En İlginç 10 Hayvan Çiftleşmesi ve Tuhaflıkları

exixiz - 26.918 izlenme

Yüklenme Tarihi: 05 Ekim 2014 - 10:44

10- Yassı solucanlar

Çift cinsiyetli olan yassı solucanlar erkek üreme organlarını kullanarak aralarında kavga ederler ve bu kavgada yenilen yassı solucan çiftleşme sürecinde dişilik görevini zorla üstlenir.

9- Kirpiler

Çiftleşme gerçekleşmeden önce erkek kirpi idrarını dişi kirpinin bütün vücuduna şiddetle fışkırtır. Böylece ıslanan dişi çiftleşmeye hazır hale gelmiş olur.

8- Su Aygırları

Erkek su aygırıları dişilerini etkilemek için uygun pozisyona geçerek dışkılarını dişlerine doğru püskürtürler ve bu püskürtme esnasında küçük kuyruklarıyla dışkılarına yön verirler.

7- Zürafalar

Erkek zürafalar çiftleşmeden önce dişi zürafaların idrarlarını tadarlar ve aldıklara tatlara göre tahlil yaparak dişilerin hazır olup olmadıklarına karar verirler.

6- Kırmızı Çizgili Yılan

Kış uykusundan uyanan bir dişi, feromon salgılar ve binlerce erkek yılanı cezbeder. Erkek yılanların hepsi bu dişiyle aynı anda çiftleşmeye çalışır ve hepsinin ikişer tane erkeklik organı vardır.

5- Penguenler

Erkek penguenlerin dişilerine kur yapmak maksadıyla çakıl taşları hediye ederler.(çok romantik :D ) Ayrıca göç sırasında ayrılan eşler binlerce penguenin arasından seçebilirler.

4- Aslanlar

Çiftleşme döneminde aslanlar her seferinde 1 dakikadan az olmak kaydıyla haftada 100 defadan fazla çiftleşirler.

3- Kahverengi Antechinuslar

Çiftleşme sezonunda erkekler aralıksız olarak dişilerle günde ortalama 12 saat boyunca çiftleşirler. 2 hafta devam eden bu süreç, erkekleri açlık, yorgunluk ve stresten dolayı öldürür.(ölmeseler devam edecekmiş gibi duruyor :D )

2 – Palyaço Balıkları

Palyaço balıklarının hepsi erkek olarak Dünya’ya gelir ve belirli bir olgunluğa eriştikten sonra aralarındaki en büyük balık dişiye dönüşür ve çiftleşmeye başlar.

1- Ahtapotlar

Erkekl ahtapotun üreme organı vazifesini yerine getirdikten sonra kopar ve kopan organın yerine bir daha ki sezona kadar yenisi çıkar.
Reklam