Egebank Reklamı (Ege mi Bank?) - Metin Akpınar (2000)

Alkışlarla Yaşıyorum - 3.051 izlenme

Yüklenme Tarihi: 21 Nisan 2015 - 19:24

Dönemin ekonomik kaosundan faydalanan faizsever hür müteşebbislerin belki de en bilinenenlerinden biriydi Murat Demirel. Amcası mobilyaperver Yahya Demirel ve büyük amcası -bir bilen-'in şanlarına yakışır biçimde kısa zamanda çok yol kat etmiş, Salih Memecan gibi bir çizeri sıfır espri kabiliyetine karşın yıllarca var etmiş enflasyon canavarından bezmiş halkı, ellerinde 100 dolarla, 250 markla Egebank şubeleri önünde beklemelerini sağlamıştı.

Bunda elbette en büyük pay ise Ekşi Sözlük'ten bir yazarın çok güzel bir şekilde belirttiği gibi "geceleri bir kabus gibi çöken Egebank Reklamları"ndaydı. Nail Keçili-Cenajans Grey mahsulü ve Metin Akpınar'ın oyunculuk tarihinin yüz karası reklam serileri, hem sinir bozucu olduğu kadar aklıda kalıcı sloganlarıyla, hem saniyede bir dönecek sıklıkta yayımlanmasıyla, hem de krize beş kala insanlara taa Kastelli zamanında unttukları bir köşe dönme fırsatını sunmasıyla zihinlerde dermansız yaralar açmıştı.

Bu videoda da o seriden bir reklam seyredeceksiniz, Almanya'dan Merso'yla gelen hür müteşebbis ve sayesinde yüksek faizin ve off-shore'un kerametine vakıf olan uzaylı gören masum köylüler. Alkışlarla yaşayalım, unutmayalım o rezil günleri...

Not: Filmin sonu mu? Kötüler bir kez daha kazanır.
Reklam