En İyi Uyku Açan 7 Farklı Yöntem

Han tv - 2.351 izlenme

Yüklenme Tarihi: 15 Haziran 2017 - 10:06

Uykunuzu Açmanın Farklı Yöntemleri
1) Atıştırmak mı, yoksa, 10 dakika yürümek mi daha çok uyku açar?
Amerika Birleşik Devletlerinin, Kaliforniya Üniversitesi’nden, Prof Dr. Robert Thayer imzalı bir araştırmada, enerji değeri yüksek bir adet çikolata yemenin ve 10 dakikalık bir yürüyüşün, uykumuzu nasıl açtığı gözlemlenmiş ve yiyeceğimiz bir adet çikolatadan alacağımız enerjinin 1 saat sonra bittiği bu araştırmada ortaya çıkmış. Diğer araştırılan yöntemde ise 10 dakika yürüme sayesinde alınan oksijenin, vücudumuzdaki damarlara, kalbimize ve beynimize verdiği enerjinin ise; bize tam 2 saat yettiği görülmüş. Bu yöntemden daha çok faydalanmak istiyorsanız mümkün olduğu ölçüde 10 dakikalık yürüyüşünüzü, oksijeni daha bol olan açık havada yapmanızı tavsiye ederiz

2)Sağlıklı Yiyecekleri sık sık olarak az yemek
Uykulu bir günde uyanık kalmaya çalışmak istiyorsanız, yapmamanız gereken en önemli şey, çok ağır ve bol yağlı veya hamurlu bir öğlen yemeği yememeniz. Bunun tam tersine hafif ve sağlıklı bir öğle yemeği ile uykunuzu daha uzun süre açık tutacağınızı belirtmek isteriz.
Bizim önerimiz bir salata ile öğle yemeğini geçiştirip birkaç saatte bir çok az çerez veya havuç gibi ya da arada bir bir elma ya da 1 dilim ince buğday ekmeğine sürülmüş fıstık ezmesi olur. Yani ana öğünü abartmayıp sık sık ara öğünlerle günü geçiştirmeniz uykunuzu kaçırma mücadelenizde size kesin suretle yardımcı olacaktır

3)Sohbet ederek veya tartışarak uyanık kalmak
Uykunuzu açmaya çalışırken, çevrenizde birileri varsa, onlarla bir konu açıp sohbet etmenizin, hatta ufaktan tartışma yaratacak olan politika gibi, konulara girmenizin de uykunuzu açacağını sizlerde göreceksiniz. Eğer iş yerinde uykunuzu açmak istiyorsanız, arada bir sohbet eden birkaç kişiye 5-10 dakika dâhi olsa katılarak, bu önerimizi siz de test edebilirsiniz. Eğer yalnızsanız telefon ederek sohbet edecek birilerini bulabilirsiniz.

4)Nefes alarak uykunuzu kaçırmaktan bahsedeceğim
10 defa, göğüsü şişirmeden yalnızca karnınızı şişirip derin nefes almanız, kalp atışınızı yavaşlatır, kan basıncını düşürüp kan dolaşımınızı düzenler, ve zihinsel performansınızı da yükseltip, kandaki oksijen oranını yükselterek, size enerji verir. Yine hızlı şekilde enerji almak için, normal nefesin aksine 3 kez hızlı şekilde burnunuzdan nefes alıp, verin ve durun. Tekrardan 15 sn normal şekilde nefes almaya devam ettikten sonra, yine 3 defa hızlı şekilde nefes alıp verin ve bu işlemi birkaç dakika boyunca sürdürün. Uykunuzun açıldığını ve kendinizi daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz

5)Kısa süreli kestirmek uyku açmaya iyi gelir mi?
Uyku konusunda kitap bile yazmış Dr. Barry Krakow bize 5-25 dakika aralığında yapacağımız kestirmelerin, şaşırtacak derecede uykumuzu açacağını söylüyor ve biz uykuya hasret bünyeleri bu açıklaması ile çok da sevindiriyor.
Doktor Krakow; 2 önemli detay konusunda bizleri uyarmış. Birincisi, gün içerisinde kısa süreli olan bu uyuklamaları sadece 1 defa yapmamız gerektiği. diğer önemli uyarısı da kestirme zamanının gece uyudan 6-7 saat önce olması gerektiği. Yani normalde gece 10 da yatağa gidecekseniz, kestirmenin, en geç öğlen vakti 15.00-16.00 arası bir saatte yapmanız gerekiyor.

6)Oyun Oynayarak Uyku Kaçırmak
Uyku açmak için en iyi yöntemlerden birisi de oyun oynamaktır. Bilgisayar oyunları ya da telefonlarınızdan oynayabileceğiniz oyunlarla, uykunuzu açmanız çok kolay. Oyun firmaları oyuncularda bağımlılık oluşturacak oyunları üretebişlmek için âdeta birbirleriyle yarışıyorlar. Sizde akıllı telefonlarınıza oyunlar indirip, uykulu anlarınızda oynayarak, uykunuzun kaçmasını sağlayabilirsiniz.
Ve bulabildiğimiz son yöntemimiz ise

7)Uyanık kalmak için kafeinli içecekler içmek
Bu yöntem galiba en çok bilinen, uyanık tutma yöntemidir. Peki ne kadar sürede, hangi miktarda, kafeinli içecek içmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
En çok bilinen kafeinli içecek, tabi ki kahve.
Kahve içmek, uyku kaçırmak için en etkili yöntemlerden ama tabiki dozajını doğru ayarlamanız gerekir. 1 kupa kahvenin içerisinde, 100 ile 200 mg. arasında kafein bulunur. Sağlıklı bir yetişkinin de, alması gereken kafein miktarı, zaten bu kadardır.
Dr. Mark Rosekind’ın araştırmasına göre, kahve içer içmez 15 dakikalık bir kestirme yaptığınız taktirde, uyandığınızda ciddi şekilde uykunuzu almış hissedeceğinizi anlatılıyor.
Kahvenin her bünyede yaratacağı etki değişken olacağından, uykusuz geçireceğiniz günlerde kendiniz için en doğru dozajı, yine kendinizin deneyerek bulması aslında sizin için en doğru, kahveyle uyku kaçırma yöntemi olacaktır

https://www.facebook
Reklam