Dünyanın En İlginç ve En Bilinmeyen 10 Hayvanı

exixiz - 1.839 izlenme

Yüklenme Tarihi: 08 Ekim 2014 - 22:35

Bu hayvanlar alıştıklarınızdan biraz farklılar. Hem görünüşleri hem de özellikleri aklınızı başınızdan alacak...

İyi eğlenceler dileriz...

10 - Tersiyer (Tarsier)
Bu küçük primatların göz bebekleri beyinlerinden daha büyüktür. Bu hayvanlar sıçrama ve tırmanma konusunda çok beceriklidirler. Bir ağaç dalına tutunduklarında onları daldan ayırmak gerçekten çok güçtür.

9 - Çamur Zıpzıpı (Mudskipper)
Çamur zıpzıpları yüzgeçlerini kullanarak suyun dışında hareket edebilirler.

8 - Proboscis Maymunu (Proboscis monkey)
Asya'nın yerli bir türü olan bu maymunlar genellikle Borneo'da yaşar. Sarkık burunlarını dişileri ve diğer maymunları etkilemek için kullanırlar.

7 - Kel Uakari (Bald uakari)
Kel Uakari maymunları için parlak kırmızı yüz sağlıklı olmanın işaretidir ve bu hayvanlar eşlerini seçerken buna dikkat ederler. Genellikle Brezilya ve Peru'da suya yakın yerlerde yaşarlar.

6 - Cape Yağmur Kurbağası (Cape rain frog)
Bu hayvan elleri olan bir kayaya benziyor. Bu hayvanın yaşam alanı Güney Afrika'dır. Sokakta ya da kamusal alanlarda karşınıza çıkabilirler.

5 - Zürafa biti (Giraffe weevil)
Bu hayvanların erkekleri dişilerinden 2-3 kat uzundur. Bu uzun boyunlarını diğer erkeklerle kavga etmek amacıyla kullanırlar.

4 - Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı (Roughback batfish)
Galapagos adalarında denizin 30 metre veya daha altında bulunan bu garip görünümlü balığın boyu 40 cm’ ye kadar ulaşabilir. İyi bir yüzücü olmadığı için deniz yüzeyinde yürümek için göğüs yüzgeçlerini kullanır. Yüzmekten çok yürümeyi tercih ettiği söylenilen balığımızın deniz tabanına oturduğu da söylenenler arasında. Erişkinliğe erişen balıklarda sırt yüzeyi dikenli bir uzantıya dönüşür ve bu şekilde avlarını kendilerine çekerler. Kırmızı dudaklı bu şirin balığın nasıl bir evrimden geçtiğini düşünmek bile insanı şaşırtabiliyor.

3 - Semer sırtı tırtıl (Saddleback caterpillar)
Bu şirin yaratık kelebek oluncaya kadar yırtıcılardan korunmak için rahatsız edici bir zehir salgılar.

2 - Bitki piresi (Planthopper nymph)
Bu hayvanların kuyruklarından salgılanan kimyasal yırtıcıları uzak tutar. Kuyruklarının bir diğer faydası yere düştüklerinde düşüşü yavaşlatması.

1 - Kocaman dişleri olan derin deniz kalamarı (This deep sea squid with actual teeth)
Atlantik Okyanusu'nda bir Alman araştırma gemisi tarafından keşfedilen bu ilginç türün insan dişi gibi dişleri var. Her ne kadar korkutucu görünüyor olsa da okyanus yüzeyinin 6000 feet altında yaşadığından karşılaşma ihtimaliniz çok düşük.
Reklam