Dünyanın En Cesur Kadını

Alkışlarla Yaşıyorum - 1.320 izlenme

Yüklenme Tarihi: 05 Eylül 2015 - 00:47

Lizzie Velasquez 24 yaşında ve 27 kilo ağırlığında, fakat size ilk söyleyeceği anoreksiya olmadığıdır. Lizzie 910 gr ağırlığında, 25 cm boyunda ve sıfır yağ hücresiyle doğdu. Lizzie bu şekilde ince ve hayatta kalabilmek için yaklaşık 15-20 dakika sıklıkla yüksek kalorili yiyecekler tüketmek zorunda. Günde 5000 ila 8000 kalorilik yiyecekler tüketiyor. Çok nadir görülen bir hastalık, Amerika'da ve İngiltere'de sadece iki kişide rastlandığı tespit edilmiş. Hala doktorlar Lizzie'nin neden kilo alamadığı konusunda bir teşhiste bulunamıyorlar. Bazı sağlık sorunlarına rağmen Lizzie aktif bir yaşam içerisinde, Teksas Üniversitesi'nde İletişim okuyor ve motivasyon konuşmaları yapıyor. Yayınlanmış iki adet de kitabı var.


-Youtube da "Dünyanın en çirkin kadını" seçildiğini görünce ve öyle ki yorumlarda "senin yakılman lazım" "kafana bir silah daya ve kendini öldür" gibi yorumlar yapılması onu yıkmıştır.Yalnız bu yorumlar karşısında daha da güçlendi ve yaşamı için ayağa kalktı.Aşağılamalara karşı konferanslar düzenledi.İnternette bunun için kampanyalar başlattı.O kadar çok ses getirdi ki 2013 TED konferanslarında konuşmacı olarak yer aldı.

-Amerika’nın ilk dalga geçme ve aşağılamalara karşı yasası için lobi faaliyetleri yürüten Lizzie Velasquez’in "Cesur Yürek: Lizzie Velasquez" adlı belgeseli, Teksas’ta düzenlenen interaktif etkinlik, film ve müzik festivalleriyle konferansların yapıldığı South by Southwest’te (SXSW) gösteriliyor.


Diyeceğim o ki kendinizden vazgeçmeyin durumunuz ne olursa olsun.Bu tür insanlar mücadeleyi bırakmadı.Siz de bırakmayın.Hayatınız her daim hayal ve mücadele içerisinde geçmesi dileğiyle.
Reklam