yapılmaya devam edilmelidir.

4. Kilo ve yaşam biçimi

Fıtık ameliyatı geçiren hastaların dikkat etmesi gereken bir diğer önemli etken de kiloları ve yaşam biçimleridir. Eğer hastalığın tekrarlanması istenmiyorsa aşırı kilo alımı engellenmelidir. Yaşam biçiminde değişikler sağlıklı beslenme, masa başı bir işte çalışılıyorsa sık sık kısa yürüyüşler yapılması önemlidir.

www.kolanhastanesi.com.tr
www.kolaninternational.com
www.kolanbritish.com


Çağrı Merkezi: 444 1 443

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin:

facebook.com/kolanhospitalgroup
twitter.com/kolangroup
instagram.com/kolanhospitalgroup
youtube.com/kolantv
Reklam