Dünyanın En Sevimli Örümceği

gagarino - 289 izlenme

Yüklenme Tarihi: 03 Ağustos 2015 - 11:14

Bilim insanları halk arasında örümcek korkusu bilinen araknofobi rahatsızlığını ortadan kaldıracak denli şirin bir örümcek türü keşfettiler.
New Scientist'ın haberine göre, kendisine ilk kez Batı Avustralya'daki liman şehirlerinden Albany'nin çalılıklarında rastlanan bu örümcek, rengarenk yapılarından ötürü Tavus Örümceği olarak isimlendirilen örümcek ailesinin en son üyesi olarak kabul edilirken, literatüre ise Maratus personatus (Maskeli Maratus Örümceği) ismi altında girdi.
Gördüğümüz gibi koskocaman gözlere ev sahipliği yapan mavi bir kafaya ve zebra gibi çizgilere sahip bir gövdeye sahip olan örümceğin boyu ise sadece 3-5 milimetre uzunluğunda.
Doğadaki pek çok hayvan türünün dişisini tavlamak için çeşitli oyunlara, kahramanlık gösterilerine veya akrobatik hareketlere başvurduğunu zaten biliyorduk ama bu kadar iyi dans edenine ilk kez rastladık doğrusu. Hele dikkat çekmek için ilk olarak aynı insanlar gibi kollarını havaya dikmesi ve karşı taraf halen ilgisiz kaldıysa bu defa da bir o yana bir bu yana sallaması yok mu, tek kelimeyle harika.
Kesinlikle videoyu izlemenizi tavsiye ediyoruz...
"Kanalımıza ait diğer videolara ulaşmak ve güncel içerikleri takip etmek için
www.izlesene.com/gagarino
kanalımıza göz atabilir ve abone olabilirsiniz. Keyifli seyirler..."
Reklam