Doraemon - Macera Çayı

exixiz - 229 izlenme

Yüklenme Tarihi: 06 Eylül 2018 - 03:38

Doraemon Hakkında

Tüm çocuk programları içinde en yüksek TRP’ye sahip ve en beğenilen IP’dir. 360 derece yaklaşımıyla en yaygın lisanslama ağına sahiptir.* 100 milyon kopyalık satışıyla dünyanın en çok satan mangaları arasındadır. Doraemon çizgi filmlerinde şu değerlere önem verilir:

Dürüstlük, Azim, Cesaret ve Saygı.

Ayrıca çocuklara toplumsal bilinç de aşılar. Sokak hayvanlarına sevgi, global ısınmaya karşı mücadele, yeşile karşı sevgi ve çevre kirliliğine karşı mücadele bunlardan bazılarıdır. Japon kültürüne sunduğu hizmetlerden ötürü Mart 2008’de, Japon Dış işleri Bakanı onu ilk “anime büyükelçi” olarak atamıştır.

Fujiko F. Fujio tarafından yapılan bir Japon manga serisidir. Mangası 1969 yılında, animesi (Japon çizim sanatıyla çizilmiş çizgi film) TV’de 1979 yılında yayınlanmıştır. 2000’e yakın bölümü olan ve halen devam eden Japonya’daki en ünlü animedir. Japonlar onu Japon kütürünü tanıtan Anime Elçisi olarak benimsemişlerdir.

3 Eylül 2012’de yaratılan kedi tipi bir robottur ve Nobita’yı kendinden korumak için Nobita’nın büyük büyük torunu Sewashi ile birlikte zamanda yolculuk yapar.

Her zaman iyi niyetle birşeyler yapmaya çalışıyor olsa da, bazen göbeğindeki 4 boyutlu sihirli cebinden çıkardığı sihirli aletler işleri daha da kötü duruma sokar. Gelecekten Gelen Mavi Renkli Robot Kedi olarak bilinir, her zaman iyi niyetlidir, hep güler yüzlüdür ve Dorayaki’yi yemeden duramaz.

2014 Ocak ayından itibaren Disney Channel’da yayınlanmaktadır. Disney Channel’ın verdiği bilgiler doğrultusunda, kendi programları arasında en çok izlenen ilk 3 programdan biri Doraemon’dur.Bu nedenle Disney Channel da kendi program akışı içerisinde yayın sıklığını arttırarak izleyicilere çok daha fazla buluşma imkanı tanımaktadır. En önemli özelliklerinden biri de çok köklü ve yıllar öncesine dayanan bir çizgi film serisi olmasından dolayı 2.000’den fazla bölüme sahiptir. Bu sayede hem Disney Channel’a hem de izleyen gençlere çok zengin bir içerik sunabilmektedir....
Reklam