Dünyadaki En Asil 11 At Cinsi

Asi Styla - 4.377 izlenme

Yüklenme Tarihi: 08 Temmuz 2015 - 01:17

Pancar Tarlası Sunar.
Videolarımızın devamı için kanalımıza Abone olmayı unutmayınız. :)

Friesian
Friesian atları her zaman siyahtır. Vücuttaki veya bacaklardaki hiçbir beyaz işaret kabul edilemez .
Dönemin zırhlı şövalyeleri bu atları oldukça tutkulu, savaşlarda ağır yükler taşıyacak kadar güçlü ve hızlı manevralar yapabilen hayvanlar olarak görmüşlerdir.

Gypsy Vanner
Bu atlar uzun yeleleri ve tüylü ayaklarıyla biliniyor. Çok güçlü oldukları için, Uzun yıllar boyunca Çingeneler tarafından karavan çekmek ve tarlaları sürmek için kullanılmıştır.


Clydesdale


İskoçya'da ortaya çıkan oldukça ağır ama bir o kadarda hareketlidir., ırkın kendine ait bir rengi bulunmamaktadır. Tarihler boyunca yelesi ve kuyruğu vücudunun heybetini ortaya çıkartmak amacı ile örülmüştür.


Appaloosa

Nez perce kızılderilileri tarafından geliştirilen at ırkıdır. ekim 1877’de reis joseph ve nez perce kabilesi abd ordusuna teslim olunca, yanlarındaki özenle yetiştirdikleri 1100 kadar appaloosa’yla oklahoma’ya sürüldüler. bu benekli atlar, aşağı yukarı bütünüyle yok oldularsa da, az sayıda örnek günümüze kadar gelmiştir.

Ahal Teke
Ahal Teke bir Türkmen atıdır. Bilimciler Ahal Tekeyi, 3000 yıl evvel insanlar tarafından ilk evcilleştirilmiş at türü olarak görürler. Orta Asyada Türk halkları arasında özellikle Türkmenistan'da yaygındır. Ahal Teke'nin adı Manas ve Dede korkut gibi Türk destanlarında geçer.
Arap atı

Arap Atı, zekâsı, sadakati ve dayanıklılığı ile bilinen bir at cinsidir. Kökeni İlk Çağ'a kadar dayanır. Çöl şartlarına dayanıklı bu at cinsi, insan eliyle üretilmemiş ender doğal cinslerden.


Endülüs atı

Endülüs atı binlerce yıldır İber Yarımadası'nda yaşamakta olan bir at cinsidir. Endülüs atı yüzyıllar boyunca çok az değişmiştir. Yakışıklılı nedeni ile filmlerde en çok kullanılan at cinsidir.

Shire
Dünyada ki en iri at cinslerinden biri olarak olarak kabul edilmektedir. Bu at tepeden tırnağa zırhlı ve silahlı bi Şövaleyi rahatlıkla taşıyabilmektedir. Bu dev yapısına ve kuvvetine karşılık Shire atı çok yumuşak huylu bir hayvandır.

Lippizian

Lipizzan atları 400 yıldan uzun süredir uygulanan bir yetiştirme programının sonucunda ortaya çıkan bir türdür. Dünyanın dört bir yanından seçilen kaliteli atların karmasından oluşmuştur. Güzellik ve zarafetin yanısıra cesaret, kuvvet, yetenek ve aklın nadir bulunan bir kompozisyonunu sergilemektedir.

İzlanda Atı
Bu at, ülkedeki tek at türü. Çünkü İzlanda'ya dışarıdan at getirilmesi yasak. Ülkeden çıkarılanlar da bir daha geri dönemiyor.


Shetland

Küçük ama güçlü, bir o kadar da sevimli midilli soyu. bronz çağından beri yaşadıkları ileri sürülmektedir. binek olarak kullanılırlar, gayet ağır olan yükleri kaldırabildikleri belirtilir. adı, iskoçya’nın kuzeyindeki shetland adalarından gelir.
Reklam