Dünyanın En Zehirli 5 Yılanı

exixiz - 286 izlenme

Yüklenme Tarihi: 17 Mayıs 2017 - 02:18

Bu yılanlar gerçekten korkunç.
Sizi ısırdıkları halinde kurtulmanız çok büyük bir şans.

5) Bu yılan Saldırganlığıyla tanınıyor. İsmini derisinin renginden değil, ağzının içindeki siyahlıktan alıyor. Kara yılanları içinde en hızlısı. Saatte 20 kilometre hıza ulaşabiliyor. Tek bir ısırığındaki zehir 20 yetişkin kişiyi öldürebilecek kadar etkili. Panzehir alınmadığında zehir sizi önce komaya sokuyor ve tabii ardından da öldürüyor.

4) Listemizin dördüncü sırasında Avustralya’da yaşayan Taypan var. Bu yılanın bir doz zehri 12 bin domuzu öldürebilecek kadar güçlü. Bir insanı ısırdığında panzehir alsa bile ölebiliyor. Zehir kana karıştığında kurbanın kan dolaşımını duruyor, sonra da acılar içinde hayatını kaybediyor.

3) En zehirli yılanlar listemizdeki ilk üçe geldik. Üçüncü sırada Asya’da yaşayan “Mavi krait” var. Bu da keza bazen panzehirin dahi etkili olmadığı bir yılan. Diğer yılanları, hatta kendi türündeki yılanları avlayarak besleniyor. Zehri kobradan 16 kat daha güçlü. Isırdığı kişi 6 ile 12 saat içinde komaya girerek ölüyor.

2) Listemizin ikinci sırasında Kahverengi Yılan var. Avustralya’nın en kalabalık şehirlerinde bile rastlanabiliyor. Çok hızlı hareket eden ve saldırganlığı ile tanınan bir hayvan. Isırığının 14 binde biri dahi bir insanı öldürebiliyor. Sadece harekete duyarlı olduğu için onunla karşılaştığınızda tek yapmanız gereken put gibi hareketsiz durmak.

1) Geldik dünyanın en zehirli kara yılanına. “İçbölge Taypanı” adındaki yılanın bir ısırığında bulunan zehir, 100 insanı, 250 bin fareyi öldürebilecek güçte. Bu zehir çıngıraklı yılandan 10 kat, kobradan 50 kat daha öldürücü. Neyseki genelde balta girmemiş ormanlarda yaşıyor ve insan gördüğünde ilk yaptığı şey saldırmak değil, kaçmak oluyor.
Reklam