Dünyanın En İlginç 10 Yılan Türü

Alkışlarla Yaşıyorum - 2.554 izlenme

Yüklenme Tarihi: 09 Eylül 2015 - 15:29

Dünya üzerinde bazıları zehirli bazıları da zehirsiz olmak üzere yaklaşık 3000 yılan türü yaşamaktadır. Yılanlar insanların en çok korktuğu canlı türleri arasında yer almaktadır. Belkide bu yüzden araştırmacılar yılanlar hakkında daha çok bilgi sahibi olabilmek adına sürekli araştırma yapmaktadırlar. Bu yazımızda dünyanın en ilginç 10 yılan türünü bir araya getirip sizlerle paylaşıyoruz.

10 - Elephant Trunk Snake (Fil Gövdeli Yılan)
Latince adı Acrochordus javanicus olan Fil Gövdeli Yılan, suda ve su kenarlarında yaşayan zehirsiz bir yılan türüdür. Anavatanı Endonezya ve Avustralya’dır.

9 - Tentacled Snake (Dokunaçlı Yılan)
Latince adı Erpeton tentaculatum olan Dokunaçlı Yılan, Güney Doğu Asya’da yaşayan bir su yılanıdır. Üst çenesinin iki yanında bulunan dokunaçları onu diğer yılan türlerinden hemen ayıran en belirgin özelliğidir. Yetişkin bir Dokunaçlı Yılan en fazla 50-90 cm uzunluğa erişebilir. Zehirli azı dişlerine sahip olmasına rağmen, insanlar için tehlikeli değildir.

8 - Long Nosed Vine Snake (Uzun Burunlu Asma Yılanı)
Latince adı Ahaetulla nasuta olan Uzun Burunlu Asma Yılanı, çok ince ve yeşil renkli bir yılan türü olup Hindistan, Sri Lanka, Bangladeş, Tayland, Kamboçya ve Vietnam’da yaşamaktadır. Yalnızca gündüzler avlanan, hafif zehirli bir türdür. Binoküler görme yeteneği ile avladığı kurbağa ve kertenkelelerle beslenir.

7 - Langaha Nasuta (Madagaskar Yılanı)
Endemik bir tür olan Madagaskar Yılanı, yaprak döken kuru ormanlarda ve yağmur ormanlarında yaşar. Türün cinsiyetleri arasında önemli farklılıklar vardır. Erkeklerin rengi kahverengi ve sivrilen burunları varken, dişilerin yaprak biçimleri burunları ve gri benekleri vardır. Zehirli ancak insanlar için öldürücü değillerdir.

6 - Atheris Hispida (Dikenli Engerek)
Dikenli Engerek Yılanı yaşam alanları Orta Afrika ile sınırlı, zehirli bir yılan türüdür. Gövdesindeki dikene benzeyen pullar, onun diğer yılan türlerinden hemen ayırt edilmesini sağlar.

5 - Horned Viper (Mısır Engereği)
Mısır Engereği, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın çöllerinde yaşayan zehirli bir yılan türüdür. Türün çoğunluğunun kafasının üzerinde bir çift boynuz bulunmaktadır.

4 - Burrowing Asp (Köstebek Yılanı)
Köstebek Yılanı, Afrika’da yaşayan zehirli yılan türlerinden biridir. Zamanının çoğunu yer altında geçirdiği için Köstebek Yılanı adını almıştır.

3 - Tiger Keelback (Kaplan Sırtlı Çiçek Yılanı)
Adını bir kaplanın renklerine benzeyen sırtından almıştır. Zehirli bir yılan türü olmasına rağmen, çok az sayıda ölüme neden olmuştur. Orta Asya’da yaşar ve 60-100 cm arası uzunluğa ulaşabilmektedir.

2 - Flying Snake (Uçan Yılan)
Uçan Yılan, Hindistan ve Kuzey Doğu Asya’daki yağmur ormanlarında yaşayan bir yılan türüdür. Adı Uçan Yılan olsa da aslında gerçekten uçamazlar. Uçuyormuş gibi görünen hareketleri, yüksek bir yerden atlayarak bir planör gibi süzülmelerinden ibarettir. Bu şekilde 100 metreden fazla havada kalabilmektedirler.

1 - Sea Snake (Deniz Yılanı)
Dünyanın En İlginç Yılan Türleri arasında zirvede yer alan Deniz Yılanı, Kobra Yılanı ve Mercan Yılanı ile aynı familyadandır. Ancak bu türlerin aksine tamamen suda yaşam şartlarına adapte olmuşlardır. Onu diğer yılan türlerinden farklı kılan en önemli özelliği, kuyruğunun ucunda bulunan fotoreseptörleridir. Fotoreseptör, göz gibi ışığa duyarlı duygu organıdır.
Reklam