Dünyanın En Zehirli 10 Hayvan Türü

exixiz - 3.352 izlenme

Yüklenme Tarihi: 09 Mayıs 2014 - 13:42

Onlarca insanı ve binlerce fareyi aynı anda öldürebilecek kadar kuvvetli zehirleri vücudunda bulunduran ve bu zehirleri sayesinde dünyanın en tehlikeli hayvanları arasında bulunan hayvanlar hangileridir? Bu hayvanların özellikleri nelerdir? İşte o canlılar.

Dünyanın en zehirli 10 hayvanı:
1-)Kutu Denizanası: İnsan Vücuduna yapıştığı zaman salgıladığı toxinle, kalbi hemen etkiler ve sinir sistemini çökertir.
2-)Kral Kobra: Dünyanın en uzun zehirli yılanı. Bu yılanın ısırması ani ölüme yolu açıyor.
3-)Mermer Yüzeyli Salyangoz: Bu küçük yaratığın zehrinin tek bir damlası bile 20 kişiyi
öldürmeye yetiyor.
4-)Mavi Halkalı Ahtapot: Normal bir ahtapottan çok daha küçük olan bu ahtapot türü, vücudunda yer alan zehiri ile 26 kişiyi 1 dakika içerisinde öldürebiliyor.
5-)Ölüm Avcısı Akrepler: Soktuları andan itibaren felce yol açan ve öldüren bu sarı renk akrepler, dünyanın en tehlikeli akrepleridir.
6-)Zehirli Kaya Balığı: Sanki bir taş görüntüsünde ve oldukça ilginç yapıda olan bu balık türü, en tehlikeli balık türleri arasındadır.
7-)Brezilyalı gezgin örümcek: Zehiri ile bir canlıyı anında öldürebilen bu örümcek türü, Guinnes rekorlar kitabında da yer almaktadır.
8-)Zehirli Kara Yılanı: Tek bir ısırığı aynı anda 100 insan ve 25 bin tane fareyi öldürebilme gücündedir.
9-)Zehirli Ok Kurbağası: Rengi ile oldukça sevimli görünen bu kurbağa türü, zehrinin sadece 2 mikrogramı ile 10 insanı ve 20 bin fareyi anında öldürebiliyor.
10-)Balon Balığı: İsmine aldanıp ne yapar demeyin. Isırığı ile önce felç ediyor ve sonrasında 24 saat içinde öldürüyor.
Reklam