E-Okul Not Değiştirme

serseribu123 - 14.134 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Nisan 2012 - 22:43

Takip ettiğimiz kadarı ile E-Okul not değiştirme ile ilgili internette oldukça gereksiz bilgiler var. Eokul-meb.com olarak sevgili öğrencilerimize e okul not değiştirme saçmalığı hakkında bilgiler vereceğiz. Saçmalık diyoruz çünkü e-okul üzerinde not değiştirme denen bir olay yoktur. Daha doğrusu e-okul kalıcı not değiştirme durumu yoktur.

Karne notlarınız kötü ve siz ailenizden çekindiğiniz için e-okul not değiştirme ile ilgili bilgi aramaya karar verdiyseniz, doğruyu bulmak adına doğru yerdesiniz. E-okul not değiştirmenin aslında neyden ibaret olduğunu hemen açıklayalım.

Öncelikle e-okulda notlarınızı kalıcı olarak değiştirmenin mümkün olmadığını belirtelim. Bu işlemi yapabilmek için e-okula yönetici ya da öğretmen girişi yapmanız gerekir ki bunun için de giriş şifreleri gereklidir. Bu şifreleri temin edemeyeceğiniz için, kalıcı not değiştirme işlemi yapamayacağınızı öncelikle aklınıza yerleştirmeniz gerekir.

Web sayfaları kod bütünlüğünden oluştuğu için, tarayıcımızda görüntülediğimiz sayfalarının kodları içerisinde yer alan verilerle oynayarak, görüntülenen notları değiştirebiliriz. Bunu en basit şekilde Google Chrome tarayıcı ile yapabilirsiniz. Chrome ile e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapın, daha sonra değiştirmek istediğiniz notun üsütne gelip seçili hale getirin ve farenize sağ tıklayın. Açılan seçeneklerden “Öğeyi Denetle” diyerek sayfa kodlarının alt kısımda açılmasını sağlayın. Kodlar kısmına baktığınızda seçili hale getirdiğiniz not değerini göreceksiniz. Bu kod içerisinde yer alan not değerine tıklayarak, düzenlenebilir hale getirin. Şimdi istediğiniz notu oraya yazın ve Enter tuşuna basın. E-okul sayfanıza baktığınızda notunuzun değiştiğini göreceksiniz.

Ancak , sayfayı yenilediğiniz takdirde notunuz eski haline geri döner. Çünkü siz sadece kendi tarayıcınız üzerinde değişiklik yapabiliyorsunuz. E-okul merkezinden notlar değişmediği için yaptığınız değişiklikler sadece sizin bilgisayarınızda görünür.

Sonuç olarak ; e-okul kalıcı not değiştirme denen bir olay yoktur. Diyen varsa sakın ola inanmayın, uydurmadır. Sadece dediğimiz şekilde sadece size görünen değişiklikler yapabilirsiniz. O da sayfayı yenilediğinizde zaten eski haline döner.

Çocuklar, internette yer alan bir sürü uyduruk sitede yer alan e-okul kalıcı not değiştirme palavralarına inanmayınız. Böyle şeylerle vakit kaybetmeyin. Ayrıca, geçici not değiştirme gibi bir hataya da düşmeyiniz, çünkü ancak o an sizin bilgisayarınıza bakmakta olan anne,baba,kardeş, arkadaş vs. kimse onu kandırabilirsiniz. Karnenizi elinize aldığınızda gerçeklerle zaten karşılaşacağınız için böylesi , boş işler peşinde koşmayınız.
Reklam