Elektrik Bandı Deyip Geçme

Akademisyen Anne - 1.702 izlenme

Yüklenme Tarihi: 12 Ocak 2017 - 11:46

Daha önce yayınladığım 3 oyunu birleştirdim, bu akşam da sizi oyunsuz bırakmayayım dedim. Biliyorsunuz bayılıyorum elektrik bandına. Öncelikle elektrik bandını yapıştırıp yolunuzu yapıyorsunuz.

Birinci oyunumuz: Demir kutuyu yoldan çıkarmadan, döndüre döndüre götürmeye çalıştı. Sonra içine biraz oyuncak koyup ağırlaştırdık bir de öyle denedi... Böylece farklı ağırlıklara farklı güç uygulamak zorunda kaldı. Malum bu minikler güçlerinin farkında değiller, böyle böyle öğrenecekler... Aynı zamanda dengesini korudu, yönünü buldu. Bayılıyorum bu tip oyunlara. Bu parkurla daha neleer neleer yaparım ben...

İkinci oyunumuz:
Valla bu yolları araba sürsünler diye yapıyorlar ama biz süpürge süreriz, çünkü süpürge severiz.
Aslında süpürge fena fikir değil. Bir kere onu koordine etmeye çalışırken dengesini sağlıyor, elinde kocaman süpürgesi yolu takip ediyor, köşeleri dönüyor. Sadece büyük kas motor becerileri değil, dikkat ve koordinasyon becerileri de gelişiyor. Bir gün oturup elektrikli süpürgenin gelişime nasıl katkıları olabilir düşünmüştüm. Ne yapayım süpürge seviyor, elinden almak yerine, gelişim destek ve eğlence amaçlı kullanayım bari.

Bu da üçüncü oyuuun:
- Önce elektrik bandından yolunu yapıyorsun.
- Yolun bir ucuna üzerinde rakamların yazılı olduğu bardakları yerleştiriyorsun (1,2,3, vs.)
- Yolun diğer ucuna yere sayıları karışık bir şekilde koyuyorsun.
- Tatlı yavrun bardağı seçiyor, yol boyu elinde bardak koşuyor.
- Elindeki bardağın üzerinde kaç yazıyorsa, o rakamları yerden ayırt ederek bardağa dolduruyor.
İstersen geometrik şekiller, hayvanlar, çiçekler, vb. bu oyunu oynayabilirsin.
Buyrun size, elinde nesneyle koordineli koşma, rakamları tanıma, rakamları ayırt etme, oyunu kurallarına göre oynama becerilerinin gelişimini destekleyecek harika bir oyun.
Büyünce de şöyle yaparım. Matematik problemini yolun bir ucuna koyarım. Seçenekleri de yolun diğer ucuna koyarım. Yol boyu düşünsün bulsun.
Şöyle de olabilir aslında; bardakların üstünde rakamlar yazıyor ya. Yolun sonuna küçük nesneler koyarım, bardağın üstünde yazan sayı kadar nesne koyar içine. Böylece tane kavramı gelişir.
Benden bu kadar, haydi iyi eğlenceleer...
Reklam