En Çok insan Öldüren 10 Hayvan Türü

nefer26medya - 1.609 izlenme

Yüklenme Tarihi: 09 Ekim 2014 - 16:29

İnsanlar her yıl hayvanlar tarafından birçok kez saldırıya uğruyor ve ölümle sonuçlanan sonuçlar doğurabiliyor. İşte insanlara saldıran en çok hayvanların türleri..

Keyf ve zevk için başka bir canlıyı öldüren tek canlı tabi ki insandır. Başka hayvanlar bir nedeni olmadan asla başka bir canlıya saldırmazlar. Sadece karınlarını doyurmak ve egemenliklerini korumak için can alırlar.

İnsanoğlunun vahşiliği sayesinde artık bir çok tür dünyamızda yok. Çocuklarımız onları gerçek olarak asla göremeyecek. Sadece resimlerde.

Şu an bir çok tür koruma altında ama vahşi insanoğlu onları bile kaçak yollardan avlamanın peşinde.

Kendi alanlarına müdahale edildiğinde saldırgan olan on hayvanı sizlere sunuyoruz bu videomuzda. Bu hayvanlar doğal yaşam alanları tahrip olduğu için insanlarla yaşamak zorunda kaldıkları kendi bölgelerinde vahşi oluyorlar.

İnsan Öldüren En Vahşi 10 Hayvan
10 - İnek
Her yıl en az 100 kişi inekler tarafından öldürülür.

9 - Köpek
Her yıl en az 175 kişi köpekler tarafından öldürülür.

8 - Karınca
Her yıl en az 200 kişi karıncalar tarafından öldürülür.

7 - Aslan
Her yıl en az 250 kişi aslanlar tarafından öldürülür.

Ormanın kralları, doğanın en zeki yok edicileri aslanlar; hızlı, acımasız, son derece güçlü olmanın yanı sıra avlanma konusunda çok güçlü olan altıncı hisleriyle hareket eder ve söz konusu kırmızı et oldu mu ayrım yapmaksızın saldırırlar. Aslanlar dünyanın her yerindeki hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam ortamları dışında, çoğunlukla Afrika düzlüklerinde bulunurlar. Aslanlar temelde insanları; yavaş, aciz ve zebralar gibi (iki ayaklısı) yenmeye müsait görürler.

Öldürücü hamlesi: Aslanların avlarını nasıl öldürdüğünü bilmek için beyin cerrahı olmaya gerek yok. Ne kadar hızlı veya atik olursanız olun bir aslan size her zaman yetişecektir. Sizi kovalar, küçük bir arabaya eş değer ağırlıklarıyla üzerinize çullanır ve en etli kısımlarınızdan başlayarak etinizi kemiklerinizden ayırırlar.

6 - Kaplan
Her yıl en az 350 kişi kaplanlar tarafından öldürülür.

5 - Fil
Her yıl en az 500 kişi filler tarafından öldürülür.

4 - Timsah
Her yıl en az 2500 kişi timsahlar tarafından öldürülür.

Dünyadaki en büyük memeli aynı zamanda insan sağlığına en tehlikeli olan memeli de olabilir. Bu sevimli, sirk dostu canlılar Afrika ve Güney Asya’da bulunabilecekleri gibi, kişilerin turizm veya ulaşım amacıyla kullanması sonucu şehir hayatında da bulunabilirler. Ancak pek çok kızgın işçi gibi, bu çalışkan, çoğunlukla dost canlısı hayvanlar da kötü muamele veya tehdit gibi tavırları asla unutmazlar. Ani çıkışlarının sebebi de çoğunlukla budur.

Öldürücü hamlesi: Fillerin en büyük savunma unsurları ağırlıklarıdır. Filler, pek çok insanın kafatasını ezmeleri ve eğitmen ve sahiplerinin resmen canlarını çıkarmalarıyla tanınırlar.

3 - Su Aygırı
Her yıl en az 3000 kişi su aygırları tarafından öldürülür.

Aç Hipopotam’lar sadece bir oyun adı değil. Afrika’nın nehirlerinde bulunan bu sinsi güç, pek çok toplum tarafından kıtanın en ölümcül ve vahşi havyalarından biri olarak değerlendirilir. Suaygırılar özellikle etrafta yavruları varken saldırganlaşırlar. Hissettikleri tehdidi önlemek içinse ellerinden geleni yapmaktan çekinmezler.

Öldürücü hamlesi: Suaygırları aşırı güçlü olmalarının yanı sıra insanlardan da daha hızlıdırlar. Dolayısıyla bir suaygırdan kaçmaya çalışmak boş bir çaba olacaktır.

2 - Akrep
Her yıl en az 4000 kişi akrepler tarafından öldürülür.

49. paralelin güneyindeki yerlerde bulunabilecek olan bu sekiz bacaklı yaratık, oldukça zararlıdır. Bu esnek katiller, avlarının cüssesine göre belirli dozlarda zehir iletirler.(iri mağdurları biraz daha fazla oranda zehirlerler.)

Öldürücü hamlesi: Kıskaçları tek başına bir kişinin kanını dondurmaya yetebilecekken, akrepler öldürücü darbeyi kıskaçların ucundaki çengel gerçekleştirir. Karşısındakini ne kadar büyük bir tehdit olarak gördüğüne bağlı olarak zehirlemedeki doz da değişebilir. Pek çok akrepte ölümcül sonuçlar doğurmayacak türden zehir olsa da öldürücü niteliği olan zehirler, normal bir insanı devirebilir. Çok güçlü bir nörotoksin içeren zehirleri bilinç kaybına yol açar. Arkasından gelecek kasılmalar soluma zorluğuna yol açar ve kişi solunum yetmezliğinden ölür.

1 - Kobra Yılanı
Her yıl en az 50.000 kişi kobralar tarafından öldürülür.
Reklam