Dünyanın En Saçma 10 Yarışması

exixiz - 500 izlenme

Yüklenme Tarihi: 23 Aralık 2014 - 19:40

Dünyanın En Saçma ve Anlamsız 10 Yarışması

10) Cüce Fırlatma Yarışması: Bu yarışma çoğunlukla barlarda yapılıyor. Bir cüce ya da kısa boylu bir insanın yer aldığı bu yarışmada atılan kişi anlaşıldığı üzere cüce oluyor. Ancak yarışma süresince cüce cırt cırtlı bir kıyafet giyiyor ve barın duvarları da cırt cırtla kaplı oluyor. Cüceyi en uzağa fırlatabilen yarışmayı kazanıyor. Dünyanın bazı yerlerinde yasaklanan bu yarış kimi yerlerde hâlâ sürüyor. İnsan haklarına aykırı olduğu kesin.

9) Uluslararası Dünya Kadınlar Günü: Çin'de yapılıyor. Bu gün içerisinde erkekler topuklularla koşmak zorunda oldukları yarışlara katılırlar. Sevgili ya da eşleriyle katıldıkları yarışlar da vardır. Ayrıca kadın kıyafetiyle geldiklerinde bedava içki veren barlar da bulunmakta.

8) Ayak Parmağı Güreşi
Bu yarışma ilk kez 1976 yılında İngiltere’de yapılmış. Yarışmayı düzenleyenler bu yarışmanın çok ses getireceğinden okadar eminmişler ki bu yarışmayı Olimpik oyunlara sokmak için başvuru bile yapmışlar. Ama olmamış! Ayak parmağıyla yapılan güreş , sporseverlerden yeterli ilgiyi görememiş.

7) Dünya Sauna Şampiyonası
Dünya Sauna Şampiyonası her yıl Ağustos ayında Finlandiya, Heinola'da düzenleniyor. 20 ülkeden katılan yarışmacılar tüm sorumluluğu kendi üzerlerine aldıklarına dair bir belge imzalıyor ve 43°C sıcaklıktaki saunaya giriyor. Her 30 saniyede saunaya yarım litre su ekleniyor. Dik bir şekilde oturmak zorunda olan katılımcılar elleri ile hiçbir yere dokunamıyor ve kollarını birbirine bağlıyor, dizlerinin üzerinden kaldıramıyor. Bu şekilde en uzun süre dayanabilen yarışmacı birinci oluyor.


6) Dünya Bıyık ve Sakal Yarışması: En özgün şekilli yüz kıllarına sahip kişilerin birinci seçildiği yarışmaya her seferinde yüzlerce yarışmacı katılıyor. Yarışmacıların katıldıkları kategoriler tam sakal, kısmi sakal ve bıyık kategorileri. Kazananlara harika ödüller veriliyor.

5) Dünya Ütü Şampiyonu - Sıradışı Mekanlarda Ütü Yapma Yarışması
1997 yılında İngiltere, Leicester'da başlayan Sıradışı Mekanlarda Ütü Yapma Yarışması, heyecan verici ve tehlikeli bir spor. Yarışmacılar uçurum kenarı, buz ya da su altı gibi olmadık mekanlarda yıkanmış giysileri ütülüyor. Yarışmayı düzenleyen dernek bu yarışmanın ekstrem sporların heyecanı ile güzelce ütülenmiş bir tişörtü harmanlayan bir açık hava etkinliği olduğunu söylüyor.

4) Gitar Çalma Taklidi Şampiyonası
1996'dan bu yana her yıl düzenlenen Gitar Çalma Taklidi Şampiyonası, Finlandiya'daki Oulu Müzik Festivali'nin bir parçası haline geldi. Yarışmacılar elektronik gitar ile rock ya da heavy metal çalıyormuş taklidi yaparak kendilerinden geçiyor. Bu yarışma ilk kez 1980'lerde Amerika ve İsveç'te düzenlendi. Her türlü enstrümanın yasak olduğu yarışmada 2008 yılında "Hot Lixx Hulahan" lakaplı Craig Billmeie birinci geldi. Tüm yarışmacılar teknik beceri, sahne üzerinde duruş ve 'havalı' olma kategorilerine göre değerlendiriliyor.

3) Dünyanın En Çirkin ve Sevimsiz Köpeği Yarışması: Bu yarışma yılda bir kez yapılıyor. California'da gerçekleştiriliyor ve Animal Planet kanalında yayınlanıyor. Bu yarışmada yarışmacıların bin dolarlık ödülü kazanabilmeleri için çirkin köpeklere sahip olması gerekiyor.

2) Topraktan Kurt Çıkarma Yarışması: Bu yarışmada yapmanız gereken şey topraktan kurt çıkartabilmek. Her yarışmacı kare bir alanda çalışıyor ve 30 dakika içerisinde olabildiğince çok kurtu yüzeye çıkartıyor. Kurtları topraktan çıkartabilmek için her türlü titretme metodu kullanılabilir ancak toprağı kazarak hayvanları çıkarmaya çalışmak yasak.

1) Dünya Puding Atma Yarışması: Bu yarışmanın asıl amacı İngiltere'deki Lancashire ve Yorkshire arasındaki rekabeti kutlamak. Kadın çorabıyla tutulan puding, bar duvarından indiriliyor. Ancak sadece gizli bir şekilde atış yapabilirsiniz yoksa sayılmıyor.
Reklam